image

AccuWeather erkent dat wifi-data na opt-out werd doorgestuurd

woensdag 23 augustus 2017, 11:36 door Redactie, 6 reacties

Het bedrijf achter de weer-app AccuWeather heeft erkend dat wifi-gegevens van gebruikers naar een derde partij werden doorgestuurd, ook al hadden gebruikers aangegeven dat de app geen toegang tot hun locatiegegevens mocht hebben. Met de wifi-gegevens, zoals de naam van het wifi-netwerk, zou het echter mogelijk zijn om de locatie van de gebruiker te bepalen, zij het iets minder nauwkeurig dan bij gps het geval is.

Onderzoeker Will Strafach waarschuwde voor het doorsturen van de gegevens door AccuWeather naar Reveal Mobile. Deze derde partij gebruikt locatiegegevens voor het genereren van mobiele inkomsten. Volgens AccuWeather werden de wifi-gegevens tijdens een korte periode naar Reveal Mobile doorgestuurd, zonder dat het hier van wist. De gegevens zijn ook niet door AccuWeather gebruikt, aldus de verklaring van het bedrijf. Gps-coördinaten werden na de opt-out van locatietracking niet verzameld of doorgestuurd.

De software van Reveal Mobile die binnen de AccuWeater-app werd gebruikt zal nu worden verwijderd en zal pas weer worden toegevoegd als het aan de eisen voldoet. Zo mogen er geen gegevens naar Reveal Mobile worden teruggestuurd als gebruikers zich via een opt-out hiervoor afmelden.

Reacties (6)
23-08-2017, 11:46 door Anoniem
Even afgezien van het feit dat dit heel onwenselijk is: hoe kun je geld genereren met locatie gegevens van wifi netwerken?
23-08-2017, 12:47 door Anoniem
Targets reclame.
23-08-2017, 12:53 door Whacko
Door Anoniem: Even afgezien van het feit dat dit heel onwenselijk is: hoe kun je geld genereren met locatie gegevens van wifi netwerken?
Locatiespecifieke reclames? hoeft nog niet eens binnen de app. Maar als jij een ip-adres kunt herkennen de volgende keer als iemand met z'n browser naar een site gaat, kun je hem reclame voorschotelen van zijn lokale shoarmaboer. En dan hoeft dit nog niet eens dezelfde partij te zijn die de data verzameld heeft, ze kunnen dit ook weer doorverkopen aan google, zodat ZIJ je "relevante" reclame kunnen sturen.
23-08-2017, 12:56 door Anoniem
Even afgezien van het feit dat dit heel onwenselijk is: hoe kun je geld genereren met locatie gegevens van wifi netwerken?

Targeted advertisements bijvoorbeeld ? Ik zou zeggen, ga even naar revealmobile.com indien je wilt weten hoe Reveal Mobile geld genereert met locatie gegevens van Wifi netwerken. Ze leggen het vrij helder uit ?
23-08-2017, 18:16 door Anoniem
Dus je geeft ios de opdracht om je locatiegegevens met een app te delen en dan ben je verbaasd dat de app toegang tot je locatiegegevens heeft? Het privé houden van locatiegegevens ligt met een reden bij het OS. Apps kan je niet vertrouwen.
24-08-2017, 11:33 door Anoniem
Waarom zou een app informatie moeten hebben over b.v. de wifi naam?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.