image

WikiLeaks: CIA verzamelde in het geheim biometrische data van partners

donderdag 24 augustus 2017, 15:02 door Redactie, 10 reacties

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft in het geheim de biometrische data verzameld die door partners, zoals de FBI en NSA, werd opgeslagen, zo stelt WikiLeaks in een nieuwe onthulling. De CIA biedt partners een systeem om biometrische informatie mee te verzamelen, met de verwachting dat deze gegevens worden gedeeld. Het lijkt erop dat deze werkwijze niet de gewenste resultaten voor de CIA opleverde.

De inlichtingendienst heeft namelijk een project genaamd ExpressLane waarmee het in het geheim informatie van deze biometrische systemen bij partners verzamelde. De verzameltool wordt door CIA-agenten ter plekke via een usb-stick geïnstalleerd als een "upgrade" voor de biometrische software. Tijdens de installatie worden de gegevens van het systeem naar een verborgen partitie op de usb-stick gekopieerd. Een zogeheten "splash screen" dat tijdens de installatie verschijnt moet ervoor zorgen dat de partner in kwestie niets doorkrijgt.

Of de CIA nog steeds van ExpressLane gebruikmaakt is onduidelijk. De handleidingen die WikiLeaks online heeft gezet dateren van 2009. De handleidingen zijn afkomstig uit Vault 7, de grote verzameling tools, exploits en documenten van de CIA die WikiLeaks in handen kreeg. De tool zelf is niet beschikbaar gemaakt.

Image

Reacties (10)
24-08-2017, 15:19 door Anoniem
Dus ze zijn al zo ver dat Amerikaanse overheidsdiensten elkaar lopen te bespioneren en afluisteren. Gaat lekker daar.

TheYOSH
24-08-2017, 16:56 door Anoniem
Tja, en dan zeggen ze dat de CIA niet binnen de VS mag spioneren. Kennelijk zijn er in de realiteit geen grenzen m.b.t. de vraag waar ze spioneren; zelfs bij andere inlichtingen- en opsporingsdiensten in eigen land.
24-08-2017, 17:18 door Anoniem
Dus ze zijn al zo ver dat Amerikaanse overheidsdiensten elkaar lopen te bespioneren en afluisteren.

Snowden werkte al voor de CIA voordat (toen?) hij de NSA een hack zette...
24-08-2017, 17:48 door karma4
Hoe zou dat met dna moeten gaan of bedoelen ze keystroke dynamics. Dat laatste is via web te realiseren, geen lokale machine toegang nodig.
24-08-2017, 23:24 door Anoniem
Door karma4: Hoe zou dat met dna moeten gaan of bedoelen ze keystroke dynamics. Dat laatste is via web te realiseren, geen lokale machine toegang nodig.

Heel klein beetje zoeken, dan is het heel simpel :

"The CIA offers a biometric collection system—with predefined hardware, operating system, and software—to its intelligence liaison partners around the world that helps them voluntary share collected biometric data on their systems with each other.

But since no agency share all of its collected biometric data with others, the Office of Technical Services (OTS) within CIA developed a tool to secretly exfiltrate data collections from their systems."

Kortom : CIA levert een standaard appliance (met vingerafdruk scanner, irislezer of whatever) voor hun 'klanten' - andere agencies .
De klanten kunnen kiezen om verzamelde data te delen, en als ze daarvoor kiezen is dat in een formaat dat voor andere gebruikers leesbaar is .
Net zoals alle andere data is het bij uitwisseling zaak om dat in een gemeenschappelijk leesbaar formaat te doen .

Alleen de CIA wil ook graag de data hebben, en krijgt niet alles van hun klanten .
Dus maken ze een achterdeurtje in hun appliance zodat ze wel alle data krijgen die hun klant met de machine opneemt .

Toch wel lef hebben - als je nu ergens zou verwachten dat zo'n systeem grondig uitgeplozen wordt is het wel bij de intelligence 'partners' - ze weten onderling echt wel dat ze niet alleen partners zijn maar ook rivalen. Of zouden ze hun achterdeur alleen inzetten wanneer ze leveren aan een locatie of partner waar ze niet snugger genoeg zijn,of te klein bemand om het te merken .
25-08-2017, 09:24 door Jodelie
De CIA verzameld toch álles?
25-08-2017, 09:33 door Anoniem
Door Jodelie: De CIA verzameld toch álles?

CIA - Collect It All hehehe
25-08-2017, 19:26 door Anoniem
Door Anoniem: Dus ze zijn al zo ver dat Amerikaanse overheidsdiensten elkaar lopen te bespioneren en afluisteren. Gaat lekker daar.

TheYOSH

Gaat lekker overal . Het is een nogal universele wet dat er in grote bureaucrastische organisaties interne oorlogen zijn waarbij het belang van de organisatie ondergeschikt is aan het belang van de eigen afdeling, business unit, agency, ministerie of land.

Dat CIA/FBI/NSA/Secret Service (en ongetwijfeld ook de inlichtingendiensten van de legeronderdelen ) overlappende terreinen en competentiestrijd hebben is vanouds bekend.
Idem tussen leger afdelingen (landmacht, marine, korps mariniers, luchtmacht).
Ook binnen bedrijven (hoofdkantoor vs land-organisaties en business units) , en beslist niet alleen in Amerika.

Voor NL : min landbouw vs volksgezondheid . EZ vs BuZa , iedereen vs MinFin , BiZa vs Veiligheid/Justitie
25-08-2017, 22:13 door Anoniem
Net als Facebook.... data is geld
Jouw DNA ook
26-08-2017, 21:21 door Anoniem
Je verwacht het niet he? In de 2e WO waren er tenminste duidelijkheden wie de good en bad guys ware. Oh en de CIA is opgericht door President Trumann om 8000 Nazi's onder te brengen in een veilig agentschap wat nu bekend is als Operation Paperclip. Duitsland Nazi's hebben de oorlog nimmer verloren. Alles wat ze hoefden te doen is te verhuizen. Het ging om top nazi concentratiekamp artsen, top raket wetenschappers zoals Wernher von Braun als ik zijn naam uberhaupt kan spellen.

Het bracht Amerika naar de maan, maar de prijs in mensenlevens, daar denkt niemand meer aan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.