image

Smartphone-app beschermt pincode tegen schoudersurfen

donderdag 24 augustus 2017, 16:04 door Redactie, 3 reacties

Onderzoekers van de NYU Tandon School of Engineering hebben een smartphone-app ontwikkeld die de pincode tegen schoudersurfen moet beschermen. In drukke locaties kan het een risico voor smartphone-gebruikers zijn om hun toestel te ontgrendelen, omdat anderen kunnen meekijken.

De IllusionPIN-app moet dit voorkomen door schoudersurfers een ander toetsenbord te laten zien dan de gebruiker. De app doet dit door twee cijfers op dezelfde plek weer te geven, waarbij er één scherper is dan de ander. Voor de gebruiker is het duidelijk wat de juiste cijfers zijn. Voor een schoudersurfer die op een afstand van een meter of meer meekijkt lijkt het echter dat de andere cijfers de juiste zijn.

"De traditionele configuratie van cijfers op een keypad is zo bekend, dat het voor een observant mogelijk is om een pincode of toegangscode te achterhalen door een surveillancecode verschillende keren te bekijken", zegt hoogleraar Nasir Memon. "Op een toestel met IllusionPIN, ziet de gebruiker die het dichtst bij het toestel is één configuratie, maar iemand die op een afstand kijkt ziet een compleet andere keypad."

Om de app testen besloot de onderzoekers 84 keer bij 21 proefpersonen mee te kijken. Geen van de pogingen was succesvol. Er werd ook getest met smartphones zonder de app. Toen wisten de onderzoekers van de 21 pogingen ook 21 keer de pincode te achterhalen. "Pin-authenticatie is voor goede redenen populair. Het is namelijk eenvoudig te gebruiken en onthouden", aldus Memon. "Ons doel was om de bestendigheid van pin-authenticatie te versterken, zonder het toestel te belasten of de gebruikerservaring in gevaar te brengen." De onderzoekers willen de technologie nu verder verfijnen en uiteindelijk naar de markt brengen.

Image

Reacties (3)
25-08-2017, 08:53 door Anoniem
hologram effect?
26-08-2017, 08:53 door Anoniem
http://www.grand-illusions.com/opticalillusions/angry_and_calm/
28-08-2017, 12:07 door Anoniem
Bestaat al jaren op Spaanse geldautomaten. Elke keer als een PIN wordt gevraagd staan de cijfers op een andere plek. werkt prima, en bij sommige automaten is de cijferpad op een afstandje al niet meer mee te lezend doordat de kijkhoek veel smaller is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.