Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

wifi via kpn experiabox veilig?

27-08-2017, 15:55 door Anoniem, 4 reacties
Beste forum. Ik heb een vraagje over wifi via de kpn experiabox, met Norton erop. is dat veilig genoeg? want volgens het tekentje rechts onder op mijn laptop ben ik verbonden met mijn experiabox, en ben ik beveiligd staat erbij. volgens kpn moet ik ook noch het wachtwoord veranderen. ik heb avast een tijdje erop gehad en volgens het netwerk inspectie was het veilig genoeg. nu is mijn vraag , moet ik het wachtwoord veranderen,ik doe geen internet bankieren , of is dat een beetje over de top? ik moet dan alle 5 laptops een nieuw wachtwoord intikken,wat ik een beetje lastig vind. tot zover mijn vraag.p.s. ik bestel ook geen spullen via internet. zit alleen maar een beetje te googellen,en ben op betrouwbare sites, zoals deze site,knmi,en o.a. buienradar. verder doe ik er niets mee.
Reacties (4)
27-08-2017, 16:45 door Anoniem
Wat is "veilig genoeg", volgens jou? Waar probeer je jezelf tegen te verdedigen en wat zijn daarbij acceptabele risicos?

Als je dat in detail kan beschrijven, kun je beginnen met een duidelijk antwoord bijelkaar te scharrelen.
27-08-2017, 17:48 door Anoniem
Ja je moet de standaard password voor inlog op je modem/router z.s.m. wijzigen in een zelfgekozen wachtwoord en hetzelfde geldt voor je wifi-password. En geen heel korte wachtwoorden en geen makkelijke wachtwoorden zoals abcde of 12345 of andere makkelijk te raden wachtwoorden.Goed wachtwoord omvat zeker 14 digits en bestaat uit letters, hoofdletter,cijfers en tekens zoals #$*%& voor de wifi mag het ook nog langer dan 14 digits. En als je moeite heb met wachtwoorden onthouden gebruik dan de evt.ingebouwde norton password vault of iets dergelijks die heeft ook autofill als het goed is dus die vult automatisch je login en wachtwoord in bij bijv. Gmail of Facebook.
27-08-2017, 18:48 door Anoniem
Ook belangrijk: gebruik uitsluitend WPA2-AES en geen mix met andere methodes. Zet uPnP en WPS uit.
27-08-2017, 18:50 door Anoniem
Beste forum. ik heb inmiddels de laptop met wifi vervangen door bedraad internet. heb met bedraad internet noch nooit een virus gehad of zo. en ik heb inmiddels al zo,n 8 jaar laptops,dus dat zit wel goed. wat mij betreft is het veiligheids probleem hiermee dan ook opgelost. bedankt overegens voor de reakties groetjes.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.