image

FBI waarschuwt hulpverleners voor persoonlijke informatie op social media

maandag 28 augustus 2017, 15:31 door Redactie, 3 reacties

De FBI heeft hulpverleners gewaarschuwd voor persoonlijke informatie op social media, aangezien kwaadwillenden hier misbruik van kunnen maken. In een speciaal bulletin (pdf) waarschuwt de opsporingsdienst samen het Amerikaanse ministerie van Homeland Security voor aanvallen op hulpverleners en hulpdiensten.

Het gaat dan om verschillende soorten dreigingen, zoals ddos-aanvallen, phishing, het hacken van websites en doxing, waarbij persoonlijke informatie van personen op internet wordt geplaatst, aldus het bulletin waarover Public Intelligence bericht. Met name informatie op social media kan door aanvallers worden gebruikt. De FBI adviseert hulpverleners dan ook om geregeld op internet te zoeken welke informatie over hen en hun gezin te vinden is. Hulpverleners moeten hierbij wel rekening houden met de locatie waarvandaan ze zoeken, bijvoorbeeld een politiestation, aangezien dit het ip-adres van de politie kan onthullen.

Ook moeten hulpverleners bekend zijn met de privacyinstellingen op socialmediasites en die op het strengst mogelijke niveau instellen. Verder wordt aangeraden om alle persoonlijke informatie van socialmediaprofielen te verwijderen, zoals adresgegevens, geboortedata, telefoonnummer en e-mailadressen. In het geval van foto's op social media waar de hulpverlener is getagd, moet de naam van de taglijst worden verwijderd. De FBI adviseert hulpverleners tevens om op internet naar persoonlijke foto's te zoeken en waar mogelijk die te verwijderen. Als laatste worden sterke wachtwoorden en tweefactorauthenticatie voor accounts aangeraden.

Reacties (3)
28-08-2017, 17:19 door karma4
Hulpverleners politici ondernemers activisten. Wie wordt potentieel niet bedreigd.
Als je met de criminelen en terroristen op die manier rekening moet gaan houden dan kun jede vrijheid met de samenleving die ws tot nu kenden opdoeken.
28-08-2017, 20:59 door Anoniem
Door karma4:Als je met de criminelen en terroristen op die manier rekening moet gaan houden dan kun jede vrijheid met de samenleving die ws tot nu kenden opdoeken.
Jammer dat de ideale wereld niet bestaat en er nog veel mensen aangeleerd moet worden om na te denken welke risicos er bestaan en hoe je je hiertegen kan beschermen. Daar bestaan die public intelligence berichten voor. Je hoeft er niet naar te luisteren, maar er zijn er genoeg dit soort advies alleen van een bekende organisatie als de FBI aannemen.
29-08-2017, 18:16 door karma4
Door Anoniem: ...... Je hoeft er niet naar te luisteren, maar er zijn er genoeg dit soort advies alleen van een bekende organisatie als de FBI aannemen.
Overdreven onvoorzichtig prima dat er postbus 51 werk is.
Ik zou ook pleiten voor het aanpakken van de rotte appels.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.