image

Duitsland levert Brit uit wegens ddos-aanvallen met Mirai-botnet

donderdag 31 augustus 2017, 07:35 door Redactie, 1 reacties

Duitsland heeft een Britse man uitgeleverd wegens het uitvoeren van ddos-aanvallen op banken met één van de Mirai-botnets. Mirai is malware die digitale videorecorders, ip-camera's en routers kan infecteren. Nadat Mirai publiek beschikbaar werd verschenen er verschillende botnets die uit vele duizenden apparaten bestonden. De Mirai-botnets werden vervolgens gebruikt voor het uitvoeren van ddos-aanvallen.

De nu uitgeleverde Brit werd eerder al in Duitsland veroordeeld voor het aanvallen van de routers van zo'n miljoen klanten van Deutsche Telekom. Door de aanval kregen abonnees van Deutsche Telekom gedurende een periode van drie dagen met allerlei storingen te maken. De routers van Deutsche Telekom worden voor internet, bellen en televisie gebruikt. De aanval veroorzaakte volgens het Duitse telecombedrijf 2 miljoen euro schade. De Brit werd door een Duitse rechter veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van één jaar en acht maanden, waardoor hij nu al kan worden uitgeleverd aan Groot-Brittannië.

De man wordt door de Britse autoriteiten verdacht van het afpersen en aanvallen van de Britse banken Lloyds en Barclays. Door de ddos-aanval begin dit jaar raakte de dienstverlening van Lloyds verstoord. Barclays wist de aanval af te slaan. Daarnaast moet de man terechtstaan voor een ddos-aanval op Lonestar MTN, de grootste internetprovider van Liberia, zo laat het National Crime Agency weten.

Reacties (1)
31-08-2017, 17:08 door Anoniem
GHQ maakte voor een veel hoger fictief bedrag aan echte schade bij bijvoorbeeld BelgaCom, toen de ingehoerde FOX-ITer dat ontdekte mocht niet verder onderzocht worden hoe en wat, en niemand werd verdacht of uitgeleverd...
Eh nee, dit is niet een fictief scenario!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.