Poll
image

End-to-end-encryptie is:

maandag 4 september 2017, 13:14 door Redactie, 9 reacties
Een belangrijke privacymaatregel
77.45%
Een vals gevoel van veiligheid
16.76%
Een risico voor de samenleving
2.2%
Wat is end-to-end-encryptie?
3.59%
Reacties (9)
05-09-2017, 05:02 door Anoniem
Een belangrijke privacymaatregel. Een vals gevoel van veiligheid kan het ook wel geven (bij HTTPS-slotje = veilig), maar niet omdat het geen belangrijke maatregel is, maar omdat door menigeen niet of slecht wordt begrepen dat die maatregel niet het hele verhaal is maar slechts een schakel in de ketting van maatregelen. Dat ligt niet aan de end-to-end-encryptie zelf.
05-09-2017, 08:38 door Anoniem
Wat is end-to-end-encryptie? Really people? what are you doing here. Dat is basic kennis.
05-09-2017, 13:48 door Anoniem
Op dit moment een vals gevoel van veiligheid,
Zie bijv.: https://www.security.nl/posting/499791/Onderzoeker+waarschuwt+voor+backdoor+in+WhatsApp?channel=rss

Maargoed, dit heeft met de implementatie te maken.
05-09-2017, 15:05 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 08:38 uur:
Wat is end-to-end-encryptie? Really people? what are you doing here. Dat is basic kennis.
Aan de artikelen door de reactie, maar zeker ook aan de reacties en forum postings, moet ook jij toch wel kunnen zien dat Security.NL niet enkel gericht is op en bezocht wordt door professionals, maar ook gericht is op en bezocht wordt door geïnteresseerde non-professionals, waarvan zeker niet iedereen alle kennis bezit die voor een ander basiskennis is.
Zo'n optie in de poll "Wat is dit-of-dat?" dat is een mooie handreiking aan wie niet alle kennis bezit.
Wie zich herkent in zo'n optie, kan vervolgens even wat webzoeken, en wat leren.
Om die reden vind ik de poll vaak nuttig, het kan een deel van de bezoekers stimuleren even wat te webzoeken en wat te leren.
05-09-2017, 22:32 door Anoniem
Maar lieve mensen, wat hebben we aan e2e encryptie als we zoals al in Engeland voorgesteld alleen recht hebben op e2e in Whatsapp bijvoorbeeld als we onze identiteit ondubbelzinnig hebben laten vaststellen door de overheid.

Kunt u zich niet als rechtmatige burger identificeren, dan geen encryptie voor u. Wat wordt dat voor subtiele en langzaam ingevoerde dictatuur tegenover alle rechtschapen burgers van onbesproken gedrag. Laat de overheid eerst maar eens ondubbelzinnig aantonen, dat zij rechtmatig met uw privacy en uw burgerrechten omgaat. Als ze eerlijk zijn, kunnen ze dat waarschijnlijk niet met 100% zekerheid aantonen.

Ze hebben al aardig geoefend in Mainland China en als er ergens even iets niet geheel volgens de plannen dreigt te gaan, dan geef je gewoon weer de Russen de schuld, die overal interveniëren immers, nu weer bij de Duitse verkiezingen. Maar er is geen ontsnappen meer, want als alle besluitnemers in Rusland er niet meer zijn, worden de besluiten verder genomen via een automatische pertinent 'dode hand' systeem, dus dan is het gelijk einde oefening....
05-09-2017, 23:18 door Anoniem
End-to-end encryptie is:

1. Een belangrijke privacymaatregel - als het perfect (zeer moeilijk te kraken) is geïmplementeerd
2. Een vals gevoel van veiligheid - als het halfslachtig (op één of meerdere manieren te kraken) is geïmplementeerd
3. Een risico voor de samenleving - als terroristen en boeven perfecte end-to-end encrypted verbindingen inzetten om hun .................................................boze plannen te bespreken, waarbij dus AIVD e.d. niet kan meelezen
4. Wat is end-to-end-encryptie? - ja wat is het eigenlijk? Mag het bij Whatsapp wel end-to-end encryptie heten?
07-09-2017, 00:44 door Anoniem
Wat is of wordt dan die privacy apocalyps? Die zal ontstaan als Internet Providers steeds meer diepe pakket inspectie gaan gebruiken en steeds meer bezwijken onder toenemende geweldige commerciële druk. Op de achtergrond speelt de overheidsdruk ook flink mee (surveillance behoeften).

Een heleboel van wat er op het ogenblik gebeurt wringt met bestaande regelgeving. Alleen nu "net equality" in de V.S. losgelaten is, kan dat uiteindelijk heel veel gevolgen hebben voor eindgebruikers. De Internet Provider heeft veel meer inzicht in het gedrag van de gebruiker, dan Google en sociale media diensten bij elkaar.
10-09-2017, 19:56 door Anoniem
Encryptie bij bedrijven als facebook, google en microsoft zal niet veel helpen, want ze leven van jouw data jammer genoeg. Je zult echt voor alternatieven moeten gaan om echte encrytie te krijgen. Ik weet best dat whatsapp het heeft, maar geloof me, het is voor de helft fake, mensen weten niks en gaan meteen backups maken naar google drive en daar wordt alles decrypted.
11-09-2017, 10:17 door Anoniem
Ja dat is de discrepantie tussen de IT beveiligingswereld en de werkelijkheid van de overige gebruikers.

De conventionele rituele handtekening aan de deur op een tablet tegenover echte e2e incriptie op volle sterkte.

Dit is de huidige Babylonische spraakverwarring en ik weet ook geen kaballa om er uit te komen.

We gaan derhalve nog leuke dingen beleven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.