image

Chat-app Signal introduceert versleutelde profielen

donderdag 7 september 2017, 08:46 door Redactie, 2 reacties

De versleutelde chat-app Signal heeft een nieuwe feature geïntroduceerd waardoor gebruikers een naam en profielfoto kunnen kiezen die tijdens het chatten naast het telefoonnummer wordt weergegeven. Net als de end-to-end versleutelde chatberichten van Signal worden ook de profielen versleuteld.

"Vanaf het begin hebben we Signal ontworpen om de hoeveelheid data te beperken die we op onze servers bewaren", zegt ontwikkelaar Joshua Lund. Het Signal-ontwikkelteam wilde de profielgegevens dan ook niet onversleuteld op een server bewaren. Daarom is er gekozen voor een andere aanpak waarbij de server geen toegang tot profielcontent heeft, omdat het via dezelfde manier beveiligd is als de chatberichten.

Bij het aanmaken van een nieuw profiel worden de foto en naam van de gebruiker via een unieke profielsleutel versleuteld. Het versleutelde materiaal wordt vervolgens naar de server geupload. Tijdens een gesprek zal de Signal-client de profielsleutel met andere geautoriseerde gebruikers delen, zodat die de foto en naam van de gebruiker kunnen zien. De nieuwe functie is nu aan de betaversie van Signal toegevoegd. Wanneer die in de uiteindelijke versie van de chat-app verschijnt is nog niet bekend.

Reacties (2)
07-09-2017, 15:14 door Anoniem
Daar ben ik blij om als zeer tevreden gebruiker van Signal. Niet echt per se nodig maar wel leuk.
07-09-2017, 15:30 door Anoniem
Saaie feature, ik wil graag zoiets zien dat signal ook offline gebruikt kan worden, bijvoorbeeld wat silence.im heeft. Silence + Signal in 1 app zou voor mij een natte droom zijn die uitkomt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.