image

Ziekenhuis VS waarschuwt 3400 gezinnen na mogelijk datalek

maandag 11 september 2017, 12:04 door Redactie, 1 reacties

Een Amerikaans kinderziekenhuis heeft 3400 gezinnen gewaarschuwd dat gegevens van patiënten mogelijk gecompromitteerd zijn geraakt. Volgens het Children’s Hospital Colorado is het e-mailaccount van een medewerker op 11 juli mogelijk door een ongeautoriseerde partij benaderd.

Het e-mailaccount bleek allerlei "beschermde gezondheidsinformatie" van zo'n 3400 gezinnen met patiënten te bevatten. Het zou gaan om namen, adresgegevens, geboortedata en telefoonnummers, alsmede beperkte klinische informatie zoals diagnoses en ontvangen behandelingen. Het ziekenhuis zegt geen aanwijzingen te hebben dat de informatie uit het e-mailaccount is misbruik of benaderd, maar heeft nu uit voorzorg besloten alle mogelijk getroffen gezinnen te waarschuwen.

Gezinnen wordt gevraagd om declaraties op eventuele onjuistheden te controleren. Daarnaast zijn er aanvullende beveiligingsmaatregelen getroffen om patiëntgegevens te beschermen. Eerder dit jaar moest een ander Amerikaans ziekenhuis patiënten ook al waarschuwen omdat een e-mailaccount van een medewerker, dat allerlei patiëntgegevens bevatte, via een phishingaanval was gehackt.

Reacties (1)
11-09-2017, 21:29 door karma4
Veel mitsen maren en het zou kunnen dat.
Weinig echt vastgestelde feiten behalve dat er ongeautoriseerd toegang heeft plaatsgevonden.
Het zou kunnen gaan om een:
- ex collega
- naaste collega die nog even iemand een hak wil zetten
- manager die van iemand af wil.
- keniaanse prins die verdwaald is zeker
- Mexicaanse dromer die de boel nog even legaliseerd
Als je toch met onzekerheden komt doe dat dan meteen goed.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.