image

Bijna 400.000 Britten getroffen door hack bij Equifax

zondag 17 september 2017, 08:42 door Redactie, 3 reacties

Bijna 400.000 Britten zijn getroffen door de hack bij de Amerikaanse kredietbeoordelaar Equifax en zullen door het bedrijf worden gewaarschuwd. Dat heeft Equifax in een verklaring bekendgemaakt. Aanvallers wisten tussen halverwege mei en eind juli de gegevens van 143 miljoen Amerikanen te stelen.

Bij de hack zouden ook gegevens van Britten en Canadezen zijn gestolen, zo werd bij de eerste aankondiging al bekendgemaakt. Nu laat Equifax weten dat het om zo'n 400.000 Britten gaat. Volgens de kredietbeoordelaar hebben de aanvallers mogelijk een bestand benaderd met namen, geboortedata, e-mailadressen en telefoonnummer. Door een "procesfout" werden gegevens van Britse burgers van 2011 tot en met 2016 in de Verenigde Staten opgeslagen. Inmiddels zou dit niet meer gebeuren.

Vanwege de aard van de gegevens stelt Equifax dat het onwaarschijnlijk is dat die voor identiteitsfraude worden gebruikt. Toch krijgen alle getroffen Britten bescherming tegen identiteitsfraude aangeboden, zodat ze voor eventuele fraude gewaarschuwd worden.

Reacties (3)
17-09-2017, 14:08 door Anoniem
Zelden lees je als slachtoffer een eerlijk bericht waarin staat welke risico's je wel loopt en hoeveel veiligheid een monitoring service brengt. Ook hier weer.
17-09-2017, 15:44 door Anoniem
En hoe zit het met de Argentijnen?
https://krebsonsecurity.com/2017/09/ayuda-help-equifax-has-my-data/

En met Nederlanders die bijv. van hun baas een American Express creditcard moeten nemen
om zakenreizen en andere benodigheden voor onderweg mee te betalen en vergoed te kunnen krijgen?
Behoort deze categorie niet tot de slachtoffers, of gaat dat misschien "slechts" over een paar duizend mensen o.i.d.
en worden ze daarom gemakshalve maar niet genoemd?
17-09-2017, 20:32 door Anoniem
Door Anoniem: Behoort deze categorie niet tot de slachtoffers, of gaat dat misschien "slechts" over een paar duizend mensen o.i.d. en worden ze daarom gemakshalve maar niet genoemd?
De mensen die verslag doen hebben nooit trek om nieuws te verkopen waarbij er maar een paar slachtoffers te tellen zijn. Dat is niet spannend, niet groot genoeg, niet belangrijk genoeg en voor alles het verkoopt niet.

Je zag het ook met orkaan Irma. De eilanden Saba en Sint Eustatius die even hard getroffen waren bleken spontaan vergeten, het nieuws ging alleen over Sint Maarten. Van de media moet je het niet hebben als je met te weinig bent.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.