image

Mozilla komt met Firefox-extensie voor meerdere accounts

vrijdag 15 september 2017, 15:35 door Redactie, 2 reacties

Mozilla heeft een extensie voor Firefox ontwikkeld waarmee het mogelijk is om met meerdere accounts gelijktijdig op dezelfde website in te loggen. De Multi-Account Containers-extensie is bedoeld voor bijvoorbeeld mensen die een privé en zakelijk socialmedia- of e-mailaccount gelijktijdig willen gebruiken.

De extensie maakt voor elk account een aparte container aan waarin de cookies worden opgeslagen. Zodoende kunnen gebruikers met meerdere accounts op dezelfde site inloggen, zonder dat online trackers dit eenvoudig aan elkaar kunnen koppelen. Als voorbeeld geeft Mozilla dat gebruikers een Container-tab voor het inloggen op socialmedia kunnen gebruiken, om met een andere tab nieuwssites te bezoeken. Zodoende wordt het socialmedia-account gescheiden van de trackingscripts op de nieuwssites.

Image

Reacties (2)
16-09-2017, 22:43 door Anoniem
het is mooi zal ook wel werken maar wat maakt het verder uit dan nog meer data! meerdere accounts privacy een eigenaar van meerdere als kind is het leuk om verstoppertje te spelen. komt maar niet uit de kinderfase die IT.

:adrianus-johannes.
17-09-2017, 10:39 door potshot
Door Anoniem: het is mooi zal ook wel werken maar wat maakt het verder uit dan nog meer data! meerdere accounts privacy een eigenaar van meerdere als kind is het leuk om verstoppertje te spelen. komt maar niet uit de kinderfase die IT.

:adrianus-johannes.
????????
alleen je naam is geen wartaal
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.