image

Gemeente Den Haag organiseert hackwedstrijd

zaterdag 23 september 2017, 07:27 door Redactie, 6 reacties

De gemeente Den Haag organiseert volgende week vrijdag 29 september een wedstrijd waarbij hackers worden uitgenodigd om de gemeente te hacken. Het reglement en de doelen worden bij de start van de 'Bug Bounty Challenge Den Haag', vrijdagochtend om 09.00 uur, bekendgemaakt.

De drie uur durende wedstrijd vindt plaats in een echte online omgeving. Er gelden dan ook verschillende regels voor hackers die willen deelnemen. Deelnemers moeten gevonden kwetsbaarheden aan de organisatie melden en mogen die niet verder delen. De gemeente Den Haag heeft ict-personeel paraat staan om eventueel gevonden beveiligingslekken direct te verhelpen. Verder laat de gemeente weten dat de omgang met persoonsgegevens aan de hoogst mogelijke veiligheidseisen voldoet. Ook tijdens deze hackwedstrijd.

Voor de hacker met de meest creatieve, intelligente of verrassende hack wacht er een geldprijs. Aanmelden kan via de website van Cybersprint, dat de wedstrijd mede organiseert. De Bug Bounty Challenge Den Haag vindt plaats op de laatste dag van de Cyber Security Week. Deze gehele week staat in het teken van digitale veiligheid voor burgers, bedrijfsleven en overheidsorganisaties.

Reacties (6)
23-09-2017, 12:26 door Anoniem
De professionaliteit in het wereldje ten voeten uit.
23-09-2017, 14:30 door Anoniem
Door Anoniem: De professionaliteit in het wereldje ten voeten uit.
zeker dat!
Je zou het moeten bekijken geldprijzen bvb 2euro soms? en je moet er zijn en je kan niet meer inschrijven.
conclusie: dit is geen nieuws .
23-09-2017, 14:38 door Anoniem
De gemeente Den Haag had toch dat geweldige Cyber Security Delta met bedrijven die ze kunnen helpen om de gemeente te hacken? Blijkbaar voldoet dat bedrijfsleven nog steeds niet aan de verwachtingen.
23-09-2017, 17:48 door Anoniem
Is al een paar jaar geleden in Eindhoven geweest, via ons aller Brenno. Het resultaat was in de weken voorafgaand alle leveranciers hun uiterste best gedaan hebben om updates e.d. te installeren, alles te patchen en alle goed in te stellen, in de hoop dat de 'hackers' niets bij hun zouden vinden. En dit alles: zonder een factuur! De hackers hebben nog wel een paar zaken gevonden, dat wel. Dit tot blijdschap van de organiserende wethouder, doch het was toen net voor de verkiezingen, net zoals nu, dus had nooit erge politieke gevolgen kunnen hebben.
24-09-2017, 08:56 door karma4
Toevallig kwam deze voorbij: https://decorrespondent.nl/7334/ze-moesten-nederland-veiliger-maken-maar-bouwden-vooral-luchtkastelen/357143798-dd2fef52 Ofwel HSD krijgt van de overheid / gemeente 6 miljoen subsidie per jaar vage doelstellingen en sterk gestuurd door het bedrijfsleven.

De securityweekhttps://www.cybersecurityweek.nl/programme?day=2017-09-29 is op de HSD campus
Het hackaton event is onderdeel van die programmering op de vrijdagochtend.

Wat je er van moet denken, geen idee. Een event vullen op zo'n evenement met wat enthousiaste hackers is leuk maar geen idee of het dan ook een echt doel moet hebben. Ze hebben een doel genomen de ICT van de haag zelf, mogelijk bij gebrek aan alternatieven zoals de ICT van Siemens of Thales.
26-09-2017, 13:22 door Anoniem
Ik heb dit soort dingen altijd maar bizar gevonden.
Hackers zijn criminelen (jaja.. ethische hackers - eigen beveiliging stresstesten ..blabla)
Meedoen aan een criminelenwedstrijd is in de rij staan om opgenomen te worden in bestanden van mensen die in de gaten gehouden moeten worden.
domdomdom.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.