image

Nog eens 2,5 miljoen Amerikanen getroffen door Equifax-hack

dinsdag 3 oktober 2017, 09:43 door Redactie, 0 reacties

Bij de hack van kredietbeoordelaar Equifax zijn de persoonsgegevens van 145,5 miljoen Amerikanen gestolen en niet van 143 miljoen zoals eerder werd gemeld. Dat blijkt uit het onderzoek dat vanwege de hack werd ingesteld. Volgens Equifax zijn er tijdens het onderzoek geen aanwijzingen gevonden die op andere aanvallen of aanvallers duiden of dat de aanvallers toegang tot andere databases of tabellen hebben verkregen.

De aanvallers hebben ook geen toegang gekregen tot databases die zich buiten de Verenigde Staten bevinden. De aanvullende 2,5 miljoen getroffen Amerikanen werden tijdens het afronden van de onderzoekstaken bevestigd. Eerder liet Equifax weten dat ook de gegevens van 100.000 Canadezen waren gestolen, maar dat blijkt toch niet het geval te zijn. In totaal zijn de persoonsgegevens van 8.000 Canadezen buitgemaakt. Alle getroffen Canadezen en de 2,5 miljoen Amerikanen zullen per post worden geïnformeerd.

Equifax werd halverwege mei gehackt via een beveiligingslek in Apache Struts waarvoor begin maart al een update was verschenen. Op 15 september meldde de kredietbeoordelaar al dat het van deze kwetsbaarheid afwist en stappen had genomen om kwetsbare systemen in de it-infrastructuur van het bedrijf te identificeren en patchen. In een interview met persbureau Bloomberg herhaalt de inmiddels opgestapte ceo deze verklaring. Het bedrijf verstuurde een bericht naar beheerders dat de update binnen 48 uur moest worden geïnstalleerd. Hoe het kan dit niet is gebeurd laat de voormalige directeur niet weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.