Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

ransomeware

03-10-2017, 09:54 door Anoniem, 3 reacties
kan ransomware ook een geupdate windows besmetten?
Als av gebruik ik avast free.
Reacties (3)
03-10-2017, 13:37 door Anoniem
Ja natuurlijk. Denk je dat je met updates onkwetsbaar bent ? Er zullen altijd kwetsbaarheden in Windows zitten welke misbruikt kunnen worden. Bekende, waarvoor de patch nog niet is uitgebracht. En onbekende, 0days, waarvoor nog niet gewerkt wordt aan een patch.
03-10-2017, 15:05 door Anoniem
Ja
03-10-2017, 15:12 door Bitwiper
De meeste ransomware maakt geen misbruik van lekken in software, maar van social engineering (lekken in mensen).

Net zoals jij software kunt downloaden die jouw bestanden versleutelt (waar je zelf de sleutel van houdt) is ransomware software die jouw bestanden versleutelt (maar waar je moet betalen om -hopelijk- de sleutel in handen te krijgen).

Er is geen virusscanner en geen patch die alle ransomware tegenhoudt. Je kunt jezelf het leven moeilijk maken door AppLocker te gebruiken, maar zelfs dat is technisch te bypassen door slimme malware, of door malware die jou domme dingen laat doen.

De beste beveiliging is het hebben van meerdere offline back-ups, in elk geval van je belangrijkste bestanden (zoals digitale foto's of, als je daaraan werkt, afstudeerverslag of proefschrift). En uiterst argwanend te zijn bij e-mails met bijlagen, of e-mails die je vragen te klikken op een link naar een onbekende website.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.