image

Campagne tegen 'biometrische surveillance' op vliegvelden VS

woensdag 4 oktober 2017, 10:59 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF is een campagne gestart tegen een nieuw wetsvoorstel waardoor de Transportation Security Administration en douane biometrische technologie mogen inzetten om passagiers die zich op Amerikaanse vliegvelden bevinden te identificeren.

Op dit moment vinden er al op bepaalde internationale vluchten screenings via gezichtsherkenning plaats. Het voorstel zou de biometrische screening ook voor binnenlandse vluchten laten gelden, alsmede de frequentie verhogen waarmee ze plaatsvinden. Reizigers zouden zodoende meerdere biometrische controles moeten ondergaan. "Gezichtsherkenning is een unieke bedreiging voor onze privacy, omdat onze gezichten eenvoudig zijn vast te leggen en lastig te veranderen. Gezichtsherkenning heeft daarnaast grote nauwkeurigheidsproblemen bij niet-witte reizigers", zegt Adam Schwartz van de EFF.

De burgerrechtenbeweging is bang dat als de Amerikaanse overheid gevoelige biometrische gegevens gaat verzamelen, dit door datadieven gestolen kan worden of ambtenaren er misbruik van maken. Ook kan de overheid de manieren waarop het biometrische systeem wordt gebruikt uitbreiden van alleen het identificeren van reizigers naar het koppelen van informatie met andere databases. Amerikanen worden nu opgeroepen om hun lokale senator te benaderen en de bezwaren duidelijk te maken. Hiervoor is een kant-en-klare boodschap opgesteld die burgers via de contactformulieren van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de Senaat kunnen versturen.

Reacties (1)
04-10-2017, 16:24 door Anoniem
Eerst staan ze al hun biometrische data af, en daarna gaan ze pas zeuren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.