image

Sterke stijging van fraude met internetbankieren in België

donderdag 5 oktober 2017, 13:26 door Redactie, 0 reacties

In België is er een sterke stijging van het aantal mensen dat slachtoffer van fraude met internetbankieren wordt. Dat blijkt uit cijfers van Febelfin, de overkoepelende organisatie van Belgische banken. In de eerste helft van dit jaar werden bijna 1650 Belgen slachtoffer van deze vorm van fraude.

Dat is meer dan in de afgelopen drie jaren bij elkaar opgeteld. In 2014, 2015 en 2016 werden in totaal iets meer dan 1000 slachtoffers gemeld. De schade voor de eerste helft van dit jaar bedroeg 1,8 miljoen euro, wat neerkomt op zo'n 1100 euro per slachtoffer. Het schadebedrag over de eerste zes maanden van 2017 is bijna gelijk aan dat van de afgelopen drie jaar, toen slachtoffers in totaal 2,1 miljoen euro verloren.

Volgens Febelfin is de sterke stijging van fraude met internetbankieren vooral te wijten aan phishingmails die naar phishingsites wijzen. Op deze phishingsites wordt gevraagd om de pincode in te voeren en de bankkaart op te sturen. Om Belgische internetgebruikers voor phishing te waarschuwen is er een nieuwe campagne gestart.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.