image

Amerikaanse fastfoodketen Sonic bevestigt malware op kassa's

donderdag 5 oktober 2017, 16:06 door Redactie, 3 reacties

Kassa's in restaurants van de Amerikaanse fastfoodketen Sonic zijn besmet geraakt met malware die creditcardgegevens van klanten heeft gestolen. Vorige week werd al bekend dat banken een patroon van frauduleuze transacties hadden waargenomen met creditcards die allemaal bij Sonic waren gebruikt.

Sonic liet toen weten dat het een "mogelijk incident" aan het onderzoeken was. Nu meldt de fastfoodketen dat verschillende locaties door malware zijn getroffen en daarbij mogelijk debit- en creditcardgegevens zijn gestolen. Klanten kunnen zich op kosten van Sonic twee jaar lang tegen identiteitsdiefstal en fraude laten beschermen. Verdere details over het aantal getroffen restaurants en hoe de kassasystemen besmet raakten zijn niet bekendgemaakt. Sonic heeft bijna 3600 restaurants in 45 Amerikaanse staten.

Reacties (3)
05-10-2017, 18:25 door karma4
Op kosten van sonic bescherming krijgen van ... Equifax.
Tja humor hebben de commerciëlen wel.
De beste bescherming is een degelijke controle bij betaling (pin chip geen magneetstrip etc). Actie vanuit dd kaartuigevende instantie ipv de gebruiker/consument.
06-10-2017, 10:36 door Whacko - Bijgewerkt: 06-10-2017, 10:52
Door karma4: Op kosten van sonic bescherming krijgen van ... Equifax.
Tja humor hebben de commerciëlen wel.
De beste bescherming is een degelijke controle bij betaling (pin chip geen magneetstrip etc). Actie vanuit dd kaartuigevende instantie ipv de gebruiker/consument.
Je kunt je aanmelden bij Experian, ander bedrijf. Equifax wordt alleen genoemd als partij die kan bevestigen of er fraude is gepleegd onder jouw naam.

Er wordt in de VS al steeds meer met Pin&Chip gewerkt. Het lastige is gewoon dat het land ontiegelijk groot is en er heel veel zelfstandige ondernemers zijn met oude apparatuur. Ook een keten als Sonic heeft vast al de mogelijkheid om Pin&Chip te ondersteunen.
Het grote probleem echter wat daar nog bij komt is dat er ook nog eens ontiegelijk veel onafhankelijke banken zijn. Elk redelijk stadje heeft wel een eigen bank, met eigen pasje. Die moeten allemaal geverifieerd worden. Dat gaat niet allemaal via een mooie infrastructuur met automatische betalingsafhandelingen en moeten soms nog gewoon met de post.
Het loopt dus best achter daar. Maar dat ligt gewoon aan de moeilijkheid om alles te coordineren.
06-10-2017, 19:30 door karma4
Je bent nog wat vergeten, het gaat altijd om creditcards die in het nieuws komen. Niet de gewone bankkaart ofwel debetcard. De creditcards kennen een bescherming en garantie de debetcards niet. Bij misbruik met debetcard ben je daar de pisang. Dat is hier in de EU anders, waar banken verplicht moeten aantonen dat het misbruik niet verwijtbaar is. Dat willen de banken hier graag anders, ik zou de verantwoording voor bescherming van burgers/consumenten tegen banken nog steviger willen zien. Zij hebben de contacten het geld en de mogelijkheden om het technisch beter te doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.