image

Support Office 2007 en 2011 en Windows 10 versie 1511 gestopt

woensdag 11 oktober 2017, 11:31 door Redactie, 6 reacties

Microsoft is gestopt met de support van Office 2007, Office 2011 voor Mac en Windows 10 versie 1511, ook bekend als de November Update. De software ontvangt vanaf nu geen beveiligingsupdates meer. Ook Project 2007 en Project Server 2007, Visio 2007 en SharePoint Server 2007 worden niet meer ondersteund. Volgens Microsoft kan het blijven gebruiken van de software voor compliance- en veiligheidsproblemen zorgen.

Office 2007, dat op 30 januari 2007 verscheen, kreeg de afgelopen jaren regelmatig met zeroday-aanvallen te maken. In april van dit jaar werd er nog gewaarschuwd voor aanvallen op een zeroday-lek in de kantoorsoftware. Ook gisteren patchte Microsoft nog een zeroday-lek in Office 2007 dat actief voor het verschijnen van de update werd aangevallen. De softwaregigant adviseert gebruikers om naar Office 365 te migreren.

Daarnaast is de ondersteuning gestopt van Windows 10 versie 1511. Dit is de eerste grote update voor het besturingssysteem die in november 2015 verscheen. Eerder werd al de ondersteuning van de originele Windows 10-versie gestaakt. Microsoft beschouwt Windows 10 als 'Windows as a Service' en alle grote updates voor het besturingssysteem worden een bepaalde tijd ondersteund. Zo zal de support van de Windows 10 Anniversary Update (versie 1607) volgend jaar maart aflopen. Windows 10-gebruikers die met deze versie werken moeten dan updaten als ze nog updates willen ontvangen.

Reacties (6)
11-10-2017, 13:21 door Anoniem
[sarcasm]Twee jaar lang security updates, indrukwekkend![/sarcasm]
11-10-2017, 17:32 door Anoniem
Door Anoniem: [sarcasm]Twee jaar lang security updates, indrukwekkend![/sarcasm]
Windows 10 is niet gestopt, enkel een oude out-of-date build waar al een jaar of langer een update voor beschikbaar is. Zeurpiet.
11-10-2017, 19:57 door Anoniem
je zult maar een grote update nu krijgen voor je win 10 en daarmee een probleem met een driver of hardware krijgen. de teller start en 2j later einde oefening voor je? ik zie dat niet in een grote managed omgeving vaart maken dan die win10 met dit soort fratsen.
11-10-2017, 21:19 door Anoniem
Door Anoniem: je zult maar een grote update nu krijgen voor je win 10 en daarmee een probleem met een driver of hardware krijgen. de teller start en 2j later einde oefening voor je? ik zie dat niet in een grote managed omgeving vaart maken dan die win10 met dit soort fratsen.

Klopt helemaal, voor W10 Enterprise omgevingen is de verplichte 2 jaarlijkse upgrade een gruwel. Onnodig werk allemaal om alles weer te testen.
11-10-2017, 21:38 door Anoniem
Volgens Microsoft kan het blijven gebruiken van de software voor compliance- en veiligheidsproblemen zorgen.
Ennietalleendat.

Komplaaiens??
https://en.wikipedia.org/wiki/Compliance_problem
The Compliance problem is a problem in contractarian ethics. It states that it is in the individuals' best interest to agree to contracts, but not to comply to them.

https://en.wikipedia.org/wiki/Contractarian_ethics
Social contract

In both moral and political philosophy, the social contract or political contract is a theory or model, originating during the Age of Enlightenment, that typically addresses the questions of the origin of society and the legitimacy of the authority of the state over the individual.[1] Social contract arguments typically posit that individuals have consented, either explicitly or tacitly, to surrender some of their freedoms and submit to the authority of the ruler or magistrate (or to the decision of a majority), in exchange for protection of their remaining rights. The question of the relation between natural and legal rights, therefore, is often an aspect of social contract theory.
.....

https://translate.google.com/
Het Compliance probleem is een probleem in de contractaire ethiek. Het verklaart dat het in het belang van de individuen is om overeenkomsten te sluiten, maar niet te voldoen aan hen.
aha!
?
Heel interessant en diepzinnig allemaal maar als je daar geen tijd voor hebt kan je ook hier ff klikken.
https://www.libreoffice.org/download/download/

Om van het ge-complaai enzo af te zijn, geen tijd te verliezen en gewoon lekker veilig zonder MSgedoe (gratis) verder te werken.
13-10-2017, 12:56 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: je zult maar een grote update nu krijgen voor je win 10 en daarmee een probleem met een driver of hardware krijgen. de teller start en 2j later einde oefening voor je? ik zie dat niet in een grote managed omgeving vaart maken dan die win10 met dit soort fratsen.

Klopt helemaal, voor W10 Enterprise omgevingen is de verplichte 2 jaarlijkse upgrade een gruwel. Onnodig werk allemaal om alles weer te testen.

en dan gebeurt er ook nog eens dit:

https://tweakers.net/nieuws/130705/microsoft-bevestigt-dat-recente-windows-update-bsod-problemen-opleverden.html

het is hollende achteruit aan het gaan in redmond
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.