image

Persoonlijke data van 690.000 Britten gestolen bij Equifax

woensdag 11 oktober 2017, 12:13 door Redactie, 0 reacties
Laatst bijgewerkt: 11-10-2017, 15:24

Bij de hack van de Amerikaanse kredietbeoordelaar Equifax zijn naast de persoonlijke data van ruim 145 miljoen Amerikanen ook de gegevens van ruim 690.000 Britten gestolen, zo heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. Het gaat om 15,2 miljoen records van meer dan 693.000 Britse staatsburgers.

De data bestaat onder andere uit naam en geboortedatum en in sommige gevallen ook telefoonnummers, rijbewijsnummers, e-mailadressen, gebruikersnamen, wachtwoorden, geheime vragen en antwoorden en gedeeltelijke creditcardgegevens. Volgens Equifax hebben de aanvallers een bestand benaderd waarin de 15,2 miljoen records zich bevonden. Alle getroffen Britten zullen nu worden ingelicht.

De kredietbeoordelaar zegt dat het heeft gewacht op het forensisch onderzoek van de aanval voordat het besloot om de informatie naar buiten te brengen. "Het is betreurenswaardig dat we tot nu toe niet alle getroffen consumenten hebben kunnen informeren, maar het zou niet zijn gepast om dit te doen voordat alle feiten van deze complexe aanval bekend waren en het volledige forensische onderzoek was afgerond", aldus Patricio Remon, de Europese topman van Equifax.

Equifax werd halverwege mei gehackt via een beveiligingslek in Apache Struts waarvoor begin maart al een update was verschenen. De hack werd pas eind juli opgemerkt. Vorige maand liet de kredietbeoordelaar al weten dat het van deze kwetsbaarheid afwist en stappen had genomen om kwetsbare systemen in de it-infrastructuur van het bedrijf te identificeren en patchen. Het bedrijf verstuurde een bericht naar beheerders dat de update binnen 48 uur moest worden geïnstalleerd. Hoe het kan dit niet is gebeurd is nog altijd onduidelijk.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.