image

Chrome beschermt gebruikers extra tegen ongewenste software

dinsdag 17 oktober 2017, 09:51 door Redactie, 2 reacties

Google heeft de Windows-versie van Chrome van nieuwe features voorzien die gebruikers extra tegen ongewenste software beschermen. Volgens Google hebben miljoenen internetgebruikers dagelijks met de gevolgen van ongewenste software te maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om software of extensies die zoekresultaten aanpassen, de startpagina veranderen of advertenties injecteren.

Chrome beschikte al over verschillende maatregelen om dergelijke software tegen te gaan, zoals de Safe Browsing-technologie van Google en de optie om de instellingen van Chrome te resetten. Nu zijn deze maatregelen verder uitgebreid, zo heeft de internetgigant aangekondigd. Chrome is nu in staat om te detecteren of de instellingen zonder toestemming van de gebruiker zijn aangepast en zal vervolgens aanbieden om die te herstellen.

Daarnaast is de Chrome Cleanup-optie aangepast. Deze feature zal gebruikers nu waarschuwen als het ongewenste software detecteert en maakt het mogelijk om Chrome eenvoudig naar de standaardinstellingen terug te zetten. Als laatste beschikt de browser over een krachtigere 'cleanup engine'. Google werkt hierbij samen met anti-virusbedrijf ESET. De detectietechnologie van ESET wordt gecombineerd met de sandbox-technologie van Chrome om ongewenste software effectiever te detecteren. Het gaat hier niet om een virusscanner, maar een tool die alleen software verwijdert die niet aan het 'ongewenste softwarebeleid' van Google voldoet.

Reacties (2)
17-10-2017, 10:32 door Anoniem
Quote:
een tool die alleen software verwijdert die niet aan het 'ongewenste softwarebeleid' van Google voldoet.

Bedoelt Google hier nu mee dat Google, en niet de gebruiker zelf, zal bepalen wat "ongewenste software" is?
17-10-2017, 10:44 door MathFox - Bijgewerkt: 17-10-2017, 10:45
Door Anoniem: Quote:
een tool die alleen software verwijdert die niet aan het 'ongewenste softwarebeleid' van Google voldoet.
Bedoelt Google hier nu mee dat Google, en niet de gebruiker zelf, zal bepalen wat "ongewenste software" is?
Ik denk dat je dat heel goed begrepen hebt.

Voor mij een extra reden om Chrome niet te gebruiken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.