image

Mozilla verdubbelt donaties aan het Tor Project

dinsdag 24 oktober 2017, 15:39 door Redactie, 2 reacties

Het Tor Project is vandaag een crowdfundingcampagne gestart om geld in te zamelen en Mozilla zal donaties tot een bedrag van totaal 500.000 dollar verdubbelen. Dagelijks maken 2 miljoen mensen gebruik van het Tor-netwerk om hun privacy te beschermen en gecensureerde websites te bezoeken.

Volgens het Tor Project was het aantal online aanvallen op censuur en privacy dit jaar ongekend. "Landen wereldwijd probeerden toegang tot het web te beperken, dissidenten de mond te snoeren en persoonlijke privacy aan te tasten", aldus Tommy Collison van het Tor Project. Ook voor volgend jaar verwacht het Tor Project dat veel overheden en bedrijven censuur de norm willen maken en privacy tot het verleden willen laten behoren.

Een groot deel van de inkomsten van het Tor Project is afkomstig van de Amerikaanse overheid en de organisatie wil dat afbouwen door meer van individuele donaties afhankelijk te zijn. Aangezien er geen beperkingen aan crowdfunding zitten kan het geld dat hiermee wordt binnengehaald aan projecten worden besteed die volgens het Tor Project het belangrijkst zijn en kan er snel op veranderende omstandigheden worden gereageerd.

Verder prijst het Tor Project de samenwerking met Mozilla. Niet alleen zal Mozilla donaties tot een bedrag van in totaal 500.000 dollar verdubbelen, beide partijen werken ook bij de ontwikkeling van software nauw samen. Zo vindt er regelmatig overleg plaats tussen de engineers van Mozilla en het Tor Project. Zo worden privacyverbeteringen van Tor Browser aan Firefox toegevoegd en hebben Mozilla-engineers de Tor-ontwikkelaars geleerd om in de Rust-programmeertaal te programmeren. Daarnaast helpt Mozilla het Tor-netwerk door verschillende Tor-servers te draaien.

Reacties (2)
24-10-2017, 16:29 door Anoniem
Begrijpelijk want wat Tor wel lukt lukt mozilla slecht.
https://www.security.nl/posting/536686/Onderzoek%3A+Featurerijke+browser+onnodig+privacyrisico

Torbrowser is een gestripte Firefox ESR.
Firefox ESR is een gestripte Firefox.
Kan je nagaan wat er aan overtollige code en functies in die standaard firefox zitten.
Wat dat betreft staat dat vuur inmiddels allang voor wat anders : De Vos staat in brand!
En dat is dierenmishandeling, zeker als je het expres doet.

Enne, hoeveel mensen gebruiken Torbrowser dagelijks??
Zoveel
https://metrics.torproject.org/
2,5 miljoen met pieken naar de drie miljoen.

Is in Nederland ook weer gestegen de laatste maand, mogelijk met dank aan brein maar ik hoop eerlijk gezegd met twijfelachtige dank aan de tap en hackwet die een groot deel van onze bevolking terecht niet ziet zitten.
Torbrowser, functionele browser standaard voorzien van privacy gemak en zonder overtollige mozillafratsencode.

https://www.torproject.org/
25-10-2017, 09:08 door Anoniem
Door Anoniem: Firefox ESR is een gestripte Firefox.
Voor zover mij bekend wordt er in de ESR-versies niets gestript ten opzichte van de normale versies. Het zijn versies die langer dan de normale ondersteund worden met een tragere release-cyclus, voor wie dat prettiger of beheersbaarder vindt (bijvoorbeeld organisaties die niet zomaar elke upgrade blind toepassen maar testen of hun spullen nog werken).

Dat leidt ertoe dat nieuwe features later in de ESR-cyclus verschijnen dan in de normale cyclus, maar net zo goed dat vervallen features later verdwijnen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.