image

Bekende Britse kliniek voor plastische chirurgie gehackt

dinsdag 24 oktober 2017, 15:52 door Redactie, 2 reacties

Aanvallers hebben een bekende Britse kliniek voor plastische chirurgie gehackt en daarbij allerlei gevoelige patiëntdata buitgemaakt, waaronder foto's. Tegenover The Daily Beast stellen de aanvallers, die onder het alias The Dark Overlord bekendstaan, dat ze terabytes aan data gestolen hebben.

Ook informatie over leden van de koninklijke familie zou in de gestolen databases aanwezig zijn. De aanvallers deelden informatie en operatie-foto's met een journalist van The Daily Beast. De e-mails van de aanvallers werden vanuit een gehackt e-mailaccount van de kliniek verstuurd. De aanvallers dreigen de gestolen afbeeldingen openbaar te maken.

Op de eigen website bevestigt London Bridge Plastic Surgery en stelt dat het maatregelen heeft genomen om de aanval te stoppen. Er wordt nu onderzocht welke gegevens de aanvallers precies hebben buitgemaakt. Hoe de aanval kon plaatsvinden laat de kliniek niet weten, maar op Twitter spreekt het van een 'geraffineerde cyberaanval'. Eerder werd ook een Hollywoodstudio door de groep afgeperst nadat daar nog niet verschenen afleveringen van Orange is the New Black waren gestolen.

Reacties (2)
24-10-2017, 22:02 door Anoniem
Tegenwoordig maken ze een 3d-scan van je (naakte) lichaam bij bepaalde operaties binnen het plastische chirurgie. Bij een lek is dit wel erger dan gewoon een foto....
25-10-2017, 11:50 door Anoniem
Misschien gaan bedrijven eens werk maken van het motto 'wat er niet is kan ook niet worden gestolen', oftewel het vernietigen van data. Bij ons in het bedrijf zijn daar speciale procedures voor, maar ik ken genoeg MKB partijen die alle data vanaf de jaren '90 nog gewoon in hun systemen hebben staan. Met dat beleid wordt een hack wel erg pijnlijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.