Privacy - Wat niemand over je mag weten

'Recep Tayyip' Buma ?

28-10-2017, 16:47 door Anoniem, 12 reacties
'Uw stem is geen echte stem'


Helaas geen salomononsoordeel van een wijze maar een straf aan het volk, jij wil een recht dus pak ik Buma het af en maak ik het definitief stuk, de bijl erin, doormidden en dood laten bloeden.
Het idee van Salomon zou nou juist kunnen zijn dat middels het dreigement een werkelijke intrinsieke oprechte waarde loskomt.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Salomonsoordeel
Die kwam er in de uitslag van dit referendum, honderdduizenden mensen zijn oprecht bezorgd om de teloorgang van de rechtsstaat.
Maar dat dondert Buma niet, evenals een goed rentmeesterschap over de aarde (nog zo'n vergeten christelijke waarde), wat doet die Buma eigenlijk in een christelijke partij en wat doet die man in de politiek?

Weinig goeds voor de rechtsstaat
'Stemmen heeft geen zin want ik zal het per definitie negeren omdat ik dat al besloten heb en beter weet wat goed voor u is.'
'We hebben afgesproken dat we het referendum gaan afschaffen', zegt Buma. 'Het is een rest uit het verleden. En ik wil dat die 'sleepwet' doorgaat. Hier ga ik de keuze maken dat we dit referendum niet beschouwen als een echt referendum.'

https://www.volkskrant.nl/politiek/Buma-kabinet-zal-nee-bij-referendum-over-de-sleepwet-negeren~a4524992/

Als de politiek verandert in pure machtspolitiek en de kleinst mogelijke meerderheid aangrijpt om vooraf en achteraf die andere helft in de maatschappij volkomen te negeren en wetgeving erdoor te drukken om de rechten van die andere 49& van het volk voorgoed af te pakken,
heb je dan het globale idee achter democratie dan wel begrepen?

Of was dat ook helemaal niet de bedoeling, behelst het pseudo-christelijke plan wat anders?
Heiligt het eigen machtsdoel zonder meer alle middelen?
De gelijkenissen zijn dichterbij dan je denkt.
- https://nos.nl/artikel/2168619-erdogan-wint-referendum-nipt-oppositie-vecht-uitslag-aan.html
- https://www.volkskrant.nl/buitenland/turkse-kiesraad-wijst-verzoek-om-referendum-ongeldig-te-verklaren-af~a4488670/
Ga zelf op zoek naar hernieuwd ingeperkte rechten op basis van religieus machtspolitiek denken in ons land.

Kansen bewust knakken
Uit de laatste link valt ook een kritiekpunt te destilleren van tegenstanders van referenda, ze is vatbaarder voor beïnvloeding en voor (aangrenzend) misbruik.
Tenzij je het goed organiseert.
Tenzij iedereen er werk van maakt om er een goed referendum van te maken.
Dat is een verantwoordelijkheid van iedereen.
En het kan!

Want na een valse start met het Oekraïne referendum dat openlijk toegegeven niet bedoeld was om een mening te pielen maar om dwars te zitten, heeft het inmiddels een respectvolle doorstart gekregen.
Zoals alles niet direct vanaf de start perfect heeft blijkt met het tweede referendum initiatief het nut bewezen, en met het derde initiatief over de afschaffing van het referendum zelf.

Heel waardevol en opbloeiend maar door Buma uit eigenbelang in opbloei geknakt.
We mogen in Nederland niet stemmen over een heel aantal zaken die bewust niet worden meegenomen als we mogen stemmen.
Dat mag natuurlijk niet gecorrigeerd worden met een correctief referendum (afgeschoten), een bindend referendum (afgeschoten) en zelfs niet met een raadgevend referendum (afschieten).
1 x per 4 jaar stemmen over bijzaken en je bek houden, dat is het recht dat je hebt in de wereld van Buma.

Die wijzende vinger
Laten we nooit, nooit meer uit CDA hoek ook maar een woord aan kritiek over Turkije vernemen.
Hypocrisie voert hoogtij ten burele van het CDA.

Buma over de stem van het volk bij verlies
Het CDA is tegen referenda. Maar als het dan gebeurt "dan moet je dat ook fair doen, en als de uitslag tegenvalt, je verlies nemen", zei Buma.
https://www.nu.nl/associatieverdrag-oekraine/4349924/Buma-wil-kabinet-verlies-accepteert-oekrainereferendum.html

Wanneer wordt het teveel?
Kennelijk willen we een dictatuur van het geld door steeds voor de vvd te kiezen, maar ik vraag me ernstig af of we een religieuze pseudo dictatuur moeten willen.
Religieuzen vragen immer om respect van niet religieuzen en anders religieuzen maar hebben dat omgekeerd allerminst en bewijzen keer op keer geen respect voor de basis rechten van anderen te hebben als dat niet in hun religieuze straatje past.

Religie hoort gewoon niet thuis in de politiek, omdat keer op keer bewezen wordt dat het leidt tot tweedeling in de maatschappij: de heiligen van de eigen partij versus de zondaars die daarbuiten staan.
'Zondaars kan je niet vertrouwen met referenda en stemrecht, weg ermee!'

Buma loopt warm voor het opvolgen van Rutte.
Willen wij hier werkelijk een christelijke Erdogan?
Protesteer en stem nu het nog kan voordat het laatste beetje vertrouwen dat je nog kan hebben in de democratie voorgoed te paard in galop vertrokken is.

Overnieuw : nu!
Kunnen er s.v.p. per direct weer nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven?
Doen we het overnieuw en nu goed, want wat er nu al gepresenteerd wordt lijkt nergens op.


Meer terechte reuring
https://tweakers.net/nieuws/131273/sybrand-Buma-stelt-dat-overheid-referendumuitslag-sleepwet-zal-negeren.html
Reacties (12)
29-10-2017, 12:48 door Anoniem
Wij Nederlanders zijn heel erg goed in groftaalgebruik, hard beledigen, onze meningen uiten etc.

Wat echt een raseigenschap is geworden, is het stil meegaan en nooit protesteren. Kijk maar naar WW1 en WW2, wij willen altijd neutraal zijn en zijn a-politiek.

Hoe kan iemand die met onze stemmen een jackpot-salaris heeft, onze stemmen negeren? Als dit in Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Griekenland etc. zou gebeuren dan zouden 100.000 + man de straten opgaan. Ons Nederlanders boeit het stiekem niet. Net als de slimmemeter, ze gaan in 2020 ons dwingen om het alsnog in onze huizen te krijgen. Welkom in de politiestaat waar Hitler en Stalin alleen maar over zouden kunnen dromen.
29-10-2017, 17:04 door Anoniem
Ik denk, dat Nederlanders door De Poltiek al zolang zijn bedrogen, dat we murw zijn geslagen. Het enige dat we nog doen is als gekken achter andere poltieke oplichters (zoals bijv Wilders) aanrennen, in de <ijdele> hoop, dat die de verlosser zal zijn. Maar helaas... ook die is het niet. Met dat al hebben we allerlei belangrijke drukmiddelen verleerd te gebruiken, zoals bijvoorbeeld massaal protesteren, of massaal staken. Nederlanders zijn murw geslagen door hun politieke leiders, en die weten dat zelf vast wel. Kijk maar naar de tevredenheid die van hun koppen afstraalt.

Intussen is onze democratie een verkapte dictatuur geworden, en niemand kan het wat schelen.... murw geslagen.
29-10-2017, 18:13 door Anoniem
Best een goeie grap van die Buma. Het slaat echt aan en niemand heeft het door. :D
29-10-2017, 19:59 door Anoniem
Door Anoniem: Ik denk, dat Nederlanders door De Poltiek al zolang zijn bedrogen, dat we murw zijn geslagen. Het enige dat we nog doen is als gekken achter andere poltieke oplichters (zoals bijv Wilders) aanrennen, in de <ijdele> hoop, dat die de verlosser zal zijn. Maar helaas... ook die is het niet. Met dat al hebben we allerlei belangrijke drukmiddelen verleerd te gebruiken, zoals bijvoorbeeld massaal protesteren, of massaal staken. Nederlanders zijn murw geslagen door hun politieke leiders, en die weten dat zelf vast wel. Kijk maar naar de tevredenheid die van hun koppen afstraalt.

Intussen is onze democratie een verkapte dictatuur geworden, en niemand kan het wat schelen.... murw geslagen.

Ben het gedeeltelijk met je eens. Kijk eens in Zuid of Oost Europa, daar zijn ze veel meer solidair met elkaar en gaan ze massaal de straat op ook al helpt dat niet altijd. Wij Nederlanders zijn gewoon laks in dat opzicht, wij zeiken alleen via Facebook maar dat zet geen zoden aan de dijk.
Vroeger waren wij Nederlanders ook zo maar toen was er nog een grote groep die het niet breed had en dan ga je echt de straat wel op. Of tijdens WO2, toen waren we ook nog aardig solidair.
Nu zijn we een welvarend verwend volk geworden, dat is natuurlijk goed maar we hoeven niet echt ergens voor te vechten.
29-10-2017, 20:01 door Anoniem
Door Anoniem: Best een goeie grap van die Buma. Het slaat echt aan en niemand heeft het door. :D

Nee het is bepaald niet best.
Ondanks dat bekend is dat Buma inderdaad houdt van foute grappen.
Maar de politiek is niet bedoeld als machiavellistische grap.
Net zomin als dat politiek een spel is.
Maar het lijkt er inderdaad op dat politiek voor Buma vooral ook een heel grappig spel is.

Op tweakers werd het spelelement ook aangekaart en kreeg een gepaste inhoudelijke reactie, omdat het niet grappig is, geen spel is en not done is om een cynische bak zout in open wonden te kieperen nu je zelf de macht in handen hebt.
https://tweakers.net/nieuws/131273/sybrand-buma-stelt-dat-overheid-referendumuitslag-sleepwet-zal-negeren.html?showReaction=10706355#r_10706355

Niet grappig, niet respectvol, niet verantwoordelijk en totaal zonder enig gevoel voor inleving in anderen in de samenleving. Maar wanneer en aan een christelijke waarde word getornd staan men vooraan om te eisen dat anderen respect voor hun levensovertuiging en alles wat daarbij hoort hebben.

De maatschappij is op zijn minst tweerichtingsverkeer, maar deze man lijkt zojuist voor het eenrichtingsverkeer van het eigenbelang te hebben geopteerd.
29-10-2017, 21:24 door Anoniem
https://www.youtube.com/watch?v=a_4b6KBGS2g
Door Anoniem:
Door Anoniem: Best een goeie grap van die Buma. Het slaat echt aan en niemand heeft het door. :D

Nee het is bepaald niet best.
Ondanks dat bekend is dat Buma inderdaad houdt van foute grappen.
.........................................................................................................

Iets gemist? ;)

CDA humor:
https://www.youtube.com/watch?v=a_4b6KBGS2g
29-10-2017, 21:26 door Anoniem
De Nederlandse bevolking is voor een erg groot deel onvertegenwoordigd in de tweede kamer en dat van "zonder last" in die kamer blijkt ook al niet op te gaan.

De de bevolking is afgestompt en bezit niet meer die fut wat bij voorbeeld in België en lager gelegen landen al er wel in zit. Het opspreken heeft nog in de afgelopen jaren nog een korte opleving gehad als het maar dichtbij genoeg komt.

Het verre Den Haag is als onder een stolp en het referentiekader is de EU i.p.v. Nederland.
30-10-2017, 08:25 door Anoniem
De tijd van praten is spoedig voorbij, het moge toch inmiddels een ieder duidelijk zijn dat politieke partijen zoals vvd en pvda criminele organisaties zijn die uit naam van een maffia familie die zich onaantastbaar waant handelt, wij zijn verworden tot BELASTINGVEE en niks anders!
30-10-2017, 09:33 door Anoniem
Door Anoniem: <snip> wij zijn verworden tot BELASTINGVEE en niks anders!

JA!! Vee - dat zijn we! We hebben het hier helemaal niet goed, in Griekenland, daar hebben ze het goed! Diezelfde solidariteit als daar willen wij ook! En hun economie! En hun jeugdwerkloosheid van 40% en hun economische crisis en... - oh wacht...
30-10-2017, 10:06 door Anoniem
Hoewel het hier een minder populaire mening zal zijn, ben ik het volledig met Buma eens. Het raadgevend referendum is schijnpolitiek, nu hier de uitkomst niet bindend van is. Je kiest bij de verkiezingen een volksvertegenwoordiger, en die volksvertegenwoordiger is er om dergelijke besluiten te nemen.
Daarbij heeft Nederland (GeenStijl) zichzelf in de eigen voet geschoten door het Oekraïne-referendum. Mensen naar de stembus lokken zonder dat ze op enige wijze goed en volledig geïnformeerd zijn over de inhoud van het verdrag. Allemaal dumpertbezoekers die doen wat Jan Roos uitschreeuwt.
Daarbij is een dergelijk referendum geen juiste afspiegeling van de 'wil van de maatschappij', nu vooral mensen die ergens tégen zijn zullen komen opdraven. Die hebben immers een situatie die ze willen veranderen. De 'tevreden' partij zal zich minder genoodzaakt zien om zich uit te spreken. Dit laat zich vooral zien in de doorgaans lage opkomst. Dit verklaart ook de doorgaans afwijkende uitslagen en opiniepeilingen.
In andere woorden: prima die afschaffing van dat raadgevend referendum, nu het een betekenisloos stukje schijnpolitiek is. Bij de verkiezingen kan je je uitspreken over dergelijke situaties, door te stemming op de partij die daar naar jouw voorkeur in handelt.

In het geval van de 'sleepnet-wet/aftapwet' is precies hetzelfde aan de hand. Hoewel er ongetwijfeld mensen zijn die weloverwegen een petitie ondertekenen, is de overgrote meerderheid een Zondag met Lubach kijker die doet wat Lubach zegt: teken die petitie.

Kanttekening: ik ben zelf geen voorstander voor uitbreiding van de bevoegdheden van de inlichtingendiensten, ik poog echter de totstandkoming van dit wetsvoorstel minder zwart-wit in te zien.
30-10-2017, 13:43 door Anoniem
In het geval van de 'sleepnet-wet/aftapwet' is precies hetzelfde aan de hand. Hoewel er ongetwijfeld mensen zijn die weloverwegen een petitie ondertekenen, is de overgrote meerderheid een Zondag met Lubach kijker die doet wat Lubach zegt: teken die petitie.

Werkelijk slaapverwekkend, dit soort reacties. Zo kan je vraagtekens stellen bij iedere stem in een democratie. Verder is dat meer iets voor een politiek forum, dan voor hier.
30-10-2017, 16:25 door Anoniem
'Uw stem is geen echte stem'
Maar dat is toch nooit anders geweest, de laatste decennia althans? Is er ooit geluisterd naar de kiezer? Hoeveel mensen zijn er eigenlijk die wel goed geïnformeerd zijn over de 2e kamer of gemeenteraad verkiezingen? Een veel gebruikt excuus tegen referenda is dat de mensen niet goed geïnformeerd zijn, maar zijn ze dat wel wanneer ze weer een vakje rood mogen maken? En hoe zit het met verkiezingsbeloften/uitspraken die na de verkiezingen weer worden ingetrokken of geheel anders worden uitgelegd? Indien mensen zich informeren d.m.v. het volgen van de gebruikelijke verkiezingsretoriek en ze kiezen bewust een vertegenwoordiger die zegt dat een referendum serieus behandeld moet worden maar vervolgens dat terug neemt na de verkiezingen, hoe noemt men dat dan? Ze hebben immers op basis van de beschikbare informatie een vertegenwoordiger gekozen maar nadat deze gekozen is doet deze iets geheel anders als waar mensen deze vertegenwoordiger op hebben gekozen. In het normale leven heet dat een oplichter maar in deze bananenrepubliek heet dat dus een politicus. Dat oplichten mag dus gewoon want dat valt onder de noemer van compromissen sluiten?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.