image

NSA wil centrum om achterdeurtjes te kunnen vinden

maandag 11 augustus 2003, 10:04 door Redactie, 3 reacties

Verborgen kwaadaardige software is een groeiende dreiging. Het Amerikaanse National Security Agency heeft het congres dan ook gevraagd om een "National Software Assurance Center" te financieren dat achterdeurtjes en logische bommen in software programma's moet kunnen vinden. Security experts hebben echter hun twijfels over de nieuwe plannen van de NSA. Vandaag de dag komen security bugs nog steeds vaker voor en zorgen voor meer schade dan Trojaanse paarden. Tevens bevat software vandaag de dag veel bugs, zodat het zoeken naar achterdeurtjes als het zoeken naar een speld in een hooiberg is. (SecurityFocus)

Reacties (3)
11-08-2003, 14:37 door Anoniem
Laat staan dat men in de VS juist probeert te bereiken dat men niet zomaar op bug jacht in software mag gaan zonder toestemming van de fabrikant. De NSA geeft zo wel een verkeerd voorbeeld van wat er wel en niet mag in de VS.
11-08-2003, 16:10 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Laat staan dat men in de VS juist probeert te bereiken dat men niet zomaar op bug jacht in software mag gaan zonder toestemming van de fabrikant.
Gevolg: geen contrôle dat meer fouten als gevolg heeft met onveiligheid als resultaat.
Verval en verpaupering in plaats van vooruitgang.
11-08-2003, 19:12 door Anoniem
Ik dacht juist dat de NSA behoefte heeft aan achterdeurtjes en ze zelf juist eerder zal creeeren. Voor hun is een snelle toegang tot data juist van groot belang.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.