Mensen zijn bij het Internet of Things vooral bang dat ze hun privacy zullen verliezen, zo stelt Mozilla aan de hand van onderzoek dat het onder bijna 190.000 mensen in tien landen liet uitvoeren. Het onderzoek richtte zich op de relatie die mensen met 'slimme apparaten' hebben en hoe men tegen een toekomst aankijkt waarin miljarden apparaten met internet verbonden zijn.
Op de vraag wat de grootste angst is bij een 'connected future' noemt 45 procent het verlies van privacy en 15 procent dat de toekomst minder veilig zal zijn. Zeven procent zegt geen angst voor een dergelijke toekomst te hebben. Hoe technisch vaardiger de deelnemers waren, des te groter hun zorgen over het verlies van privacy. Bij de meest technische deelnemers is privacyverlies voor 54 procent de grootste angst.
De deelnemers werd ook gevraagd wie er verantwoordelijk is voor de veiligheid van IoT-apparaten. 34 procent wijst naar de fabrikant, terwijl een zelfde percentage zichzelf verantwoordelijk houdt. Twintig procent vindt dat de overheid regels moet opstellen dat IoT-apparaten veilig zijn. Als het gaat om het verkrijgen van informatie over het beschermen van de persoonlijke online privacy en veiligheid noemt 40 procent non-profitorganisaties, terwijl 27 procent het niet weet. Media (3 procent) en overheid (2 procent) worden op dit gebied het minst vertrouwd.
Ondanks de angst voor het verlies van privacy zijn privacy en veiligheid geen topprioriteit voor de deelnemers bij het aanschaffen van IoT-apparaten. Prijs, features en betrouwbaarheid worden als het allerbelangrijkste gezien, gevolgd door veiligheid en privacy. Mozilla wil het onderzoek gebruiken als input voor campagnes en het ontwikkelen van informatiemateriaal. Alle data van het onderzoek heeft Mozilla openbaar gemaakt.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Hij zegt echt een hele hoop, maar er zijn een tweetal punten die ik er uit wil halen: 1. Je telefoon staat pas echt uit als de ...
Ik las op diverse plekken dat Nederland een wet heeft aangenomen dat providers verplicht kunnen worden om Huawei-apparatuur uit ...
Nederland is vandaag een nieuwe internetprovider rijker die zegt zich te zullen inzetten voor privacy, veiligheid en vrijheid. ...
Als hostingbedrijf krijgen wij steeds vaker klachten dat een website van een klant ten onrechte persoonsgegevens publiceert of ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.