image

GIF-zoekmachine voor iOS-versie versleutelde chat-app Signal

donderdag 2 november 2017, 09:50 door Redactie, 3 reacties

De ontwikkelaars van de versleutelde chat-app Signal hebben aan de betaversie van iOS een GIF-zoekmachine toegevoegd waarmee gebruikers naar bewegende GIF-beelden kunnen zoeken. Eerder werd deze functionaliteit al aan de Android-versie toegevoegd. Signal ondersteunde al het versturen en ontvangen van GIF-jes, maar via de zoekmachine kunnen gebruikers ook naar GIF-afbeeldingen zoeken.

Voor het zoeken naar de GIF-afbeeldingen maakt Signal gebruik van de GIPHY-zoekmachine. Om de privacy van Signal-gebruikers bij het zoeken te beschermen zet de chat-app een versleutelde verbinding naar de Signal-service op, die vervolgens weer een verbinding naar GIPHY opzet. De Signal-service zet de opgezette versleutelde verbinding door naar GIPHY. Op deze manier kan Signal de zoekopdrachten van gebruikers niet zien en weet GIPHY niet van wie de zoekopdracht afkomstig is.

"De Signal-service fungeert eigenlijk als een vpn voor GIPHY-verkeer. De Signal-service weet wie je bent, maar niet waarnaar je zoekt of wat je kiest. De GIPHY-service ziet alleen de zoekopdracht, maar niet wie je bent", zegt ontwikkelaar Joshua Lund. Daarnaast heeft Signal extra privacymaatregelen toegevoegd die ervoor zorgen dat de Signal-service aan de hand van de verstuurde data niet kan afleiden welke GIF-afbeelding de gebruiker gekozen heeft. Zoals gezegd is de functionaliteit nu in de betaversie voor iOS beschikbaar. Gebruikers die deze versie willen testen kunnen een e-mail naar ontwikkelaar Open Whisper Systems sturen.

Reacties (3)
02-11-2017, 14:07 door Anoniem
Als veiligheidsdiensten zelfs Tor onion gebruikers weten te achterhalen, maakt het Amerikaanse Signal op PRISM apparaten maar weing kans om daadwerkelijk succesvol te zijn. Ook Signal moet weer volgepropt worden met allerlei features, zodat het later interessanter is voor Facebook om flink bedrag over te nemen, en ondertussen meer en meer mogelijkheden tot bugs geeft.

Er is een wereld van verschil tussen de Signal die Snowden gebruikte, en tot wat Signal nu is geworden. En dit geldt ook voor Tor.
02-11-2017, 14:34 door Bladie
Of het om overname te doen is vraag ik mij af.

Wel eens dat ik nu niet echt zit te wachten op deze GIF-zoek functionaliteit in Signal. Het is wel een vervelend mechanisme wat je vaker ziet: een goede tool wordt in de loop der jaren (marketing!) steeds meer uitgebreid met "geweldige feautures" die soms / vaak de bruikbaarheid en veiligheid afbreken en mij er dan toe doen besluiten om een andere te kiezen. Ik hoop dat Signal zijn feauture expansiedrift in toom weet te houden.
07-11-2017, 08:33 door Anoniem
ze zouden eigenlijk twee versies moeten maken: classic / features
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.