image

ICO: Meeste Britten vertrouwen bedrijven niet met hun data

maandag 6 november 2017, 13:24 door Redactie, 2 reacties

De meeste Britse burgers vertrouwen bedrijven niet met hun data, zo stelt de Britse privacytoezichthouder ICO aan de hand van onderzoek dat het liet uitvoeren en als benchmark voor toekomstig beleid zal dienen. Van de ondervraagde deelnemers aan het onderzoek had 20 procent vertrouwen in organisaties en bedrijven die hun gegevens opslaan.

Britse burgers hebben meer vertrouwen in de overheid als het om de opslag van hun gegevens gaat dan het bedrijfsleven. Zo vertrouwt 61 procent zijn data toe aan de National Health Service (NHS) of huisartsenpraktijk en heeft ongeveer de helft van de deelnemers dit vertrouwen bij politie (53 procent) en nationale overheidsdiensten (49 procent). Socialmessagingplatformen genieten het minste vertrouwen. Twaalf procent denkt dat deze partijen goed met hun data omgaat. Daarbij zijn ouderen wantrouwender dan jongeren.

De ICO, die regelmatig hoge boete wegens privacyschendingen aan zowel overheid als bedrijfsleven oplegt, heeft een beleidsplan opgesteld om het vertrouwen van Britse burgers te vergroten in de manier waarop hun data wordt gebruikt en beschikbaar gesteld. Het onderzoek fungeert hierbij als een benchmark om te meten of er progressie is geboekt.

Reacties (2)
06-11-2017, 13:31 door Anoniem
Meer vertrouwen is hard nodig, want ICO gaf iedereen en zijn hond een (overigens verplichte) registratie. Zelfs aan spammers. Er was dus geen enkele controle. Met alleen registratie kom je er niet.
09-11-2017, 17:42 door Anoniem
Zou dat voor Nederland ook niet eens kunnen gelden?

"Trust" is namelijk het meest afgekalfde begrip op de hele infrastructuur de laatste tijd.

Vertrouwen in de veiligheid bij websites, hosters, dataschuivers, certificaatverstrekkers,
en vooral niet te vergeten de zeer grote techbedrijven hand in hand met onze eigen overheid.

Gezien alle data-breaches enz.. kun je er niet meer ten volle op vertrouwen.

Dat vertaalt zich dan weer later naar het vertrouwen, dat de eindgebruiker,
de verzorgers van onze digitale infrastructuur nog gunt
en dat is voortdurend aan het afnemen,
omdat het voortdurend gefrustreerd wordt door allerlei betrokken partijen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.