image

Politie ziet toename van malafide webshops tijdens feestdagen

donderdag 9 november 2017, 11:10 door Redactie, 4 reacties

Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie heeft de afgelopen jaren een toename gezien van malafide websites die tijdens de feestdagen worden opgericht en waarschuwt internetgebruikers dan ook om tijdens de komende weken alert te zijn.

Vaak gaat het om webwinkels die populaire producten verkopen zoals spelcomputers, foto-, film,- en audioapparatuur, maar ook smartphones en tablets. Volgens de politie maken zullen websites in een week tijd soms 150 tot 200 slachtoffers. Het LMIO zegt dan ook de komende maanden extra capaciteit te investeren om deze malafide websites zo snel mogelijk te detecteren en offline te krijgen. De politie geeft daarnaast het algemeen bekende advies: "Als iets te mooi is om waar te zijn dan is dat vaak ook zo. Erg lage prijzen duidt vaak al op een malafide webwinkel."

Verder wordt internetgebruikers aangeraden om webwinkels eerst te googelen en bijvoorbeeld via allerlei fora informatie te achterhalen. Wanneer er geld naar een normaal bankrekeningnummer moet worden overgemaakt is dit ook verdacht. "Bij een webwinkel is dit ongebruikelijk. Betalen via iDeal is veilig, maar geeft geen zekerheid dat je het bestelde product ontvangt. Er kan misbruik worden gemaakt van dit betaalmiddel", aldus het advies. Ook wordt geadviseerd om te controleren hoe lang een website al actief is.

Reacties (4)
09-11-2017, 13:57 door Anoniem
Tijdens de feestdagen zijn alle webshops Malafide. Dus kijk uit,en koop niks !
09-11-2017, 16:10 door Anoniem
Andere reden om goed op te letten

De burger ziet ook van alles, al heel lang en het wordt ook bevestigd.
Het is alleen heel snel weer uit het nieuws.

50 to 65 % VAN ALLE AANGIFTEN WORDT GEWOON WEGGEGOOID !!
https://www.parool.nl/amsterdam/in-amsterdam-belandt-aangifte-het-vaakst-in-prullenbak~a4521953/

Het scheelt je tijd in proberen om aangifte te doen, want het is helemaal niet zeker dat het je in de eerste plaats lukt (weggestuurd?), en daarna scheelt het je energie achteraf met je druk maken over waarom je niets hoort en er niets gebeurt.

Zelf opletten en je zaakjes regelen, scheelt deze mensen werk doen en het scheelt ze vooral ook teveel werk in het verzinnen van vergezochte smoesjes.
"ontwikkelingen als radicalisering, terrorisme en de vluchtelingenstroom een fundamentele verzwaring van de politietaken in de stad."
Dat kp er nog niet bij staat verbaast dan weer, zeker even vergeten.

Als er wat aan de hand is kan je beter de ambulance of de brandweer bellen, die zijn er wel op tijd en verrichten wel concreet en zichtbaar nuttig werk.

Waarom moet er zoveel geld naar ambtenaren groepen die vooral heel druk bezig zijn met goedkope publieksbeinvloeding campagnes?
Voorstel daarom om tijdens de feestdagen in alle steden gebruik te gaan maken van geuniformeerde opblaaspoppen in de openbare ruimte. Dan heb je het beste van twee werelden, afschrikwekkende functie en goedkoop.

Waarom dacht niemand daar toch eerder aan, het bestaat al zolang!
Kom maar hier met dat uniform!
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/83/Dorothy_and_the_Scarecrow_1900.jpg
https://nl.wikipedia.org/wiki/Vogelverschrikker
10-11-2017, 11:26 door Anoniem
De overheid holt get ambtenarenapparaat uit. Of het nu gaat om politie, ambulance of elders.
Maar in plaats dat de burger zijn stem laat horen richting de politiek klaagt men richting de politie en ambulancemedewerkers. Alsof die er iets aan kunnen doen. Politie en ambulance hebben te weinig auto's. Te weinig personeel. Maar er moeten steeds meer taken uitgevoerd worden. Meer inzit voor demonstraties, voor voetbalwedstrijden, voor evenementen.

Politiek roept vandaag dat zedenzaken de topprioriteit heeft. Morgen roept de politiek dat cybercrime topprioriteit heeft en overmorgen verkeershufters.

Hoe dan? Er kan maar 1 taak topprioriteit hebben.
Lokale gemeenteambtenaren bemoeien zich met politietaken voordat deze voor de rechter zijn geweest.

Aanrijtijden van hulpdiensten worden steeds minder vaak gehaald. Te weinig personeel en voertuigen. Hulpdiensten zien zich genoodzaakt trucjes uit te halen: brandweerauto's worden verkleint met minder materiaal (water) en halve bemanning. Ze noemen het quick-response eenheden. Maar de response wordt natuurlijk niets sneller, de kosten halveren. En het risico bij een echte melding wordt groter omdat er alsnog gewacht moet worden op een brandweervoertuig met genoeg water, materiaal en volledige bemanning.

De ambulancediensten doen dit ook door met first-responders uit te rukken. Dat kunnen motorrijders zijn of verplegers in personenwagens. Moet het slachtoffer vervoerd worden moet er alsnog een ambulance komen. Niet zelden wordt getracht de politie een slachtoffer te laten vervoeren. Wat uiteraard verboden is door de politieleiding.

Er is voor honderden miljoenen bezuinigd in geestelijke gezondheidszorg door de politiek. Dat politie en ambulances daardoor steeds vaker met mensen geconfronteerd worden die in een GGZ kliniek horen (waar geen plaats meer is) is onzichtbaar in de boekhouding van de nationale overheid. De politie mag GGZ patiënten niet naar een politiebureau vervoeren maar enkel naar een GGZ-instelling. Er moet echter eerst uitgezocht worden naar welke instelling. Waar is de patiënt eerder opgenomen geweest. Is er daar nog plek? En dat uitzoekwerk duurt bij de GGZ-instelling gerust één uur. En dan moet de patiënt nog vervoerd worden. Blijkt de patiënt bij aankomst in de GGZ-instelling onder invloed van drank of drugs? Dan wordt hij alsnog geweigerd. En al die tijd is de politie-eenheid niet inzetbaar voor hun reguliere taken. Er wordt al jaren gepraat over psycholances. Ambulances voor GGZ-patienten. Alleen Amsterdam heeft ze. Daar werkt het. Niet honderd procent maar in elk geval beter dan niets. Beter voor de hulpdiensten en beter voor GGZ-patienten.

De politie heeft het in de ogen van de burger altijd gedaan. Bij te lage straffen. Terwijl het OM de strafeis en boetes bepaalt en de rechter een straf uitspreekt of boetes oplegt. De politie heeft er geen enkele invloed op

Als de politie een verdachte vrij MOET laten tot aan de rechtszitting heeft de politie het gedaan. Terwijl het internationale regels zijn (Europees verdrag voor de rechten van de mens EVRM) die voorschrijven dat een verdachte onschuldig is totdat het tegendeel bewezen is en dat een rechter iemand schuldig verklaart (en niet de politie). Daardoor MOET de politie een verdachte vrijlaten en kan daar alleen in grote uitzondering aan ontkomen. Die vastgestelde uitzonderingen worden getoetst door..... een officier van justitie. Het OM dus en niet de politie.

Zolang mensen zich tegen de verkeerde instanties afzetten zal de nationale politiek niets veranderen. De bevolking zal haar stem moeten laten horen. En niet door luid te roepen maar door te stemmen. En zeg niet dat het geen zin heeft. Want luid roepen over en tegen de verkeerde instanties....dat heeft pas geen zin.
10-11-2017, 11:29 door Anoniem
@Anoniem 16:10:
Wat heeft een vogelverschrikker te maken met WEBSHOPS. Ga jij poppen op straat zetten tegen webshops? Dat zal pas zoden aan de dijk zetten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.