image

TSA wil meer biometrische data van passagiers verzamelen

vrijdag 10 november 2017, 14:15 door Redactie, 14 reacties

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit TSA (Transportation Security Administration) wil meer biometrische data van reizigers gaan verzamelen die zich voor het PreCheck-programma aanmelden, tot grote zorgen van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF. Amerikaanse reizigers die zich voor het programma registreren moeten onder andere hun vingerafdruk en allerlei andere gegevens afstaan.

Reizigers die aan het programma deelnemen zouden sneller door de security heen kunnen gaan en hoeven niet hun schoenen, laptops, vloeibare stoffen, riemen en lichte jassen te verwijderen. De TSA heeft nu een verzoek gedaan om als onderdeel van het programma aanvullende biometrische informatie te gaan verzamelen, waaronder een gezichts- en mogelijk ook een irisscan. Volgens de luchtvaartautoriteit kan de biometrische data worden gebruikt om reizigers automatisch te identificeren, zodat ze niet meer hun paspoort hoeven te tonen.

De EFF maakt zich echter zorgen en noemt het programma, waar inmiddels meer dan 5 miljoen Amerikanen zich voor hebben aangemeld, een bedreiging voor de veiligheid en privacy van reizigers. Ook stelt de burgerrechtenbeweging dat het verzoek om meer biometrische data te bewaren onderdeel van een groter plan van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid is om op nationale schaal gezichts- en irisscans op te slaan. Informatie die het ook met andere agentschappen en overheidsdiensten deelt.

"Alle Amerikanen moeten zich over deze voorstellen zorgen maken, omdat de data die wordt verzameld - je vingerafdruk, de afbeelding van je gezicht en de scan van je iris, wordt opgeslagen in de databases van de FBI en het ministerie en keer op keer zal worden doorzocht voor immigratie-, politie- en inlichtingencontroles", aldus Jennifer Lynch van de EFF. Ze wijst daarnaast ook op het veiligheidsrisico van dergelijke biometrische databases. Zo werden bij het Office of Personnel Management in 2015 de vingerafdrukken van 5,6 miljoen mensen gestolen. "Het verlies van je social security nummer of creditcardnummers is niets in vergelijking met het verliezen van je biometrische data. Hoewel je de nummers kunt veranderen, kun je niet eenvoudig je gezicht wijzigen", stelt Lynch.

Reacties (14)
10-11-2017, 14:30 door Anoniem
Reizigers die aan het programma deelnemen zouden sneller door de security heen kunnen gaan en hoeven niet hun schoenen, laptops, vloeibare stoffen, riemen en lichte jassen te verwijderen.

Hoe zie je middels een iris scan of een gezichtsscan of een schoen een bom of laptop een bom bevat ? Of een vloeistof explosief is ? En meer van dit soort zaken ?
10-11-2017, 14:32 door Anoniem
Hoeveel wannabe terroristen zouden zich nu inschrijven voor dit PreCheck programma ? ;)
10-11-2017, 14:37 door Anoniem
Het wachten is op een vergelijkbare actie hier in Europa. Want dat wordt verkocht als middel om ook op het vliegveld "zonder controle van identieit" tussen Schengenlanden te reizen.
10-11-2017, 14:39 door Anoniem
Oudgedienden NSA twijfelen aan nut data:

https://www.computable.nl/artikel/achtergrond/magazine/6239447/5215853/data-zijn-niet-nuttig.html
10-11-2017, 15:15 door Anoniem
Reizigers die aan het programma deelnemen zouden sneller door de security heen kunnen gaan en hoeven niet hun schoenen, laptops, vloeibare stoffen, riemen en lichte jassen te verwijderen.
Straks moet je ook nog je DNA afgeven, want dan kun je zó doorlopen...
10-11-2017, 15:20 door Anoniem
Wanneer gaan we nu eens inzien dat dit soort activiteiten (verzamelen vn data) alleen maar ontstaat doordat de IT industrie het zelf mogelijk maakt en adverteert als onmisbaar?
10-11-2017, 16:38 door karma4
Door Anoniem:
Straks moet je ook nog je DNA afgeven, want dan kun je zó doorlopen...
Dat last je toch al overal achter. Een haar is genoeg.
11-11-2017, 03:22 door Anoniem
Privacy.... wie veegt jouw voetsporen uit op het strand? Of bent u vergeten dat menselijke trackers u ook volgen als u zonder telefoon rondloopt ?
11-11-2017, 12:33 door ph-cofi
De Amerikaanse ministeries zullen vast ook aandringen bij de andere landen om hun biometrische databases beschikbaar te stellen. Do doordenkend, iedereen die niet in een database zit, komt vast uit een verdacht land.
Dit maakt biometrie in een klap ongeschikt voor autorisatie.
11-11-2017, 18:11 door karma4
Door ph-cofi: ,,Dit maakt biometrie in een klap ongeschikt voor autorisatie.
Integendeel de authenticatie gaat perfect met die biometrie. Een niet te veranderen niet vervalsen kenmerk dat daarvoor gebruikt kan worden.
De identificatie moet je wel goed oplossen, hoe weet je dat het live materiaal van de persoon voor je is en niet gefaked is.
De autorisatie komt pas later aan bod daarmee leg je wie wat wanneer mag doen. De wie is da al bepaald daar is nog nooit een wachtwoord bijgekomen anders dan een extra encryptie van informatie.
12-11-2017, 14:20 door Anoniem
Door Anoniem: Privacy.... wie veegt jouw voetsporen uit op het strand? Of bent u vergeten dat menselijke trackers u ook volgen als u zonder telefoon rondloopt ?

Daar hebben we de tool 'eb en vloed' voor .
13-11-2017, 13:54 door Anoniem
Hoe zie je middels een iris scan of een gezichtsscan of een schoen een bom of laptop een bom bevat ? Of een vloeistof explosief is ? En meer van dit soort zaken ?
Pardon mijnheer? Wij zijn degene die hier vragen stellen! U gedraagt zich zeer opmerkelijk.

Oudgedienden NSA twijfelen aan nut data
Dus ze vinden hun eigen job achteraf onbelangrijk...?

menselijke trackers
Die trakteer je op een pizza, en begrijpen dan doorgaans de boodschap.
In tegenstelling tot onze vertegenwoording (die hierover beslist) - Hoewel, die begrijpen vast heel goed wat ja of nee betekend.
13-11-2017, 14:27 door User2048
Op Schiphol heb je toch al jaren Privium? Gebruikt ook een irisscan om je langs paspoortcontrole en security scan te loodsen.
13-11-2017, 15:28 door Anoniem
Door User2048: Op Schiphol heb je toch al jaren Privium? Gebruikt ook een irisscan om je langs paspoortcontrole en security scan te loodsen.

Precies. Los van de steeds verder gaande controles is de essentie van dit soort regelingen: profilering. Een zakenman met een duur flexticket van KLM is een kleiner risico dan een werkloze 'jongere' uit een 'achterstandswijk'. Maar die laatste mag om politiek-correcte redenen niet uitgebreider gecontroleerd worden, dus moeten we er allemaal aan geloven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.