image

Vibrator-app voor Android bewaarde onbedoeld geluidsopname

zaterdag 11 november 2017, 17:32 door Redactie, 1 reacties

Een Android-app waarmee een Internet of Things-vibrator kan worden aangestuurd bleek door een bug onbedoeld geluid via de microfoon op te nemen en bewaarde het audiobestand vervolgens lokaal op de smartphone. Het gaat om de Lovense Remote-app, van seksspeeltjesfabrikant Lovense.

De app maakt het mogelijk om een via internet verbonden vibrator op afstand te bedienen. Een gebruiker op Reddit ontdekte dat de app een audiobestand had aangemaakt met een volledige geluidsopname van zes minuten. De gebruiker had de app toestemming gegeven om de microfoon en camera te gebruiken, maar dit was bedoeld voor de chatfunctie van de app waarmee geluidsclips kunnen worden verstuurd. De gebruiker wist niet dat de volledige sessie werd opgenomen en opgeslagen.

In een verklaring stelt Lovense dat het om een "kleine softwarebug" ging die ervoor zorgde dat er een tijdelijk audiobestand op het toestel werd aangemaakt. Het bestand zou echter niet naar de servers van Lovense zijn gestuurd. Inmiddels is het probleem in de nieuwste versie van de Android-app verholpen. De bug was niet aanwezig in de iOS-versie van de app. De Android-app is tussen de 100.000 en 500.000 keer geïnstalleerd. Lovense kwam in oktober en in juli ook al in het nieuws wegens kwetsbaarheden in de IoT-producten van het bedrijf.

Reacties (1)
13-11-2017, 13:16 door Anoniem
Niemand die hier zijn/haar ervaring er mee wil delen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.