image

Tiende controlebericht NL-alert op maandag 4 december

maandag 13 november 2017, 09:30 door Redactie, 9 reacties

Op maandag 4 december zal de overheid voor de tiende keer een landelijk controlebericht van NL-Alert versturen. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Om het controlebericht aan te kondigen en de bekendheid van NL-Alert te vergroten, is vandaag een landelijke publiekscampagne gestart.

Via NL-Alert kunnen mensen tijdens een ramp in de buurt via hun mobiel gericht geïnformeerd en gealarmeerd worden. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat er op dat moment het beste kan worden gedaan. Mensen die het controlebericht op 4 december ontvangen, hebben hun telefoon juist ingesteld. Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet men dit zelf doen.

Sinds de introductie 5 jaar geleden is NL-Alert bijna 200 keer ingezet om mensen te informeren bij uiteenlopende noodsituaties zoals bij grote branden, noodweer, gaslekkage en vanwege vervuiling van drinkwater. Het is de tiende keer dat het NL-Alert controlebericht wordt uitgezonden. Het vorige controlebericht werd door ruim 9 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen.

Reacties (9)
13-11-2017, 10:29 door Anoniem
Nou kom d'r maar weer in met je gezeur over de roverheid, jongetjes!
13-11-2017, 12:17 door Anoniem
Hoeveel mensen krijgen al op veel jongere leeftijd dan 12 een tracker (mobiele telefoon) dus het onderzoek kan nog verbeterd worden.
13-11-2017, 14:10 door Anoniem
Vergeet niet dat het ook ingezet is voor Ajax, om te laten zien aan heel Nederland hoe goed het is in voetbal.
Want het was van levensbelang om heel Nederland te vertellen hoe druk het was.
13-11-2017, 14:10 door Anoniem
Hoe word er teruggekoppeld met de gebruikers? Enquête houden wellicht?
Wie heeft er een telefoon waar het vanaf de fabriek aan staat? (Alleen Android blijkbaar)
Netwerk type? Provider? Locatie?
13-11-2017, 16:04 door Briolet
Door Anoniem: Vergeet niet dat het ook ingezet is voor Ajax,…
…was van levensbelang om heel Nederland te vertellen hoe druk het was.

Daar kun je verschillend over denken, maar een alarm die je in noodsituaties voor het eerst hoort kan ook verwarring geven op het meest ongunstigste moment. Als je een paar keer per jaar een extra berichtje krijgt via dit kanaal om ermee vertrouwd te geraken, is dat niet direct een ramp.
13-11-2017, 16:20 door Anoniem
Door Anoniem: Vergeet niet dat het ook ingezet is voor Ajax, om te laten zien aan heel Nederland hoe goed het is in voetbal.
Want het was van levensbelang om heel Nederland te vertellen hoe druk het was.

Dat was een beginners fout, niet echt handig idd dat het over 020 ging. WK alerts zullen er niet komen ;-) Dus de anti voetbal mensen zullen er geen last van hebben.
13-11-2017, 17:05 door abj61
"grote" brand bij Exxon dit jaar. Verkeerde en veels te late info. Op rijnmondveilig was betere info en in een veel erder stadium te vinden.
15-11-2017, 00:38 door Anoniem
Als je hem niet krijgt, hoe weet je dan dat het niet werkt? Dit is toch een onzinmethode?
En als je wel wat krijgt kun je er ook niets mee.
15-11-2017, 10:01 door Anoniem
Waarom staat dit niet standaard AAN? Nu verwacht je dat mensen het zelf aan gaan zetten wat de helft niet doet, weg effectiviteit.
En wat is er mis met de SMS techniek?? Gewoon groepsSMS naar alle mobiles in een gebied?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.