image

Politie gaat ook binnenwegen met kentekencamera's monitoren

zondag 12 november 2017, 15:34 door Redactie, 77 reacties
Laatst bijgewerkt: 13-11-2017, 11:31

De politie gaat naast snelwegen ook binnenwegen in Nederland met kentekencamera's in de gaten houden, zo meldt de NOS vandaag. Tweehonderd flitspalen langs provinciale wegen worden met ANPR-camera's uitgerust en zullen de kentekens van alle voertuigen die voorbij rijden gaan registreren.

Daarmee komt het totaal aantal kentekencamera's langs zowel provinciale als snelwegen op 330 uit. In het geval een kenteken gesignaleerd staat, bijvoorbeeld in het geval van een gestolen auto of openstaande boete, wordt de politiemeldkamer gewaarschuwd. Wanneer een kentekenregistratie geen hit oplevert worden de beelden meteen verwijderd. Dit kan echter veranderen. Binnenkort stemt de Eerste Kamer over een wetsvoorstel om alle geregistreerde kentekens 28 dagen lang te bewaren. Volgens de politie moet dit helpen bij het opsporen van verdachten.

Privacyvoorstanders maken zich zorgen over de ontwikkeling. "Het is een belangrijk gegeven in onze rechtsstaat dat je niet in het vizier van de overheid komt als je geen verdachte bent", zegt Rejo Zenger van Bits of Freedom. "Dat principe dreigen we nu te laten varen." Hij vraagt zich ook af wat er met de verzamelde data in de toekomst allemaal zal gebeuren. Volgens Elle de Jonge van de politie is er met 330 camera's geen sprake van een landelijk dekkend netwerk. "Je kunt je nog altijd vrijelijk door Nederland bewegen. We willen echt niet iedereen in de gaten houden."

Update

Op dit moment hebben 150 politieauto’s ANPR aan boord. Verder gebruikt de politie op tachtig plaatsen in Nederland ANPR-camera's. Deze ANPR-camera's hangen nu nog vooral boven snelwegen. De komende weken worden op drukke plekken bij provinciale wegen 200 flitspalen geplaatst waar ook ANPR in zit. "Dit maakt onderdeel uit van de geplande uitbreiding van het ANPR netwerk waaraan de afgelopen jaren is gewerkt", zo laat de politie weten in het persbericht dat nu openbaar is gemaakt.

"We willen graag zicht hebben op de meest belangrijke knooppunten en verkeersstromen, zodat we met zo min mogelijk camera’s zoveel mogelijk kunnen bereiken. We hebben nu alleen zicht op de snelwegen, maar mensen rijden natuurlijk ook op wegen daarbuiten", zegt Ido Nap, landelijk programmamanager Sensing bij de politie.

Reacties (77)
12-11-2017, 16:47 door Anoniem
Als ze de naam politie nu eens gewoon veranderen in Stasi.

Dit land wordt werkelijk met de dag enger. Bah.
12-11-2017, 17:02 door Anoniem
"Je kunt je nog altijd vrijelijk door Nederland bewegen. We willen echt niet iedereen in de gaten houden."

Knap wel, twee leugens zo vlak na elkaar.
12-11-2017, 17:09 door Anoniem
Ik vind dit gewoon echt niet kunnen. Momenteel heeft de gemeenteNieuwegein al overal bij het verlaten van de gemeente deze kenteken camera’s hangen. De gemeente kan dus altijd zien wanneer je weg vaat en terug komt. Ik vind het echt niet kunnen.
12-11-2017, 17:16 door Anoniem
Het interessert de roverheid werkelijk niets.
Als ook maar 1 euro achterhaald kan worden, gaat alles met betrekking tot privacy overboord.
Vraag het aan deze onschuldigen.
http://www.hpdetijd.nl/2014-11-22/overzicht-deze-mensen-zaten-jaren-onschuldig-vast/
12-11-2017, 17:17 door Anoniem
Fietsers en voetgangers worden nu nog uitgesloten omdat de techniek nog niet zo ver is, en het permanent volgen van telefoons nog een privacy dingetje is. Nederland steeds slimmer? We hebben als samenleving helemaal *niets* geleerd van het verleden.
12-11-2017, 17:43 door Anoniem
Wanneer een kentekenregistratie geen hit oplevert worden de beelden meteen verwijderd. Dit kan echter veranderen.
en verder...
Binnenkort stemt de Eerste Kamer over een wetsvoorstel om alle geregistreerde kentekens 28 dagen lang te bewaren. Volgens de politie moet dit helpen bij het opsporen van verdachten.

Maar waarom moeten dan overdachte personen en voertuigen die niet betrokken zijn bij criminaliteit OOK 28 dagen bewaard worden?
12-11-2017, 17:48 door Anoniem
Zou Security.nl en BOF geen initiatief kunnen nemen op een crowdfunded/opensource map van alle ANPRs in Nederland te verzamelen..... op een website en eventueel in een app?
12-11-2017, 18:19 door Anoniem
Weet je dat

Supporters van voetbalclubs (Ado Den Haag, Fortuna Sittard, Roda, FC Twente) ook op lijsten staan. Als 10 auto's gesignaleerd worden buiten de regio binnen een tijdspanne, dan wordt de politie in de nieuwe regio getipt over mogelijk hooliganism.

Weet je dat

Parkeerplaatshoppers een officiele term is die gekoppeld wordt aan analyze van ANPR data. Het is mooi om cargodieven op te sporen. Maar zo komen ook homoseksuelen in beeld (Handig voor afpersing.... deze data)

Weet je dat

ANPR gegevens gedeeld worden met Belgie en Duitsland met als tegenprestatie dat Nederlandse auto's via hun systemen getraceerd kunnen worden. Dit wordt verder uitgebreid met Oost- en Zuid-Europese landen. Oostenrijk deelt volgens mij ook al. Dit faciliteert internationaal gangstalking voor wie weet wat dit impliceert.

Weet je dat

Er geen algoritmes zijn om counterintelligence (buitenlandse inlichtingendiensten, ook bevriende) in Nederland te detecteren want dat lijkt niet belangrijk. Heel belangrijk in het stoppen van aanslagen. Vooral bij de vijandelijke actoren.

Weet je dat

Criminelen al meer dan 10 jaar bewust zijn van deze technieken en de zwaardere criminelen hun auto's uitlenen aan vrienden en familie en dit voor false positives zorgt zodra zij door een particuliere operator gevolgd worden n.a.l. een ANPR hit? Weet je ook dat de politie dit weet, en er rapportages over geschreven heeft, waarin te lezen valt dat ze vaker geen aandacht meer besteden aan deze zware criminelen omdat "het toch geen zin heeft".

Weet je dat

Een subgroep van criminelen gewoon auto's huurt op andermans naam, tegen betaling, en omdat er niet getapt wordt (want niet staatsgevaarlijk) deze criminelen (denk aan drugrunners) compleet buiten beeld blijven. Het gaat dan om criminelen die anderszins wel in de ANPR hitlijst zouden zitten. De ANPR is dus vooral een gemakzuchtig instrument waar de gewone burger mee gepakt wordt.

Wist je dat

Auto's die vooral 's nachts de grens overkomen of het land verlaten worden gecorrelleerd met de 20 auto's die volgen. Zo worden autodieven gepakt. Het gaat dan meestal om de volgauto. Dit is iets waar ik ook volledig achtersta. Een nuttig voorbeeld van een algoritme.


Wist je dat

Al deze informatie op internet te vinden is voor wie goed zoekt.....


Wie zitten er in de ANPR? Een bangmaker.....

- gestolen kentekenplaten (totdat deze wordt vernieuwd door de eigenaar.... merkwaardig)
- gestolen auto's
- personen die gevolgd worden door politie, justitie, belastingdienst, FIOD, RID
- auto's van gezochte personen (openstaande gevangenisstraf, boetes en verkeersboetes)
- op verzoek buitenlandse kentekens
- vrienden en familie van personen die gezocht / verdacht / gevolgd worden
- medewerkers van inlichtingendiensten en hun informanten
- journalisten
- priveauto's van politie en overheidsfunctionarissen (ik gok.....niet inzichtelijk voor politie zelf)
- risicopersonen GGZ
- voetbalsupporters die door aangemerkt zijn als hardcore supporter of mogelijk hooligan
- als dit gebeurt komen andere clubs en verenigingen mogelijk ook in aanmerking voor een "POI lijst" en algoritme
- hackers en andere Persons of Interest? want goh, wat doet Pietz0r als hij niet achter zijn computer zit?
- targetted individuals en hun vriendenkring/familie/Facebook contacten (bij "vluchtgevaar")


En het stopt niet bij de grens.


In principe steun ik zulke technologie omdat het serieuze veiligheidsmogelijkeden biedt maar ik twijfel aan de uitvoering en effectiviteit.
12-11-2017, 18:27 door Anoniem
Iemand zou een opensource platform moeten bouwen waar alle camera's aangemeld (en geverifieerd) kunnen worden

Misschien een App voor maken

Hoe meer mensen meedoen hoe completer het overzicht

En privacyfreaks kunnen dan een eigen routeplanner maken

Dat kun je uitbreiden met camera's van industrieterreinen, binnensteden

En als je helemaal enthousiast bent kun je behalve ANPR ook "vaste cams" opnemen in een ander kleurtje, die je eventueel uit kunt zetten
12-11-2017, 18:57 door Anoniem
Als burgers aangifte doen van inbraak of diefstal dan wordt er niets mee gedaan maar met deze bulk big data gaat men wel een heleboel misdaden oplossen. Right. Big data verkopen aan Facebook voor een leuke eindejaarsbonus zal het wel worden.

Mensen die niets verkeerd doen moet je gewoon met rust laten.
12-11-2017, 19:14 door Anoniem
Volgens Elle de Jonge van de politie is er met 330 camera's geen sprake van een landelijk dekkend netwerk. "Je kunt je nog altijd vrijelijk door Nederland bewegen. We willen echt niet iedereen in de gaten houden."

Dat suggereert dat het 'eenvoudig mogelijk is om van Vlissingen naar Groningen naar Maastricht naar den helder te rijden en je vrij te voelen omdat je onderweg 0 keer bent gefotografeerd.

Wat zou er van het aantal valse suggesties en voorlichters overblijven uit die hoek als op elke gedane uitspraak de doodstraf stond, met terugwerkende kracht?

Met andere woorden er wordt voortduren d van alles beweerd in de wetenschap dat het niet gecontroleerd wordt en er geen sancties op staan.
De frequentie is te hoog en de winst zit hem in het doen van de uitspraak.
Mocht het toch niet waar zijn dan is het in foute zin toch bij een groot publiek blijven hangen.

Want reken maar dat het vrij onmogelijk is geworden om je vrij door Nederland te bewegen, dat kan alleen nog op de fiets (zonder telefoon op zak).

Grossieren in eigen verwrongen beeldvormingen, het maskeren van de waarheid om toe te werken naar een digitale politiestaat is tegenwoordig de hoogste kerntaak van politie geworden.

Het point of no return is al gepasseerd en maar we hebben nog steeds niet door wat voor staatsrechtelijke hel we aan het creëren zijn omdat er een groep carrière types bij een overheidsorganisatie targets willen halen.

Inhoudelijke morele discussies kan je niet over laten aan politie, daar is men niet voor opgeleid en men haalt alles uit de kast om die discussie te omzeilen.
Het vervelende is alleen dat men ook niet voor de eindconsequentie wens op te draaien als het fout gaat, dan is "opdracht is opdracht" het verhaal.

De politie is een politieke organisatie maar is het zogenaamd ineens niet meer als er morele publiek verantwoordelijkheid gedragen moet worden, dan is het "dat is aan de politiek wij volgen slechts orders/de wet".
Alleen al daarom zou het misschien wel extra goed zijn een extra zwaar strafrecht in het leven te roepen voor dit volk, als tegenwicht dat er nu niet is.
Alle remmen zijn daar inmiddels stapsgewijs inmiddels los aan het gaan en we laten het gebeuren op basis van gemarketeerde gespindokterde zoete koek verhaaltjes om de publiek opinie een beetje te paaien.

De vraag is niet of het fout gaat maar wanneer.
De vraag is niet wie er gestraft wordt, als het fout gaat zijn verantwoordelijke vogels in de top gevlogen.
Politie hoort aan de leiband, terug aan de lijn van volgen in plaats van beleid maken door steeds een beetje grenzen te verleggen waar politici en het volk niet oplet.
Het zijn geen kleine beetjes, het is onderdeel van een groter zeer onfris plaatje.

Dit moet stoppen, maar hoe?
12-11-2017, 19:20 door Anoniem
"Volgens Elle de Jonge van de politie is er met 330 camera's geen sprake van een landelijk dekkend netwerk. "Je kunt je nog altijd vrijelijk door Nederland bewegen. We willen echt niet iedereen in de gaten houden.""

Dat is leuk, maar doe mij dan s.v.p. snel een lijst van die camera's en hun locatie. Oh, nee, die geven ze natuurlijk niet, want anders spelen ze zo criminelen in de kaart die mogelijk hun routes daarop aanpassen.

En wat een drogredenatie ook weer dat er met 330 camera's geen sprake is van een landelijk dekkend netwerk. Je hoeft natuurlijk geen raketgeleerde te zijn om te kunnen beredeneren dat je slechts met een tiende van die 330 camera's, geplaatst op een aantal strategische plekken in de randstad, je met gemak de meerderheid van al het dagelijkse autoverkeer in Nederland in beeld kunt krijgen.

Daarnaast vraag ik me af hoe lang de politie dergelijke uitbreiding van haar controlemechanismen nog denkt vol te kunnen houden, daar aan de andere kant ook steeds meer wetgeving komt om juist de verwerking/bewerking/opslag van dergelijke data aan banden te leggen. Het is leuk dat de eerste kamer straks akkoord gaat met opslaan van die gegevens voor een maand, maar wat voor een nut heeft dat als iemand dan later tot de hoge raad of Europese hof (GPDR) protesteert en gelijk krijgt?

Misschien kunnen ze beter het geld steken in maatregelen die echt helpen (wat is het probleem eigenlijk?) en niet weggegooid geld zijn omdat ze op de rand van het legale zitten.
12-11-2017, 19:40 door Anoniem
Gewoon stoppen met auto-rijden,stoppen met peperdure-rijlessen,stoppen met spionage
van het systeem en de belastingdienst.
Back to the basics,weg met je smartphone,weg met algoritmes etc.
12-11-2017, 19:42 door Anoniem
Via een interactive kaart ben ik er achter gekomen dat ook in mijn stad overal ANPR-camera's worden neergezet.
Maar aangezien ik geen zin heb in een voortdurend-achtervolgende-overheid, ga ik alle camera's mijden door andere wegen te nemen. Ik heb geen zin als niet-criminele burger bij voortduur in de speurders-computer van de overheid te verdwijnen.
12-11-2017, 21:00 door Anoniem
Door Anoniem: Via een interactive kaart ben ik er achter gekomen dat ook in mijn stad overal ANPR-camera's worden neergezet.
Maar aangezien ik geen zin heb in een voortdurend-achtervolgende-overheid, ga ik alle camera's mijden door andere wegen te nemen. Ik heb geen zin als niet-criminele burger bij voortduur in de speurders-computer van de overheid te verdwijnen.

Zet dan wel je mobiel uit, anders ben je alsnog te volgen.
12-11-2017, 21:41 door Anoniem
Kentekencamera´s ,Aftapwet die heb je helaas nodig om miljarden te kunnen innen. De techniek is er,dus de overheid grijpt nu haar kans.
12-11-2017, 21:43 door Anoniem
of gewoon je boetes betalen? Mochten de gegevens dan worden opgeslagen (wat dus TEGEN beleid en de AVG is; DAN heb je reden om te klagen)

Er is aangegeven dat niet geregistreerde kenteken platen onmiddellijk worden verwijderd / niet worden opgeslagen.Eventueel vertrouwen zal moeten blijken door toetsing en audits. Mocht dit niet correct zijn, dan zal daar ook later de partijen/ministers rekenschap voor moeten afgeven.
12-11-2017, 23:05 door Anoniem
Flitsmeister werkt goed en wie gaat daar de ANPR plaatsen aan toevoegen? TomTom vraagt waarschijnlijk binnenkort of je ook een ANPR vrije route wil volgen als dat nog tenmiste mogelijk is.
12-11-2017, 23:07 door Anoniem
Als ik het goed begrijp en wellicht helpt iemand mij hier uit de droom,
is het gehele surveillance concept dus een middel om de naleving
van de betaling van belastingen en heffingen te controleren.

Camera's en sleepwet ten dienste van belasting en fiod belangen.

Als u iets verkoopt zonder ontwaring bij voorbeeld hebt u morgen de boete al in huis.

Wat we ook meer zien is de Franse interpretatie van de wet,
namelijk - u bent schuldig tot u uw onschuld hebt bewezen.

Dit zien we steeds meer ingang vinden, u moet maar bewijzen,
dat wat de overheid doet achteraf onrechtmatig is geweest.

Een excuus kan er meestal al niet meer af.

Alleen zo jammer dat de niet digitale controle overal afkalft en vrijwel geheel wegbezuinigd is.

Gevaarlijke eieren pas een jaar na dato gesignaleerd als ze al in Hong Kong in de huzarenslaatjes zitten
en zo zijn er nog vele, vele voorbeelden hiervan aan te halen.

Een camera ziet gevaarlijke toevoegingen in vleeswaar niet, al kwam het sulfiet onder uit de zak je neus uit ;)

We beginnen zo langzamerhand in een beetje dystopische wereld te leven, vindt u ook niet?
13-11-2017, 00:02 door [Account Verwijderd]

Wist je dat

Al deze informatie op internet te vinden is voor wie goed zoekt.....
Ah, ok, dan houd het op voor mij. Je kunt er ook vinden dat de aarde plat is en dat de "global warming" een hoax is.
Als je dan dit soort zaken zo goed weet , waarom link je dan niet de relevante artikelen zodat we een beeld kunnen vormen over de waarde van deze informatie.
13-11-2017, 00:25 door Anoniem
....en dat de "global warming" een hoax is.
Goed geraden. Is ook een hoax.

Meerrrr..
http://klimaatgek.nl/wordpress/
13-11-2017, 00:51 door Anoniem
Een medewerker van Bits of Freedom heeft onlangs onderzoek gedaan naar de vraag waar de ANPR-gegevens naar toe gaan. Een deel van dit artikel staat hieronder:

Toegang krijgen in ieder geval de politie, de Koninklijke Marechaussee en de geheime diensten. De minister van Veiligheid en Justitie kan echter op een later moment andere instanties toevoegen. Zo blijkt dat bijzondere opsporingsdiensten zoals de FIOD en de AIV ook worden toegevoegd. Omdat dit geregeld wordt in een zogenaamde "algemene maatregel van bestuur" gaan toekomstige uitbreidingen buiten de controle van het parlement om. Ook wordt elk jaar een nieuw cameraplan opgesteld, waarin is vastgelegd waar precies camera's worden opgehangen. Het zou verrassen als die lijst van locaties niet jaarlijks wordt uitgebreid.

Dus ook buitenlandse geheime diensten kunnen straks grasduinen in uw verkeersgegevens. En ja, als ANPR-camera's verschijnen, dan wil dat nog niet zeggen dat het bij deze camera's blijft: er kunnen dus nog meer bijkomen.

Het hele artikel staat hier.
https://www.bof.nl/2017/10/17/welke-route-leggen-anpr-gegevens-af/

We kunnen dus weer ons borst gaan natmaken...
13-11-2017, 06:20 door Anoniem
Weet je wat het ergste is, dat wij dat ook nog eens zelf financieren.
Bedankt roverheid, zal ik alvast mij loon op het betaalnummer van de Roverheid laten storten.
13-11-2017, 07:05 door Anoniem
Door Anoniem: Zou Security.nl en BOF geen initiatief kunnen nemen op een crowdfunded/opensource map van alle ANPRs in Nederland te verzamelen..... op een website en eventueel in een app?

Ik zie een mooie optie voor TomTom/Here/Maps.me, i.p.v. "Tolwegen vermijden" "ANPR vermijden".
13-11-2017, 07:23 door Anoniem
Artikel 10 Grondwet: (gedeelte)
Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer. (privacy)

Privacy:
Samengevat door de Raad van Europa:
"Het recht zijn eigen leven te leiden met zo weinig mogelijk inmenging van buitenaf"
13-11-2017, 08:10 door karma4
Door Anoniem:.....
Maar waarom moeten dan overdachte personen en voertuigen die niet betrokken zijn bij criminaliteit OOK 28 dagen bewaard worden?
Dat is een goede technische ontwerp vraag.
Als de lijst van waar je naar op zoek bent in de camera zit, da sluit je het massale sleepnet al zo veel mogelijk uit.
Zet er een controle over heen wie wat doet voor het aanpassen en je krijgt een nette controle mogelijkheid (wob).

Nu lijkt het er meer op dat men gaat voor de massale centrale opslag omdat het technisch kan en o zo makkelijk als aanbesteding in de cloud kan..
Hoe je met big data in de samenleving iets kan betekenen is door de wrr aangegeven. Ter info: Dat is geen sleepnet.
13-11-2017, 08:38 door Anoniem
Door karma4:
Hoe je met big data in de samenleving iets kan betekenen is door de wrr aangegeven. Ter info: Dat is geen sleepnet.

Het klopt dat big data geen sleepnet is, big data is in dit geval regelrechte spionage. Ik voel me niet meer vrij in mijn eigen land maar continue op mijn vingers gekeken door de diverse overheden en bedrijven.

Vrijheid is een groot goed en dat gooien we nu met allerlei drogreden overboord.
13-11-2017, 09:03 door Anoniem
Ter info, interessant om te lezen

https://nl.wikipedia.org/wiki/Automatische_kentekenplaatherkenning
13-11-2017, 09:39 door Anoniem
Dit kan echter veranderen

Dit is een understatement. De wijze waarop het nu wordt ingevoerd vind ik niet heel erg ingrijpend. Maar het is een glijdende schaal. En dat er nu al voornemens zijn om dit uit te breiden, dat is wel zo goed als zeker.
13-11-2017, 09:39 door Anoniem
Door Anoniem: Zou Security.nl en BOF geen initiatief kunnen nemen op een crowdfunded/opensource map van alle ANPRs in Nederland te verzamelen..... op een website en eventueel in een app?
Check bij https://www.openstreetmap.org of ze interesse hebben om dit soort data aan de kaart toe te voegen en motiveer mensen om het te doen.
13-11-2017, 10:22 door Anoniem
Ik vind het een goede zaak. Er wordt wel veel geouwehoerd over privacy en vrijheid maar men vergeet voor het
gemak even dat deze verworvenheden gebaseerd zijn op discipline van de kant van de burger: zich te houden aan
democratisch genomen besluiten. Als "de Nederlander" het OK vindt om zijn eigen plan te trekken met betrekking
tot wetgeving, dan moet ie ook niet gek kijken als ie dan beter gemonitord wordt.
Echt, men zou er niet over denken om zo iets op te zetten als er niet een reden voor was, en die reden wordt door
de burger zelf aangedragen. Dus niet miepen als je je "rechten" kwijtraakt terwijl je niet aan je "plichten" voldaan hebt.

Dus de volgende keer dat je gaat klagen dat de overheid precies kan zien wanneer je in je auto van de baas waarvoor
je gekozen hebt geen bijtelling te betalen toch privé kilometers maakt, of dat je zonder belasting of verzekering te betalen
toch in je auto rijdt, of dat je in een gestolen auto rijdt: ja beste burger, dat krijg je er nou van als je je niet aan de wet
houdt. Dat heeft met privacy niks te maken maar wel met fatsoen en plichtsbesef.

En er zijn hier de laatste jaren meerdere gevallen geweest van ontvoeringen/vermissingen waarbij het heel handig was
geweest als men even de gangen van een kenteken terug had kunnen kijken. Dat had de nabestaanden/familieleden
een enorm moeilijke periode kunnen besparen. Ik ben er 100% voor dat zo'n systeem er komt, beter dekkend nog
dan wat er nu voorgesteld wordt.

En degenen die vinden dat ze in hun vrijheid worden aangetast moeten zich eerst maar eens gaan afvragen wat
vrijheid eigenlijk is, wat zij er voor gedaan hebben, en wat ze er nu nog voor doen.
13-11-2017, 10:52 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vind het een goede zaak. Er wordt wel veel geouwehoerd over privacy en vrijheid maar men vergeet voor het
gemak even dat deze verworvenheden gebaseerd zijn op discipline van de kant van de burger: zich te houden aan
democratisch genomen besluiten. Als "de Nederlander" het OK vindt om zijn eigen plan te trekken met betrekking
tot wetgeving, dan moet ie ook niet gek kijken als ie dan beter gemonitord wordt.
Echt, men zou er niet over denken om zo iets op te zetten als er niet een reden voor was, en die reden wordt door
de burger zelf aangedragen. Dus niet miepen als je je "rechten" kwijtraakt terwijl je niet aan je "plichten" voldaan hebt.

Dus de volgende keer dat je gaat klagen dat de overheid precies kan zien wanneer je in je auto van de baas waarvoor
je gekozen hebt geen bijtelling te betalen toch privé kilometers maakt, of dat je zonder belasting of verzekering te betalen
toch in je auto rijdt, of dat je in een gestolen auto rijdt: ja beste burger, dat krijg je er nou van als je je niet aan de wet
houdt. Dat heeft met privacy niks te maken maar wel met fatsoen en plichtsbesef.

En er zijn hier de laatste jaren meerdere gevallen geweest van ontvoeringen/vermissingen waarbij het heel handig was
geweest als men even de gangen van een kenteken terug had kunnen kijken. Dat had de nabestaanden/familieleden
een enorm moeilijke periode kunnen besparen. Ik ben er 100% voor dat zo'n systeem er komt, beter dekkend nog
dan wat er nu voorgesteld wordt.

En degenen die vinden dat ze in hun vrijheid worden aangetast moeten zich eerst maar eens gaan afvragen wat
vrijheid eigenlijk is, wat zij er voor gedaan hebben, en wat ze er nu nog voor doen.

Ho ho, je gaat m.i. volledig de mist in. Ik ben een normale burger zonder criminele activiteiten, althans voor de huidige overheid, en vrijheid betekend een bepaalde vorm van privacy en het recht om me vrij te bewegen in mijn eigen land zonder dat ik door de overheid gevolgd wordt. Jij wilt ook niet dat 'men' 's nachts om 3 uur plotseling bij je in de slaapkamer staat om te kijken wat je aan het doen bent. Sterker nog, het is een gevaar voor de democratie, voor zover nog aanwezig, de huidige machtshebbers zijn namelijk in staat om b.v. kentekens van alle opponenten in te voeren en ze op deze manier te volgen/ dwars te zitten.

Toegegeven met de huidige overheid zal dat niet zo'n vaart lopen maar kijk wat er zich b.v. in Turkije afspeeld.

We komen aardig dichtbij een virtuele enkelband voor iedere telefoon/voertuig met kenteken bezitter.
13-11-2017, 11:51 door Anoniem
Geef een kleine groep mensen kennis en bepaalde bevoegdheden (macht) en je ziet dat het vroeg of laat toch misbruikt gaat worden voor "uitvoering van hun functie" of regels worden na verloop van een periode verruimd "function creep". Of deze, geef mensen een bepaald label, stigma en ook dan kan dit middel daarvoor misbruikt worden. En dat is waar ik mij zorgen over maak. De controle en toezicht erop Als het mis gaat, kan een gemiddelde burger zich daar niet tegen verweren, laat staan bewijzen. En dit gebeurd vaker dan menigeen denkt.
13-11-2017, 12:39 door Anoniem
Ho ho, je gaat m.i. volledig de mist in. Ik ben een normale burger zonder criminele activiteiten

Op dit moment wordt je nummerbord dan ook per direkt weer verwijderd, omdat je een burger bent zonder criminele activiteiten. Heeft dus bar weinig impact. Echter is de kans vrijwel zeker dat men dit gaat uitbreiden, waardoor jouw nummerbord ook voor langere tijd wordt opgeslagen. En dan heb je gelijk (of als blijkt dat men ondanks de toezeggingen nu data al niet wist).

Voor de duidelijkheid, de kans dat je uiteindelijk als je deze redenatie volgt gelijk gaat krijgen, die lijkt mij heel erg groot.

Als "de Nederlander" het OK vindt om zijn eigen plan te trekken met betrekking tot wetgeving, dan moet ie ook niet gek kijken als ie dan beter gemonitord wordt.

Ah, dus eigenlijk zijn we als ik jou goed begrijp allemaal een beetje crimineel, en het is onze eigen schuld. Wat een lulkoek.

Dus niet miepen als je je "rechten" kwijtraakt terwijl je niet aan je "plichten" voldaan hebt.

Hou eens op met deze belachelijke beschuldigingen, welke zijn gebaseerd op drijfzand.
13-11-2017, 12:41 door Anoniem
En er zijn hier de laatste jaren meerdere gevallen geweest van ontvoeringen/vermissingen waarbij het heel handig was
geweest als men even de gangen van een kenteken terug had kunnen kijken.

Indien de voertuigen niet geregistreerd stonden als gestolen, en als er geen sprake was van openstaande boetes, dan was dat nutteloos geweest. Of denk je dat die camera's detecteren of er een ontvoerd mens in een auto zit.

Grappig, mensen die onzin argumenten gaan aandragen, om deze maatregel te verdedigen. Je kan de gangen van een voertuig niet terug kijken, indien de data over dat voertuig reeds is gewist, leuk geprobeerd.
13-11-2017, 12:44 door Anoniem
Dus de volgende keer dat je gaat klagen dat de overheid precies kan zien wanneer je in je auto van de baas waarvoor
je gekozen hebt geen bijtelling te betalen toch privé kilometers maakt, ....

Weer zo'n voorbeeld wat niet op gaat. Immers wordt de data gewist bij geen openstaande boetes, en geen gestolen auto. Tegen fraude met lease auto's is dit plan, in de huidige opzet, volstrekt nutteloos.

ja beste burger, dat krijg je er nou van als je je niet aan de wet houdt. Dat heeft met privacy niks te maken maar wel met fatsoen en plichtsbesef.

Lekker fatsoenlijk, iedereen wegzetten als crimineel, om je punt te maken. Met argumenten die, als je naar de inhoud van het voorstel kijkt, onzinnig zijn.
13-11-2017, 12:51 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Zou Security.nl en BOF geen initiatief kunnen nemen op een crowdfunded/opensource map van alle ANPRs in Nederland te verzamelen..... op een website en eventueel in een app?
Check bij https://www.openstreetmap.org of ze interesse hebben om dit soort data aan de kaart toe te voegen en motiveer mensen om het te doen.

Camera's kunnen al getagged worden in OpenStreetMap. Er zou nog een veldje bij moeten om aan te geven dat het ook een ANPR camera is.
Zie http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:highway%3Dspeed_camera

Iedereen kan een gratis account aanmaken en deze data toevoegen.
13-11-2017, 13:38 door Anoniem
Moeten we nu overal voor de boel gaan digitaliseren? Overal nog maar een paar autisten in hokjes erbij, die de hele dag stompzinnig naar hun schermpjes gluren, en de rest op de automatische piloot?

Een bordje aan de muur bij de ingang van de metro in de trant van "Al uw gangen worden nagegaan".

De volgroeide mix van Orwell en Huxleys profetieën in het kwadraat en de mens laat het doodgemoedereerd over zich heen komen, ondertussen maakt technoreus Google 70% pure winst zonder straks hierover nog dividend belasting te hoeven af te dragen en de burger betaalt de 10e penning al vast vooruit per maand. Later zien we dan wel wat de overheid nu weer tekort komt en waarvoor we weer opnieuw in de buidel moeten tasten.

Leuker op de sleepwet infrastructuur kunnen we het niet maken immers. Het gaat wel in steeds sneller tempo de laatste tijd.
13-11-2017, 13:59 door Anoniem
Goed geraden. Is ook een hoax. Meerrrr.. http://klimaatgek.nl/wordpress/

Tuurlijk, omdat klimaatgekkie op Wordpress zegt dat het een hoax is, is het onzin. Wat een geblaat.
13-11-2017, 14:47 door Anoniem
Zou het Wilders/Le Pen/de Winter en consorten goed uitkomen indien ze op deze manier alle inwoners met een migratieachtergrond (aka allochtoon) zouden kunnen volgen? Kwestie van kentekens invoeren en traceren maar.

Zeer gevaarlijke ontwikkeling.
13-11-2017, 15:05 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vind het een goede zaak. Er wordt wel veel geouwehoerd over privacy en vrijheid maar men vergeet voor het
gemak even dat deze verworvenheden gebaseerd zijn op discipline van de kant van de burger: zich te houden aan
democratisch genomen besluiten.

Maar jij reageert hier wel anoniem?
13-11-2017, 15:13 door PietdeVries
Wie van jullie heeft als iets anders ondernomen dan alleen hier roepen dat de roverheid veel te ver gaat en dat je beter in Jemen kan wonen?

Iemand met concrete plannen om echt te verhuizen, en zo ja waar naartoe dan? Iemand iets meer gedaan dan lange epsitels typen - via WoB inzicht/inzage proberen te krijgen in wat er onder de oppervlakte speelt? Iemand een rechtszaak aangespannen tegen de (lokale)overheid?

Of blijft het bij roepen?
13-11-2017, 15:39 door Anoniem
Wie van jullie heeft als iets anders ondernomen dan alleen hier roepen dat de roverheid veel te ver gaat en dat je beter in Jemen kan wonen?

Wie beweert nou dat je beter in Jemen kan wonen. Niemand, jij komt met deze suggestie.

Iemand met concrete plannen om echt te verhuizen, en zo ja waar naartoe dan?

Indien jij ergens niet tevreden mee bent, verhuis je dan naar een ander land ? Zonee, vanwaar het idee dat anderen dat wel zouden moeten doen ? Lekker suggestief weer.

Iemand een rechtszaak aangespannen tegen de (lokale)overheid?

Er zijn genoeg zaken waar ik het niet mee eens ben. Wil niet zeggen dat ik rechtzaken ga beginnen. Jij wel ?
13-11-2017, 15:41 door Anoniem
Door PietdeVries: Wie van jullie heeft als iets anders ondernomen dan alleen hier roepen dat de roverheid veel te ver gaat en dat je beter in Jemen kan wonen?

Iemand met concrete plannen om echt te verhuizen, en zo ja waar naartoe dan? Iemand iets meer gedaan dan lange epsitels typen - via WoB inzicht/inzage proberen te krijgen in wat er onder de oppervlakte speelt? Iemand een rechtszaak aangespannen tegen de (lokale)overheid?

Of blijft het bij roepen?

Verbeter de wereld begin bij je zelf.

Wat heeft pseudonieman PdeV zoal zelf ondernomen in de maatschappij buiten hier discussies opstoken met reactionaire platitudes?
13-11-2017, 15:43 door Anoniem
Er is aangegeven dat niet geregistreerde kenteken platen onmiddellijk worden verwijderd / niet worden opgeslagen.Eventueel vertrouwen zal moeten blijken door toetsing en audits.

Indien je het artikel leest, ligt het eerste voorstel om de bewaartermijn op te rekken naar 28 dagen al klaar. Wat daarna komt, is afwachten. Een toetsing of audit zegt in het geheel niets over de mogelijke glijdende schaal, waarbij bevoegdheden verder worden opgerekt.
13-11-2017, 15:44 door Leo van Lierop
Door Anoniem:
....en dat de "global warming" een hoax is.
Goed geraden. Is ook een hoax.

Meerrrr..
http://klimaatgek.nl/wordpress/

Op het internet kan altijd wel een blog vinden wat in lijn is met jouw ideologie...

Daarom even deze, wetenschappelijk onderbouwt door NASA, geen hoax dus.

https://www.bloomberg.com/graphics/2015-whats-warming-the-world/
13-11-2017, 15:49 door Anoniem
Dus de volgende keer dat je gaat klagen dat de overheid precies kan zien wanneer je in je auto van de baas waarvoor je gekozen hebt geen bijtelling te betalen toch privé kilometers maakt...

Dus ook al heb je geen lease auto, dan nog moet je auto worden gevolgd, om fraude met lease auto's te kunnen bestrijden. Je weet dat vrijwel iedere lease auto vandaag de dag voorzien is van GPS (ter bestrijding van diefstal en dergelijke).

Verder zijn er ook eindeloos veel lease rijders, die de bijtelling wel betalen. Moeten die ook getracked worden, ook al is er dan helemaal geen sprake van mogelijke fraude met de bijtelling ? Ik heb een paar jaar lease auto gereden; altijd de bijtelling gewoon betaald, omdat ik geen zin had in gezeur over prive kilometers.

Is het niet iets proportioneler bij om leaseauto's te tracken, bij het opsporen van fraude met leaseauto's, in plaats van alle auto's ? En dan met name bij die lease auto's die gebruikt worden door mensen die geen bijtelling betalen ?

Indien ik jouw mentaliteit volg, dan kan men ieder huis in Nederland doorzoeken in het kader van mogelijke bijstandsfraude *ongeacht* of de bewoners van het huis uberhaupt een uitkering ontvangen.
13-11-2017, 15:50 door Anoniem
Door PietdeVries: Wie van jullie heeft als iets anders ondernomen dan alleen hier roepen dat de roverheid veel te ver gaat en dat je beter in Jemen kan wonen?

Iemand met concrete plannen om echt te verhuizen, en zo ja waar naartoe dan? Iemand iets meer gedaan dan lange epsitels typen - via WoB inzicht/inzage proberen te krijgen in wat er onder de oppervlakte speelt? Iemand een rechtszaak aangespannen tegen de (lokale)overheid?

Of blijft het bij roepen?

Ja, ik. Ik heb tijdens de verkiezingen gekozen voor een partij waarvan ik denk dat ze wél iets ophebben met mijn privacy. Daarnaast steun ik een organisatie die ook iets onderneemt voor Nederlanders die iets ophebben met veiligheid en privacy en heb ik vóór een referendum gestemt. Ik geloof niet in het individueel sturen van brieven naar de 1e of 2e kamer.
13-11-2017, 15:50 door Anoniem
Artikel 10 Grondwet: (gedeelte) Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer. (privacy)

Tja, behoudens de beperkingen die de wet stelt. Daarom vegen politici bezwaren m.b.t. privacy bij nieuwe wetgeving ook zo gemakkelijk van tafel. Een wet die je privacy inperkt is niet strijdig met artikel 10 grondwet, door de uitzonderingsclausule.
13-11-2017, 15:51 door Anoniem
@pietdevries: Wanneer verlaat jij Nederland, om van het gezeur van je landgenoten af te zijn ?
13-11-2017, 16:41 door Anoniem
Dit is het bedrijf wat voor het gootste gedeelte dit voor de overheid/rijkswaterstaat verzorgd; https://connectionsystems.nl welke weer samen werkt met http://www.offgridsystems.nl/

Het zijn een soort witte koelkasten met groene strepen met een lange mast met daarop een (vaak een Bosch) camera; http://www.offgridsystems.nl/index.php?page=producten&sub=p_powerbase&menu=02 of met een zgn powerbox; http://www.offgridsystems.nl/index.php?page=producten&sub=p_powerbox&menu=03
13-11-2017, 17:25 door Anoniem
Door Anoniem:
En er zijn hier de laatste jaren meerdere gevallen geweest van ontvoeringen/vermissingen waarbij het heel handig was
geweest als men even de gangen van een kenteken terug had kunnen kijken.

Indien de voertuigen niet geregistreerd stonden als gestolen, en als er geen sprake was van openstaande boetes, dan was dat nutteloos geweest. Of denk je dat die camera's detecteren of er een ontvoerd mens in een auto zit.

Grappig, mensen die onzin argumenten gaan aandragen, om deze maatregel te verdedigen. Je kan de gangen van een voertuig niet terug kijken, indien de data over dat voertuig reeds is gewist, leuk geprobeerd.

Neen, je hebt het niet gesnopen: het plan is om deze gegevens 28 dagen te bewaren, zodat als er weer eens een
paar jongetjes weg zijn en hun vader dood gevonden (zelfmoord) of als er weer eens een 25-jarige vrouw zoek is
en men heeft wel een idee wie het gedaan kan hebben maar geen aanwijzingen waar die geweest is met de auto, er
een zoekactie gedaan kan worden.

Dat die gegevens dan 28 dagen ergens staan zonder doorzocht te worden dat is helemaal niet in het nadeel van de
privacy van de burger. Als je daar bang voor bent waarom begin je dan geen actie om de vrijheid te krijgen om rond
te rijden in een auto zonder kenteken? Een autokenteken dient immers maar 1 enkel doel: het identificeren van auto's
zelfs als er helemaal geen misdrijf mee gepleegd is.
13-11-2017, 17:33 door Anoniem
Door Anoniem:
Ho ho, je gaat m.i. volledig de mist in. Ik ben een normale burger zonder criminele activiteiten, althans voor de huidige overheid, en vrijheid betekend een bepaalde vorm van privacy en het recht om me vrij te bewegen in mijn eigen land zonder dat ik door de overheid gevolgd wordt. Jij wilt ook niet dat 'men' 's nachts om 3 uur plotseling bij je in de slaapkamer staat om te kijken wat je aan het doen bent. Sterker nog, het is een gevaar voor de democratie, voor zover nog aanwezig, de huidige machtshebbers zijn namelijk in staat om b.v. kentekens van alle opponenten in te voeren en ze op deze manier te volgen/ dwars te zitten.

Toegegeven met de huidige overheid zal dat niet zo'n vaart lopen maar kijk wat er zich b.v. in Turkije afspeeld.

We komen aardig dichtbij een virtuele enkelband voor iedere telefoon/voertuig met kenteken bezitter.

Waarom ga je niet in tegen het verplichte kenteken op een auto als je er zo tegen bent dat auto's herkend kunnen worden?
Immers een agent langs de weg die kentekens opschrijft dat is dan toch ook niet goed volgens jou?

Kijk het probleem is dat er in Nederland een heel grote groep is die er prat op gaat dat ze de eigen regels bepalen
en zich niks aantrekken van wat er verplicht of verboden is. Was dat niet zo dan waren dit soort maatregelen ook
niet nodig. Confronteer je de mensen daar mee dan zijn ze altijd de uitzondering. Maar dit soort maatregelen wordt
niet voor jou genomen maar voor die andere Nederlanders die zich niet aan die regels houden.

En dat is geen gevaar voor de democratie, in tegendeel: een gevaar voor de democratie is als in een land een steeds
groter deel van de bevolking onder eigen regels leeft en zijn gedrag niet meer laat bepalen door de wetten van de
democratisch gekozen overheid. Daar moet tegen worden opgetreden, en dit soort maatregelen is daar een moderne
en effectieve methode voor (waar je het vroeger met een veldwachter af kon).
13-11-2017, 17:59 door swake
In ons Belgenlandje worden deze camera's al een tijdje gebruikt . Wel al zeer kwade mensen die ten onrechte een boete hadden gekregen omdat de camera's geen onderscheid maken tussen de hoofdletter O en het cijfer 0 . In Belgë mag een kentekenplaat gepersonaliseerd zijn, dus bijvoorbeeld met je voornaam . worden door de camera's ook niet herkend .
13-11-2017, 18:04 door Anoniem
Hier kun je al zien in hoeverre je privacy al onder druk staat via de groot commercie: https://privacyscore.org/
en via de met opzet (en voor surveillance doeleinden) onveilig gehouden infrastructuur.

Hetgeen hier aangekaart wordt is een onderdeel van een veel groter en ruimer kwaad, total surveillance, dat onze privacy successievelijk al ernstig heeft uitgehold. Maar de massa wordt pas wakker, als het wat dat betreft al "kwart over twaalf " is inmiddels.

Als men de infrastructuur niet veilig maakt, zal de burger zich zelf tegen de privacyaantastingen moeten beschermen.
Dat begint met een gedecentraliseerde structuur en niet loggende VPN diensten bij voorbeeld - men heeft hier al initiatieven voor ontwikkeld of is hier mee bezig.

Terug naar lokaal en geen globaal sleepnet, wat in het verschiet ligt.
Immers dat al uw private data worden doorgespit via uw persoonlijke identificatie-code bij de BIC bank BEAST computer van de Zwitserse Tempelier-bankier. Let maar op dat zal ons Europese en later globale voorland zijn.
13-11-2017, 19:39 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom ga je niet in tegen het verplichte kenteken op een auto als je er zo tegen bent dat auto's herkend kunnen worden?
Immers een agent langs de weg die kentekens opschrijft dat is dan toch ook niet goed volgens jou?
"Herkend worden" en "continue volautomatisch gevolgd worden, daar zit toch wel een stukje verschil tussen.

Daarnaast het gebruikelijke "maar we slaan niet op hoor"... "oh ja toch wel"... "en nu nog langer, ha ha stomme burger".

Kijk het probleem is dat er in Nederland een heel grote groep is die er prat op gaat dat ze de eigen regels bepalen
en zich niks aantrekken van wat er verplicht of verboden is. Was dat niet zo dan waren dit soort maatregelen ook
niet nodig. Confronteer je de mensen daar mee dan zijn ze altijd de uitzondering. Maar dit soort maatregelen wordt
niet voor jou genomen maar voor die andere Nederlanders die zich niet aan die regels houden.
Dat is inderdaad precies de smoes, maar dat er ook andere mogelijkheden zijn, waar niet iedere burger bij voorbaat als verdacht wordt aangemerkt, dat wordt dan maar even gemakshalve "vergeten". Als je een eerlijke afweging wil maken, dan begin je niet met meer dan de helft van de argumenten bij voorbaat al te negeren.

De echte reden is veel basaler: "Het kan, dus het moet". Het "nodig" laten lijken, ach, daar is altijd wel een mouw aan te passen.

En dat is geen gevaar voor de democratie, in tegendeel: een gevaar voor de democratie is als in een land een steeds
groter deel van de bevolking onder eigen regels leeft en zijn gedrag niet meer laat bepalen door de wetten van de
democratisch gekozen overheid. Daar moet tegen worden opgetreden, en dit soort maatregelen is daar een moderne
en effectieve methode voor (waar je het vroeger met een veldwachter af kon).
"Modern", als in "iedereen doet het dus wij ook", ja, "effectief", nee.

Daarnaast is dat "groter deel van de bevolking" nou juist een groep die door die verre van democratische overheid en de dichtgetikte elitaire bovenlaag van de bevolking systematisch de hand boven het hoofd wordt gehouden. Alleen daarom al kan zo'n maatregel niet effectief zijn, en is het stiekem toch weer een middel om de rest nauw in het oog te houden.

En dus botweg een teken van een losgeslagen overheid. Maargoed, wiens brood men eet, wiens eer men verdedigd, nietwaar? Dat het dan uiteindelijk belastinggeld is, tsja, ook dat vergeten we maar even.
13-11-2017, 20:57 door [Account Verwijderd]
Van mij is ooit een motorfiets gestolen. Als deze maatregel toen had bestaan had ik het machien misschien nog terug gezien.
Iemand hier die misschien denkt dat camera's langs de wegen misschien ook het egocentrisch voordeel van het individu kan dienen?
Nauwelijks. Individueel nadenken in een bredere context: nauwelijks.
Het woord privacy hoeft maar te vallen en de massa valt over elkaar heen om het hoogste woord rond ernstige aantasting van de levenssfeer hier in Nederland.

Ik heb een Iraanse collega.
Misschien moet ik hier eens breed uitwijden wat die van onze gezwollen ideé farce majeur genaamd Privacy vindt. Dan zingen al de Nederlandse druktemakers over privacy twee, neen drie! octaven lager.
13-11-2017, 21:05 door Anoniem
Door Aha:
Het woord privacy hoeft maar te vallen en de massa valt over elkaar heen om het hoogste woord rond ernstige aantasting van de levenssfeer hier in Nederland.

Ik heb een Iraanse collega.
Misschien moet ik hier eens breed uitwijden wat die van onze gezwollen ideé farce majeur genaamd Privacy vindt. Dan zingen al de Nederlandse druktemakers over privacy twee, neen drie! octaven lager.

Ik heb Amerikaanse vrienden. Zal ik eens vertellen wat die vinden van alle vakantiedagen die we hier hebben.
13-11-2017, 21:40 door Anoniem
De komende weken worden op drukke plekken bij provinciale wegen 200 flitspalen geplaatst waar ook ANPR in zit. "Dit maakt onderdeel uit van de geplande uitbreiding van het ANPR netwerk waaraan de afgelopen jaren is gewerkt",

o, is het gepland?
nee dan is het een ander verhaal.
geen probleem ga zo door.

stop maar helemaal met opnemen van aangiftes dan kan daar ook geen kritiek meer op komen en maalt niemand er meer naar dat het allemaal wordt weggeflikkerd.

zag nog een dooie wolf voorbij komen, ook via de anpr?
zou mooi zijn, wellicht nog aardig voor de inkomstenkant, copyrights enzo.
dader al gepakt?
nee niet de dierenliefhebber maar degene die die beesten iedere keer kapot rijdt?

goed bezig ga zo door.
dacht vandaag al, wat voelt het toch ineens veilig.
14-11-2017, 00:17 door Anoniem
Een eerlijk mens heeft geen privacy nodig..
14-11-2017, 08:12 door karma4
Door Anoniem:
Ik heb Amerikaanse vrienden. Zal ik eens vertellen wat die vinden van alle vakantiedagen die we hier hebben.
Vraag ze meteen even:
Hoe het met de privacy daar staat. Welke inmenging de werkgever heeft.
- welk sociale zorgdekking er bestaat. Nee niet enkel voor de haapy few met kapitaal.
14-11-2017, 09:01 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 14-11-2017, 11:31
[Verwijderd]
14-11-2017, 09:42 door Anoniem
Wat een gezeik in de reacties hier. Het is zinvol en noodzakelijk voor de opsporing. En over niet al te lange tijd komen er in plaats van dit soort vaste camerasystemen zwermen van hogesnelheidsdrones. Die leggen alles vast met hun camera's en achtervolgen waar nodig.

Da's lekker arbeidsintensief, in vergelijking met huidige opties. Leuk bedacht, nogal onrealistisch. Verder kan je iedere bevoegdheid wel noodzakelijk noemen voor de opsporing. Straks ga je nog roepen dat je vindt dat de politie preventief ieder huis mag doorzoeken.

Sommige mensen lijken echt 'schuldig tot het tegendeel bewezen is' als opvatting te hebben. De wet bepaalt dat je privacy gerespecteerd dient te worden, zolang er geen sprake is van enige serieuze verdenking.

Zelfs in je lijf https://www.forbes.com/sites/brucelee/2017/11/13/fda-approved-first-digital-pill-that-you-and-others-can-track/. Je houdt de vooruitgang niet tegen!

Een tracking pil in je lijf, en dat noem je vooruitgang. Grappenmaker.
14-11-2017, 12:44 door Anoniem
Door Anoniem: Een eerlijk mens heeft geen privacy nodig..
Is deze opmerking serieus bedoeld? Laat het Anne Frank ook weten. Postuum dan. En zij was slechts één van de ontelbare eerlijke burgers die erg blij zouden zijn geweest met wat privacy.
14-11-2017, 15:01 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Waarom ga je niet in tegen het verplichte kenteken op een auto als je er zo tegen bent dat auto's herkend kunnen worden?
Immers een agent langs de weg die kentekens opschrijft dat is dan toch ook niet goed volgens jou?
"Herkend worden" en "continue volautomatisch gevolgd worden, daar zit toch wel een stukje verschil tussen.
Maar er is hier helemaal geen sprake van volgen! het is vastleggen. Het wordt pas volgen als er in die data gezocht
wordt en er is geen reden om aan te nemen dat dat zonder aanleiding zou gebeuren (veel te duur!).


En dat is geen gevaar voor de democratie, in tegendeel: een gevaar voor de democratie is als in een land een steeds
groter deel van de bevolking onder eigen regels leeft en zijn gedrag niet meer laat bepalen door de wetten van de
democratisch gekozen overheid. Daar moet tegen worden opgetreden, en dit soort maatregelen is daar een moderne
en effectieve methode voor (waar je het vroeger met een veldwachter af kon).
"Modern", als in "iedereen doet het dus wij ook", ja, "effectief", nee.
Kun jij dat beoordelen: nee.


Daarnaast is dat "groter deel van de bevolking" nou juist een groep die door die verre van democratische overheid en de dichtgetikte elitaire bovenlaag van de bevolking systematisch de hand boven het hoofd wordt gehouden. Alleen daarom al kan zo'n maatregel niet effectief zijn, en is het stiekem toch weer een middel om de rest nauw in het oog te houden.
Juist als er groepen zij die systematisch de overheid in een land als Nederland alleen maar zwartmaken en verdenken
is het goed om de boel flink in de gaten te houden.


En dus botweg een teken van een losgeslagen overheid. Maargoed, wiens brood men eet, wiens eer men verdedigd, nietwaar? Dat het dan uiteindelijk belastinggeld is, tsja, ook dat vergeten we maar even.
Ik ben er een groot voorstander van dat mijn belastinggeld effectief wordt besteed. En het besteden aan technologie
is heel wat effectiever dan het per half miljoen of meer te schuiven naar blaaskaken die denken dat ze een marktconform
salaris moeten verdienen en dat hun prestaties en capactieiten daar dan vanzelf aan gerelateerd zijn.
Voor iedere topman met een salaris van 500.000 per jaar die je eruit gooit en waarvoor in de plaats je dit soort technologie
aankoopt en inzet zal de pakkans van de misdadiger omhoog vliegen, let maar op!
14-11-2017, 15:30 door Anoniem
programmamanager Sensing

Directeur Eksteroog voorvoelt slecht weer bij dergelijke terminologie in het sensor-all-over-the-place tijdperk.

Want wat de cowboys uit de commercie aanbieden, dat willen de sensing officers hebben natuurlijk.
'Sensing Stasipalen in het straatbeeld', lantaarnpalen met stiekem ingebouwde camera en microfoons.
google en gij zult vinden, http://www.dutchcowboys.nl/online/de-slimme-lantaarnpaal-is-er-lightmotion-gaat-in-productie

Sensing gaat over weinig (human)sensitieve zaken en is een eufemisme voor heimelijke massasurveillance van technologisch achterbaks opererende bruinsmachettenmarcheerders.

We gooien alle data direct weg hoor.
Direct is in het tijd van de microsecondenfliteranalyses al veel te lang.
Voreger waren de foute hemden bruin en zwart, tegenwoordig kleuren ze blauw, maar is essentie is veel wat men doet even laakbaar.
14-11-2017, 16:11 door Anoniem
Door Anoniem: Een eerlijk mens heeft geen privacy nodig..
Dus jij bent een eerlijk mens, en je deelt je PIN-code van je bankpas even met mij?
Je hebt immers geen privacy nodig, zeg je zelf.
14-11-2017, 16:51 door Anoniem
Een eerlijk mens heeft geen privacy nodig..

Want bijvoorbeeld oplichters zullen enkel persoonsgegevens misbruiken van oneerlijke personen, om maar wat te noemen ? Het is zo vermoeiend, die ''als je niets te verbergen hebt'' reacties......

In de wet staat dat iedere burger het recht heeft op privacy, en dat dit zolang er geen verdenking is van strafbare feiten, geeerbiedigd dient te worden.

Een eerlijke overheid, die houdt zich aan dergelijke regelgeving......
14-11-2017, 16:54 door Anoniem
Een eerlijk mens heeft geen privacy nodig..

Haal jij het slot dan maar van je voordeur, en zet deze voortaan altijd wagenwijd open. Of gaat het ook om de vraag of andere mensen te vertrouwen zijn ?
14-11-2017, 16:56 door Anoniem
Door PietdeVries: Wie van jullie heeft als iets anders ondernomen dan alleen hier roepen dat de roverheid veel te ver gaat en dat je beter in Jemen kan wonen?

Iemand met concrete plannen om echt te verhuizen, en zo ja waar naartoe dan? Iemand iets meer gedaan dan lange epsitels typen - via WoB inzicht/inzage proberen te krijgen in wat er onder de oppervlakte speelt? Iemand een rechtszaak aangespannen tegen de (lokale)overheid?

Of blijft het bij roepen?

Misschien zou een beetje steun in de rug (en open kaart spelen) helpen. Naar mijn idee kom je daar heel ver mee.

Bovendien zijn er legio verhalen van onderzoekers en corruptie journalisten die met al hun goede bedoelingen op een dag dood gevonden worden... dat gebeurt in het buitenland, maar wie zegt dat het hier niet kan gebeuren? In een globaliserende samenleving vervagen grenzen in hoog tempo.


De stempel geheimhouding kun je op twee manieren gebruiken:

1 - voor veiligheid, en juist voor het bewaken van privacy en de Westerse vrije maatschappij
2 - voor het bedekken van list en bedrog, of corruptie

En een beetje list en bedrog hoort bij een geheime dienst om te achterhalen wat "de crimineel" doet. Maar er zijn grenzen. Denk aan marteling wat in sommige landen gebeurt.


Daarbij ben ik voorstander van een sleepnet. Een geheime dienst heeft zoiets nodig. Persoonlijk vind ik het uiterst onprettig en ik zal dan ook alles doen om hier op een "verstandige" manier mee om te gaan. De diensten houden ook lijsten bij met "onzichtbare burgers" dus ik raad niemand aan om compleet offline te gaan, ANPR te mijden etc. Je werkt je feitelijk in de nesten. Het beste koop je die nieuwe Iphone , maak je een Facebook account aan en dan laat je hem maar rondslingeren. Of je leen hem uit aan kinderen om mee te spelen.

En AIVDers...... kleine dienst, 2000 man. Wie zegt dat zij hier "de macht" hebben" Of de macht nog hebben over 3 jaar? Kunnen AIVD'ers nog veilig op stedentrip gaan in het buitenland? Zo'n sleepnet moet ingezet worden om hun in de gaten te houden, en vooral wat er om deze spionnen heen gebeurt..... maar nee, dat doen ze niet. Het lijkt er steeds meer op dat de onnozele burger als een clown wordt bestempeld en gepakt moet worden.

Misschien verdient zo'n systeem dan ook om compleet 'vervangen' te worden. Het oude adagio "een volk krijgt de leider die ze verdient" gaat naar mijn bescheiden mening ook op voor inlichtingendiensten.

Hopelijk is de nieuwe "Koning der Nederlanden" ons beter gezind? Hy die den arme boer helpt krijgt den diens steun.


Als je dan toch deze privacy horror erdoor drukt, bewaar de data dan 10 jaar. Kan de politie nog eens wat zaken oplossen zoals cold case moorden of andere rotzooi die in de toekomst aan het licht komt. Want je staat mooi voor gek als je overal camera's hebt hangen en iemands dochter wordt in de greppel gevonden na 2 weken en de ANPR data is al geflushed wegens "privacy".
14-11-2017, 17:04 door Anoniem
Door Anoniem: Een eerlijk mens heeft geen privacy nodig..

Bij gezonde mensen is er een correlatie tussen privacy en het gelukshormoon

En verder geeft privacy de basis voor experimenten

Vroeger gingen dorpelingen naar de stad zodat ze seksueel en sociaal konden experimenteren

Dat wil jij dus afnemen

Privacy is een fundamenteel element in Zelfexpressie, maar ook Creativitieit en Innovatie

Dus als je de mensheid wilt slopen door zulke dingen in te perken, ben je of geestesziek of je hebt bepaalde autistische kernmerken waardoor je niet begrijpt hoe mensen werken.

Je zou dan bij een inlichtingendienst kunnen gaan werken

Maar besef wel dat zij op een gegeven moment ook noodzaak hebben aan creativiteit en innovatie

Niet alles kun je jatten. De slavernij is voorbij.
14-11-2017, 17:12 door Anoniem
Door Anoniem:
Wist je dat

Auto's die vooral 's nachts de grens overkomen of het land verlaten worden gecorrelleerd met de 20 auto's die volgen. Zo worden autodieven gepakt. Het gaat dan meestal om de volgauto. Dit is iets waar ik ook volledig achtersta. Een nuttig voorbeeld van een algoritme.

Ik heb gelezen dat ANPR hits van zware criminelen vaker worden genegeerd omdat zij juist niet aangetroffen werden in hun eigen wagens door covert politie, omdat de halve straat erin zou rijden (figuurlijk bedoeld).

De vraag is dan: waarom staan ze in het systeem als ze toch genegeerd worden, en wat is de algehele zin?


Voetbal hooligans volgen? Haha. Ik vraag mij af wat er nog meer voor curieuze algoritmes en correlaties plaatsvinden. Ik vraag mij ook af of niet straks alles aan Google wordt verkocht. Met een globaliserende samenleving krijg je vroeg of laat (eerder vroeg dan laat) geheime diensten die niet meer voor een land werken (Amerika is een goed voorbeeld) maar de geheime diensten werken voor multinationals en bedrijven. Deze hebben een winstoogmerk en hebben minder op met mensenrechten.

Best zonde van al die goede mensen in de inlichtingenwereld
15-11-2017, 08:26 door Anoniem
Door PietdeVries: Wie van jullie heeft als iets anders ondernomen dan alleen hier roepen dat de roverheid veel te ver gaat en dat je beter in Jemen kan wonen?

Of blijft het bij roepen?

Betere informatie zou helpen... in plaats van te trollen keiharde feiten en onvoorwaardelijke steun plus de nodige tokens van goodwill. De sleepwat kan aangegrepen worden om oneigenlijk misbruik aan te tonen.... maar het kan ook gebruikt worden om de positieve kanten te belichten. De bal ligt bij degene met de informatiepositie. De klok is opeens harder gaan tikken.

Hoogachtend,

Jason Bourne
15-11-2017, 09:13 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Een eerlijk mens heeft geen privacy nodig..

Bij gezonde mensen is er een correlatie tussen privacy en het gelukshormoon

En verder geeft privacy de basis voor experimenten

Vroeger gingen dorpelingen naar de stad zodat ze seksueel en sociaal konden experimenteren

Dat wil jij dus afnemen

Privacy is een fundamenteel element in Zelfexpressie, maar ook Creativitieit en Innovatie

Dus als je de mensheid wilt slopen door zulke dingen in te perken, ben je of geestesziek of je hebt bepaalde autistische kernmerken waardoor je niet begrijpt hoe mensen werken.

Je zou dan bij een inlichtingendienst kunnen gaan werken

Maar besef wel dat zij op een gegeven moment ook noodzaak hebben aan creativiteit en innovatie

Niet alles kun je jatten. De slavernij is voorbij.

Als je een autist duidelijk maakt dat de buitenwereld hem ziet, er wat van vindt en daarop reageert en dat hij niet de enige waarnemer in het heelal is, dan zul je zien dat die onthulling tot veel meer begrip gaat leiden voor andere mensen en hun behoefte aan privacy...

Het kan mij trouwens geen lor schelen of sommige mensen niks om privacy geven.

Ik wel, en wil dat de instanties daar af blijven.

Zelf geef ik geen moer om voetbal. Ook maar afschaffen dan, omdat ik het niet belangrijk vind en sommige anderen ook niet?
16-11-2017, 17:44 door Anoniem
Het is eigenlijk allemaal tegenstrijdig dus kunnen we cookies ook 28 dagen zonder meer zonder onze toestemming toestaan op onze pc's?
17-11-2017, 12:02 door Anoniem
Als ze zeggen dat er nieuwe camera's bijkomen, dan wil dat alleen maar zeggen dat die camera's er al illegaal en vermomd stonden, maar dat ze vanaf nu legaal zijn en zichtbaar mogen worden opgesteld. Het land staat sowieso al vol camera's. Ze staan vooral op verlichtingspalen, dikwijls vermomd als elektriciteitskastje.
17-11-2017, 18:46 door Anoniem
Door Anoniem: Als ze zeggen dat er nieuwe camera's bijkomen, dan wil dat alleen maar zeggen dat die camera's er al illegaal en vermomd stonden, maar dat ze vanaf nu legaal zijn en zichtbaar mogen worden opgesteld. Het land staat sowieso al vol camera's. Ze staan vooral op verlichtingspalen, dikwijls vermomd als elektriciteitskastje.

Er staan ook camera's in "geparkeerde auto's" met ANPR om de inrit en uitrit van bepaalde steden te monitoren. Of bepaalde achteringangen. In Zuid-Limburg is zo'n stadje waar dat gebeurt....... die auto is al 1 jaar niet van de plaats geweest

Hopelijk voor onze en dus mijn veiligheid? Maar vast niet....... kleur bekennen is zo'n ding.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.