image

ProtonMail lanceert versleuteld adresboek voor gebruikers

woensdag 22 november 2017, 09:47 door Redactie, 4 reacties

E-maildienst ProtonMail heeft een versleuteld adresboek voor gebruikers gelanceerd. Het adresboek maakt gebruik van "zero-access" encryptie, waardoor alleen de gebruiker de inhoud kan bekijken, zo laat de e-maildienst weten. Naast encryptie wordt met digitale handtekeningen de integriteit van het adresboek geverifieerd. Gebruikers moeten op deze manier de garantie krijgen dat de data in het adresboek niet is aangepast.

Om de gegevens te versleutelen wordt voor elke gebruiker een nieuw privé en publiek sleutelpaar gegenereerd. De privésleutel wordt aan de kant van de gebruiker gegenereerd en versleuteld met een afgeleide van het wachtwoord van de gebruiker. De contactvelden worden versleuteld met de voor het adresboek gegenereerde publieke sleutel en kunnen alleen met de corresponderende privésleutel worden ontsleuteld.

Volgens ProtonMail is het versleutelde adresboek belangrijk voor gebruikers die hun contacten willen afschermen, zoals journalisten. De functie is nu beschikbaar in de webversie van de e-maildienst, maar er wordt gewerkt om die ook onder gebruikers van de Android- en iOS-app uit te rollen. ProtonMail biedt end-to-end versleutelde e-mail en de optie om berichten automatisch te laten vernietigen. Gebruikers kunnen zowel voor gratis als betaalde accounts kiezen.

Reacties (4)
22-11-2017, 10:24 door Anoniem
Je zal toch je contacten eens moeten mailen. En dan is er metadata..
22-11-2017, 12:16 door Anoniem
Door Anoniem: Je zal toch je contacten eens moeten mailen. En dan is er metadata..

Ze doen tenminste iets. Probleem blijft dat degene waar je naar mailt waarschijnlijk weer een onversleutelde mail terug stuurt vanaf GMail, Outlook o.i.d.
22-11-2017, 16:18 door Anoniem
Door Anoniem: Je zal toch je contacten eens moeten mailen. En dan is er metadata..
Het gaat om het beschermen van telefoonnummers en adressen in je Protonmail contactenmanager.

Lees deze link maar uit het artikel: https://protonmail.com/blog/encrypted-contacts-manager/
22-11-2017, 16:24 door Anoniem
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.