Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Gehackt door gebeld te worden

26-11-2017, 11:56 door Jeffreyisgehackt, 23 reacties
Wat een ramp gebeld met een dame en ze zitten in de telefoon maar ik wil weten of je spulleb kan weg sluizen. Althand mijn bank wilt dat weten.
Ik heb netjes me vinger afdruk. Mcafee security.
En niks kan gebeld worden op zondag.
Reacties (23)
26-11-2017, 12:10 door Anoniem
https://www.veiligbankieren.nl/meldnummers/
26-11-2017, 12:11 door Tha Cleaner
Door Jeffreyisgehackt:
Hebben ze je verstand ook gehacked? Want er is helemaal niets van te begrijpen....

Wat een ramp gebeld met een dame en ze zitten in de telefoon maar ik wil weten of je spulleb kan weg sluizen.
Je hebt gebeld met een dame? Wat je daarmee besproken?
Althand mijn bank wilt dat weten.
Je hebt dus al contact gehad met je bank?
Ik heb netjes me vinger afdruk.
Je heb je vingerafdruk? Das mooi, maar wat heeft dit hiermee te maken?
Mcafee security.
Mcafee Security..... Das ook mooi, is een redelijk antivirus pakket. Maar je heb alleen maar gebeld toch? Dus wat heeft je computer hier nu mee te maken?
En niks kan gebeld worden op zondag.
Ik weet ook niet of iemand je op maandag met deze "nuttige" informatie kan helpen. Daarnaast iedere bank kan je gewoon bellen. Ze hebben allemaal een noodnummer.
26-11-2017, 12:19 door Jeffreyisgehackt
Ik zeg dat ik gehackt dat betekent dat ze in mijn telefoon zitten
26-11-2017, 12:21 door Jeffreyisgehackt
Door het bellen hebben ze een sms in mijn telefoon gezet. Ik probeer alles te bewaren. Maar ze proberen mijn simkaart weg te halen zegt mcafee
26-11-2017, 12:22 door Jeffreyisgehackt
Het is mijn telefoon. En me laptoo zit er ook aan gekoppeld er is niks wat klanten service kan helpen
26-11-2017, 12:35 door Jeffreyisgehackt
[Verwijderd door moderator]
26-11-2017, 12:45 door Anoniem
Beste Jeffreyisgehakt, ik ben bang dat je wel heel slecht uitlegt wat er aan de hand is. Welke dame? Welke klantenservice? We zijn niet helderziend hier, we hebben een begrijpelijk verhaal van jou nodig om te snappen wat je bedoelt.

Kan je hulp zoeken bij iemand uit je directe omgeving die hier beter in is dan jij? Al was het maar om je te helpen om je verhaal beter op een rijtje te krijgen. Dan kom je verder bij die klantenservice en dan kom je hier ook verder.
26-11-2017, 12:54 door Anoniem
Door Jeffreyisgehackt: Wat een ramp gebeld met een dame en ze zitten in de telefoon maar ik wil weten of je spulleb kan weg sluizen. Althand mijn bank wilt dat weten.
Ik heb netjes me vinger afdruk. Mcafee security.
En niks kan gebeld worden op zondag.

Beste Jeffrey, neem contact op met je Telefoon Provider (zoals KPN, Vodafone, etc.) voor het veiligstellen van je sim kaart en hulp bij het opnieuw instellen van je telefoon.

Voor de volgende keer: Geen enkele bank, of partij waarbij je financiele aansprakelijkheid hebt belt klanten (en al helemaal niet in het weekend), als er ooit iets moet gebeuren met je bank gegevens, kun je altijd het beste naar een fysieke bank toe gaan.
26-11-2017, 13:09 door Jeffreyisgehackt
Aub he ik probeerde het uit te leggen maar ik was verwijderd. Fijn omdat ik vecht tegen apps die steeds groter worden aan mb. Klanten services samsung mc afee media markt vodafone.
26-11-2017, 13:12 door Jeffreyisgehackt
Ik heb contact gehad met een dame. Een Duitser achteraf. Op tinder. Eerste gesprek was leuk de 2 de zei een vriendin. Maar die lie deed raar ik heb op gehangen. Dus ik heb hulp nodig om het aan te pakken. Ik ben vanaf 3 uur vannacht bezig. Alles kwa geld of abonnementen stop te zetten.
26-11-2017, 13:24 door Jeffreyisgehackt
Wauw ik hoopte dat ik hier kon krijgen. Politie geloofde het niet. Mijn rabobank gaf aan dat er inlog gegevens zijn aan gevraagd. Al mijn abbonemeten uit gezet. Maar ik weet nier wat er ia gesluisd.
26-11-2017, 13:29 door [Account Verwijderd]
Door Jeffreyisgehackt: Wauw ik hoopte dat ik hier kon krijgen. Politie geloofde het niet. Mijn rabobank gaf aan dat er inlog gegevens zijn aan gevraagd. Al mijn abbonemeten uit gezet. Maar ik weet nier wat er ia gesluisd.

Een post maken met "help ik ben gehacked" en dan een boel woorden en gewauwel, en dan verwachten dat je hulp krijgt op een forum is wel heel erg kort door de bocht.

Van wat ik begrijp is dat je gebeld hebt met een buitenlandse dame en dat die op de een of andere manier software / virus / malware op je telefoon heeft gezet.

Het zou een goede start zijn als je verteld wat je precies gedaan hebt zodat deze persoon je telefoon over kon nemen; vanaf daar kun je wat gerichter adviezen verwachten. Dus wat die dame je precies heeft laten doen.
26-11-2017, 13:48 door [Account Verwijderd]
De mensen die al een paar jaar op Security bezig zijn herkennen deze gebruiker "Jeffreyisgehack" waarschijnlijk als een alternatieve vorm van gebruiker "Koffie"
26-11-2017, 16:05 door Anoniem
Door Jeffreyisgehackt: Ik heb contact gehad met een dame. Een Duitser achteraf. Op tinder. Eerste gesprek was leuk de 2 de zei een vriendin. Maar die lie deed raar ik heb op gehangen. Dus ik heb hulp nodig om het aan te pakken. Ik ben vanaf 3 uur vannacht bezig. Alles kwa geld of abonnementen stop te zetten.

Tsja, Tinder... Ik denk dat jouw telefoon een SOA opgelopen heeft :-)
26-11-2017, 18:38 door Tha Cleaner - Bijgewerkt: 26-11-2017, 18:39
Misschien gewoon maar je telefoon weg gooien en een nieuwe SIM aanvragen.
Door Jeffreyisgehackt: Ik zeg dat ik gehackt dat betekent dat ze in mijn telefoon zitten
Das in iedergeval iets meer informatie...... Wat voor een telefoon heb je? En hoe weet je dat ze er in zitten?

Door Jeffreyisgehackt: Door het bellen hebben ze een sms in mijn telefoon gezet. Ik probeer alles te bewaren. Maar ze proberen mijn simkaart weg te halen zegt mcafee
Wat probeer je te bewaren? En proberen je SIM kaart weg te halen?

Door Jeffreyisgehackt: Wauw ik hoopte dat ik hier kon krijgen. Politie geloofde het niet. Mijn rabobank gaf aan dat er inlog gegevens zijn aan gevraagd. Al mijn abbonemeten uit gezet. Maar ik weet nier wat er ia gesluisd.

Wat hoopte je? Rabobank heeft wat geconstateerd?

Wees nu een duidelijk met hoe en of wat. Het zo onduidelijk was het maar kan. Zowel de technische informatie als je taalkundig.

Ik zeg alvast veel succes, want ik ga er zo verder geen tijd aan besteden.
27-11-2017, 10:05 door Anoniem
Ik zeg dat ik gehackt dat betekent dat ze in mijn telefoon zitten

Wat bedoel je met in je telefoon zitten. Welke symptomen heb je ? Je komt met een heel vaag verhaal, op basis waarvan weinig zinnigs te zeggen is.

Door het bellen hebben ze een sms in mijn telefoon gezet. Ik probeer alles te bewaren. Maar ze proberen mijn simkaart weg te halen zegt mcafee

Kan je ook de letterlijke melding hier plaatsen ?
27-11-2017, 10:29 door Anoniem
Jeffrey,

Dit is een security-forum, waar de autisme-factor wat hoger is dan bij de gemiddelde albert heijn.
Als je geholpen wilt worden stop je met je paniek en boosheid, en vertel je ons rustig wat er is gebeurd, en wat je van ons wilt weten. Allemaal vrijwilligers hier, dus ga niks eisen, en verwacht ook niet dat we op het hij-doet-het-weer-knopje drukken en je problemen voorbij zijn.

Wat ik er denk ik van begrijp is dat je via Tinder een dame ontmoet hebt, die nu een hacker blijkt te zijn, en je gevraagd heeft om een app te installeren op je telefoon (wellicht met de belofte van naaktfoto's of zo) en dat er nu verdachte activiteiten op je telefoon gebeuren en bij je bankrekening.

Als eerste zet je de telefoon dus uit, en regel je een andere. Hoeft geen nieuwe te zijn, en bij de mediamarkt heb je al een mooie foon voor 80,- met android 6 en alles.
Bel je bank, en leg rustig en begrijpelijk uit dat je online iets doms gedaan hebt, en nu bang bent dat ze er met je geld vandoor gaan. Laat je rood-staan-mogelijkheid blokkeren, en neem je geld gewoon op, zodat je wat dat betreft veilig bent.

Verder zet je je pc ook uit als ze daar door je domme actie inzitten, en regel je deze zaken in een internet-cafe.
Bij de mediamarkt herinstalleren ze je pc voor je voor 5 tientjes geloof ik inclusief backup, maar kijk het even na daar.

...en de volgende keer dat het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat ook zo.
27-11-2017, 10:50 door Anoniem
Wauw ik hoopte dat ik hier kon krijgen. Politie geloofde het niet

Indien je het verhaal daar net zo vaag bracht als hier, is dat niet onbegrijpelijk. Het is moeilijk een aangifte op te nemen, als iemand niet werkelijk kan uitleggen waarom hij gehacked zou zijn, en wat de symptomen daarbij zijn.
27-11-2017, 11:05 door Anoniem
Leg nou eens gestructureerd en duidelijk uit wat er is gebeurt. Je kreeg een dame aan de lijn, en toen ? Heb je op haar advies iets geinstalleerd ? Zoja, wat heb je geinstalleerd ? Niemand kan, door jou te bellen, malware op je telefoon of PC zetten. Wat ze wel kunnen, indien je daarin trapt, is jou zover krijgen, dat je dit voor hun doet.

Indien je de tijd neemt om duidelijk op te schrijven wat er is gebeurt, dan kan je dat hier wellicht gebruiken om zinnige input te krijgen. Ook maakt een duidelijk verhaal een aangifte bij de politie ''iets'' gemakkelijker......
27-11-2017, 11:06 door Anoniem
En niks kan gebeld worden op zondag.

Wat kan niet gebeld worden op zondag ? Banken en telco's zijn 24/7 bereikbaar voor dit soort zaken via hun alarm nummers.
27-11-2017, 13:24 door Anoniem
Door Jeffreyisgehackt: Door het bellen hebben ze een sms in mijn telefoon gezet. Ik probeer alles te bewaren. Maar ze proberen mijn simkaart weg te halen zegt mcafee
O, ik geloof dat ik het al snap:
die "dame" heeft je zeker opgescheept met een SMS abonnement, want jij hebt ze gebeld met je nummerherkenning aan,
en zo wisten ze jouw telefoonnummer. En nou wordt er bij elk nieuw SMSje dat ze sturen geld afgeschreven?
Ja? Kan dat het zijn? Ja? Ja? Ja?
En nou wil je natuurlijk weten hoe je van dat abonnement afkomt.

Tja, ze horen je dat te vertellen hoe je het abonnement moet stoppen, maar zo niet dan zou ik m'n telefoon provider bellen. (van wie de simkaart is). En tja, het zou best kunnen dat daar op zondag niemand bereikbaar is. Geen idee eigenlijk.
27-11-2017, 13:54 door Anoniem
Jeffreyisgehackt, zoals je in de reacties hierboven kan lezen denkt de een dat iemand je zover heeft gekregen dat je een kwaadaardige app hebt geïnstalleerd en de ander dat je opgescheept bent met een SMS-abonnement.

Dat zijn twee volkomen verschillende dingen. Het probleem is dat jij zo slecht uitlegt wat er nou precies is gebeurd dat mensen hier niet meer ermee kunnen dan maar wat raden.

Hoe moelijk en frustrerend het ook voor je is, er is echt een veel betere beschrijving nodig van wat je is overkomen om er iets mee te kunnen. Bij het begin beginnen, stapje voor stapje de gebeurtenissen beschrijven in de volgorde waarin ze gebeurd zijn, en het lastige is dat je ze ook nog heel precies moet kunnen beschrijven. Ik heb niet de indruk dat dat je gaat lukken.

Ik denk dat je iemand met kennis van zaken nodig hebt waar je van persoon tot persoon mee kan praten en die je telefoon kan inspecteren. Maar hoe vind je zo iemand? Zijn er mensen hier die goede tips hebben daarvoor? Ik denk dat dat iets is waar Jeffreyisgehackt mee geholpen zou zijn.
27-11-2017, 16:12 door Anoniem
Door Anoniem:
Ik denk dat je iemand met kennis van zaken nodig hebt waar je van persoon tot persoon mee kan praten en die je telefoon kan inspecteren. Maar hoe vind je zo iemand? Zijn er mensen hier die goede tips hebben daarvoor? Ik denk dat dat iets is waar Jeffreyisgehackt mee geholpen zou zijn.

Dat is altijd een lastige, ik heb een auto waar wel eens wat mee is, en zoek een garagehouder die me niet oplicht. Gelukkig ken ik een garagehouder die een IT-adviseur nodig heeft die hem niet oplicht. Zo helpen we elkaar.
Jeffrey moet het aan een vriend vragen, die hij dan eerst moet hebben, of gewoon een helpdesk bellen die hoort bij het product waar wat mee is, er rekening mee houdend dat de servicedesk alleen support levert op het product, en slechts in beperkte mate verstand heeft van psychologie. Een half uurtje google om ruwweg te snappen waar de materie over gaat helpt ook, voor dat je een SD belt, en wat je ook doet, wordt niet boos of geirriteerd op de mensen die je helpen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.