image

VS klaagt drietal aan voor het hacken van Siemens en Moody's

dinsdag 28 november 2017, 10:43 door Redactie, 1 reacties

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie heeft drie Chinese staatsburgers aangeklaagd voor het hacken van Siemens, Moody’s Analytics en dronefabrikant Trimble. Volgens de aanklacht zouden de drie tussen 2011 en mei 2017 op de systemen van de bedrijven hebben ingebroken om handelsgeheimen te stelen.

Om toegang tot de systemen te krijgen verstuurden de drie spearphishingmails naar werknemers van de bedrijven. De spearphishingmails bevatten kwaadaardige bijlagen en links naar malware. In het geval deze aanvallen succesvol waren zochten de drie naar vertrouwelijke bedrijfsinformatie en gevoelige informatie van medewerkers, zoals gebruikersnamen en wachtwoorden waarmee ook toegang tot andere systemen kon worden verkregen.

In de loop van de jaren werden honderden gigabytes aan data gestolen, aldus de aanklacht. China heeft geen uitleveringsverdrag met de Verenigde Staten. Het is dan ook de vraag of de drie zullen worden uitgeleverd en zich voor een Amerikaanse rechter moeten verantwoorden.

Reacties (1)
28-11-2017, 12:30 door Anoniem
Laten we ook de spionage activiteiten van de VS richting China, die bijna nooit in de nieuws komen, onder de loep nemen. De VS zelf is ook geen engeltje. Deze twee landen zullen derhalve nooit een uitleveringsverdrag met elkaar ondertekenen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.