image

Kritiek op HP wegens ongevraagd installeren telemetriesoftware

dinsdag 28 november 2017, 15:16 door Redactie, 4 reacties
Laatst bijgewerkt: 30-11-2017, 16:05

Computerfabrikant HP ligt onder vuur van gebruikers omdat het zonder toestemming en waarschuwing telemetriesoftware op systemen installeert. Het gaat om de HP Touchpoint Analytics Service die telemetriegegevens verzamelt. Om wat voor gegevens het precies gaat is nog onduidelijk, wat ook geldt voor de manier hoe de software wordt geïnstalleerd.

Op de eigen website laat HP weten dat de Touchpoint Manager technology nu als een cloudgebaseerde dienst wordt aangeboden en de ondersteuning van de software als losstaand product zal worden gestopt. Gebruikers klagen over de hoge systeembelasting van de service en dat die zonder enige waarschuwing of toestemming is geïnstalleerd. Het verwijderen van de software zou het probleem met de systeembelasting verhelpen, zo laten gebruikers weten. De website Ghacks legt uit hoe dit precies kan worden gedaan.

Update

HP laat in een reactie aan Security.NL het volgende weten: "HP Touchpoint Analytics is een service die we sinds 2004 aanbieden als onderdeel van HP Support Assistant. Het verzamelt diagnostic information over hardware performance die geanonimiseerd wordt gebruikt. Er wordt geen data gedeeld met HP, tenzij dit expliciet is verleend. Klanten kunnen opt-out'en of de service op elk moment de-installeren. HP Touchpoint Analytics is recent ge-update, er zijn met deze update geen veranderingen in de privacy settings."

Reacties (4)
28-11-2017, 19:53 door Anoniem
HP levert steeds meer crapware in hun install image, dus het is sowieso noodzaak de standaard Windows installatie te overschrijven. Met hun inmiddels bagger kwaliteit van hun hardware komen ze dus in het rijtje Lenovo en andere troep die je beter kan mijden. Jammer, vroeger was het goed spul. Nu is het de hoofdprijs betalen voor een gerecycelde huisvuilzak met spyware erin.
29-11-2017, 09:45 door Anoniem
Door Anoniem: HP levert steeds meer crapware in hun install image, dus het is sowieso noodzaak de standaard Windows installatie te overschrijven. Met hun inmiddels bagger kwaliteit van hun hardware komen ze dus in het rijtje Lenovo en andere troep die je beter kan mijden. Jammer, vroeger was het goed spul. Nu is het de hoofdprijs betalen voor een gerecycelde huisvuilzak met spyware erin.
Door Anoniem: HP levert steeds meer crapware in hun install image, dus het is sowieso noodzaak de standaard Windows installatie te overschrijven. Met hun inmiddels bagger kwaliteit van hun hardware komen ze dus in het rijtje Lenovo en andere troep die je beter kan mijden. Jammer, vroeger was het goed spul. Nu is het de hoofdprijs betalen voor een gerecycelde huisvuilzak met spyware erin.

Wat een grote onzin weer, kom met feiten of reageer niet. Zo kunnen we de nbasis images van alle hardware boeren onder de loep nemen en zal je het zelfde zien.
29-11-2017, 19:53 door Anoniem
Ik wil geen spelbreker zijn maar koop eens bv 10 Pavillons van dit merk, 9 van de 10:

- heeft een gammele behuizing met scheve scharnieren
- is slecht / scheef / incompleet geassembleerd
- zijn de schroefjes van kapotgedraait en de tapbusjes van gespleten
- zitten onder de (lijm)vlekken
- bevat krassen / oppervlakkige schade aan de behuizing
- heeft een interne accu wat icm met het plastic een recept voor brand is bij kortsluiting (handig als de energiebron niet losgekoppeld kan worden en je bevind je in een gesloten ruimte)
- bevat allerlei irrelevante HP tools met hun eigen updater

Het mag dan misschien bij alle fabrikanten minder degelijk worden maar waarom gaat HP en Acer veel sneller bergaf dan Toshiba of Asus? Nu komen naar ook nog Lenovo-praktijken bovenop.

Er komt een moment dat je een grens moet trekken. Een laptop die kan smelten (jawel smelten... en dus giftige dampen) en naar huis belt zonder toestemming te vragen is een veiligheidsrisico. Over veiligheid: Intel management engineer + vaste accu = ideaal om bedrijfsgeheimen te stelen. Accu verwijderen bij topoverleg in de boardroom is niet meer een advies dat je kan geven bij BYOD spul.
16-05-2018, 20:19 door Anoniem
Daar kan ik gelijk in geven.
Ik heb altijd HP gehad, zowel pc als printer en ik merk dat het van kwaad naar erger gaat en je HP kwaliteit kan gelijk stellen met de witte producten van Aldi of Lidl. Ik mis de kwaliteit van HP producten en ben ook de mening toegedaan dat ze sneller stuk gaan. Het lijkt wel alsof er een leeftijd van 740 dagen aan mijn toestellen kleeft en deze het dan plots begeven.
OfficeJet 7612 e-All-in-One na precies 732 dagen stuk (net na garantie) HP Omen 880-173nd desktop na 745 dagen stuk en ja net nadat de garantieperiode verlopen is.Dus altijd HP gekocht, maar ik denk dat ik bij volgende aankoop een ander of wit product ga kiezen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.