image

Facebook test uploaden van gezichtsfoto als captcha

woensdag 29 november 2017, 16:52 door Redactie, 29 reacties

Facebook is bezig met het testen van een nieuw soort van captchasysteem waarbij gebruikers door het uploaden van een foto van hun gezicht moeten bewijzen dat ze geen robot zijn. Op Twitter verscheen een screenshot van een Facebookpagina die gebruikers vraagt om een foto van hun gezicht te uploaden.

"We controleren de foto en verwijderen die dan permanent van onze servers", aldus de tekst op de pagina. Tegenover Wired laat Facebook weten dat de maatregel is bedoeld om "verdachte activiteit" op de website te detecteren, waaronder het aanmaken van een account, het versturen van een vriendverzoek en het aanmaken of aanpassen van advertenties. De controle vindt volgens de socialmediasite geautomatiseerd plaats en kijkt of de geuploade foto uniek is. Daarna wordt de foto verwijderd. Of en wanneer Facebook de maatregel onder alle gebruikers gaat uitrollen is nog niet bekend.

Image

Reacties (29)
29-11-2017, 17:11 door Anoniem
Achtelijk idee.
Algeheel niet veilig - als iOS het in 3D al niet veilig kan maken, zou iedereen een 4Atje kunnen printen om je zooi te unlocken zonder die 3D scan.

En dat ze die permanent weer verwijderen na de scan, kan misschien nu wel zo zijn, maar ik geloof er niks van dat dit ook zal blijven.
29-11-2017, 18:25 door Anoniem
Door Anoniem: Achtelijk idee.
Algeheel niet veilig - als iOS het in 3D al niet veilig kan maken, zou iedereen een 4Atje kunnen printen om je zooi te unlocken zonder die 3D scan.

En dat ze die permanent weer verwijderen na de scan, kan misschien nu wel zo zijn, maar ik geloof er niks van dat dit ook zal blijven.

Klopt, maar het social media vee trapt er weer gewoon in. Enkele weken geleden mocht je je naaktfoto uploaden. Ongelofelijk, wat een bizar bedrijf.
29-11-2017, 18:40 door Anoniem
Nice, weer een koppeling. Smoel, telefoonnummer, overal inloggen met je FB account etc. etc. etc. Ze gaan Google achterna.
29-11-2017, 18:56 door Anoniem
Onze overheid lust er wel pap van als het gaat om controle van burgers maar de invloed van dit buitenlands bedrijf begint erg griezelig te worden, Facebook wordt steeds meer een interval onderdeel van kritieke dienstverlening en nu zijn we dus al verplicht ons gezicht te uploaden naar deze machtsmonopolist zodat deze ons overal op de planeet kan herkennen, zelfs als we ons mobieltje niet mee hebben op vakantie.

Wat is de volgende stap, Facebook krijgt het recht om pakeerboetes te incasseren? En vervolgens gaat het zijn AI aanbieden om rechters te vervangen...?
29-11-2017, 19:35 door Anoniem
Ik heb een eigen officieel account op facebook waar ik zelden tot nooit inlog omdat ik het mss nog later nodig kan hebben, nu ik dit zo lees ben ik aan het twijfelen of ik niet beter af ben om het account gewoon te verwijderen...
29-11-2017, 20:18 door Anoniem
"We controleren de foto en verwijderen die dan permanent van onze servers"

1 April valt weer laat dit jaar...

Ben blij, dat ik nooit aan die rotzooi ben begonnen.
30-11-2017, 09:42 door Anoniem
Door Anoniem: Onze overheid lust er wel pap van als het gaat om controle van burgers maar de invloed van dit buitenlands bedrijf begint erg griezelig te worden, Facebook wordt steeds meer een interval onderdeel van kritieke dienstverlening en nu zijn we dus al verplicht ons gezicht te uploaden naar deze machtsmonopolist zodat deze ons overal op de planeet kan herkennen, zelfs als we ons mobieltje niet mee hebben op vakantie.

Wat is de volgende stap, Facebook krijgt het recht om pakeerboetes te incasseren? En vervolgens gaat het zijn AI aanbieden om rechters te vervangen...?

Niemand verplicht jou om FB te gebruiken. Ik ben er ook al lang mee gestopt en dat geeft echt geen problemen. Ergste is de grote kudde die het blijft gebruiken. Die krijgen ooit wel spijt als het te laat is.
Provacy Badger plugin houdt FB cookies tegen tijdens het browsen (hoop ik)
30-11-2017, 09:44 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb een eigen officieel account op facebook waar ik zelden tot nooit inlog omdat ik het mss nog later nodig kan hebben, nu ik dit zo lees ben ik aan het twijfelen of ik niet beter af ben om het account gewoon te verwijderen...

Waar zou je FB voor nodig hebben? Ik heb FB twee jaar geleden geheel opgeruimd, inclusief WhatsApp (vervangen door Signal). Echt, mijn sociale leven heeft er totaal niet onder geleden en ik mis het als kiespijn, vooral als ik dit soort berichten lees.
30-11-2017, 10:35 door Anoniem
"We controleren de foto en verwijderen die dan permanent van onze servers"

--> Whoehahahaha <---
30-11-2017, 10:38 door Anoniem
"Ben blij, dat ik nooit aan die rotzooi ben begonnen."

Amen!

Al erken ik wel dat het leuk en handig is. De vraag is straks alleen wel tegen welke prijs!
30-11-2017, 12:05 door ph-cofi
Upload massaal foto van robotstofzuiger!
30-11-2017, 13:15 door Anoniem
Ik snap het punt; en net als vele dit concept afgezworen toen Facebook in Europa voet aan grond zette en het ene na het andere platform aan het opkopen was.

Maar het probleem is dat iedereen die nog geen account heeft er tegenaan loopt dat dienstverlening van bedrijven en overheden steeds meer via Facebook loopt.

Waarom zou bv het UWV niet mensen gaan verplichten werk via Facebook te zoeken? Of een rechter meegaan in het beleid dat klantenservice alleen nog via Facebook loopt. Het argument is dan dat het deel dat een account zo groot is dat het een algemeen geaccepteerde methode is. Daar sta je dan, zonder account en zonder rechten.

Maak niet de fout dit probleem te onderschatten. Waar het sleepnet passieve privacyschending is, is bij Facebook sprake van zeer agressieve globale privacyschending. Elke aardbewoner moet lid van Facebook worden is het doel van dit miljardenbedrijf.
30-11-2017, 13:54 door Anoniem
@anoniem van 13:15

Daarom deze internet techno-giganten zo snel mogelijk op anti-monopolistische gronden in beheersbare moten ophakken.
Niet alleen uit veiligheidsoogmerk, maar ook omdat anders er geen enkele sprake van een spat innovatie kan zijn.
(Niet mijn standpunt, maar dat van een hoogleraar).

Historische precedenten genoeg om dit niet te willen, net als de J stempels in de Nederlandse paspoorten van voor de oorlog, die later wel zeer veel gemak gaven bij de Jodenvervolging door de bezetter tijdens WO II.

Waar hebben Mutti Merkel en Mark Zuckerberg het laatst toch over gehad? Nog een teken aan de wand is, dat overheden en veiligheidsdiensten maar wat graag profiteren van deze surveillance facilitering (met of zonder gag-order, dus onder geheimhouding hebben ze hun technische armen al klaar staan).

Ik zou een foto van mijn kat opladen, als het niet anders kon. Beter geen smoelenboek meer, voor men het gaat eisen.

Daarom al mijn gezinsleden al hun facebook accounts laten verwijderen. Duurt een dag of twaalf en dan is al die smoelenboekstront weg (het tracken gaat overigens wel onverdroten voort echter, ook van niet facebookers,
dus geen prive foto's en data opladen naar het Internet, als u dat niet wil delen met Jan en Alleman).

Hieruit blijkt weer dat overheid (welke dan ook) zich horig heeft verklaard aan de Groot Commercie en erdoor geregeerd wil worden, sterker nog ze vinden het kennelijk nog mooi ook.

Doe eens wat voor de privacy van de burger. Hop, Buma en consorten, hier is je kans, spreek je hier eens tegen uit.

Steeds meer bruikbare internet links geven niet meer thuis, steeds meer onbedoelde gevaarlijk rotzooi blijft staan of valt u lastig. Het is zo langzamerhand niet leuk meer in het land van "security through obscurity".
30-11-2017, 15:46 door Anoniem
Niemand verplicht jou om FB te gebruiken. Ik ben er ook al lang mee gestopt en dat geeft echt geen problemen. Ergste is de grote kudde die het blijft gebruiken.

Jij maakt jouw afweging, anderen doen dit voor zichzelf. Het afzeiken van anderen, of het voor hun willen bepalen of dit ''erg'' is, is behoorlijk misplaatst. Dat moet ieder voor zichzelf weten.
30-11-2017, 15:47 door Anoniem
Daarom al mijn gezinsleden al hun facebook accounts laten verwijderen. Duurt een dag of twaalf en dan is al die smoelenboekstront weg

Je bedoelt dat na een dag of 12 jij en je gezinsleden geen toegang meer hebben tot informatie, die Facebook permanent bewaart ?
30-11-2017, 23:16 door Anoniem
Ze zeggen alle data die je kunnen identificeren te verwijderen, als je account opheft, maar facebook is onduidelijk wat ze en welke data ze beweren te behouden voor bug-tracking en zoals ze beweren "we store data for as long as it is necessary to provide products and services to you and others, including those described above".

Het zou niet moeten mogen, eeuwige data retentie. Een olifant die je na twintig jaar nog een klap met de slurf geeft is al erg, maar eeuwig volgen? Wie hebben dat eigenlijk goed- en uitgevonden, naast de smoelenboekers zelf dan?

Kennelijk de onnadenkende gebruikers, want de toezichthouders en aandeelhouders etc. interesseert het geen ene biet.

Grote data commercie legt in zekere zin een soort van psychopatisch gedrag aan de dag.
Ze denken dat ze er altijd mee weg komen, omdat je er van te voren toestemming voor hebt gegeven.

Net als de duvel, teken je het contract met hem, dan ben je de sjaak en komt ie op termijn je ziel halen.
01-12-2017, 21:28 door Anoniem
Dit bedrijf kan gestopt worden. En wel door alle systeem- en netwerkbeheerders die eenvoudigweg alle domeinnamen van Fakebook op een blacklist kunnen zetten. Alleen providers vallen onder netneutraliteit. Wat de rest met allow & deny doet moeten ze zelf weten. Veiligheidsrisico is een theorie die men snel kan onderbouwen: spear phishing met besmettingsgevaar voor het bedrijfsnetwerk of klantcomputers.

Een betere wereld begint bij jezelf.
05-12-2017, 08:15 door cjkos
Door Anoniem:
Daarom al mijn gezinsleden al hun facebook accounts laten verwijderen. Duurt een dag of twaalf en dan is al die smoelenboekstront weg

Je bedoelt dat na een dag of 12 jij en je gezinsleden geen toegang meer hebben tot informatie, die Facebook permanent bewaart ?

Of hij heeft de fout gemaakt zijn account te deactiveren, wat niet hetzelfde is als verwijderen, en wat de meeste mensen doen. Als ze hem na een jaar activeren blijkt alles nog hetzelfde, mits iemand die persoon zelf verwijderd heeft uit zijn contacten.
10-05-2018, 19:58 door Anoniem
dat systeem is totaal doorgeslagen, om de haverklap moet je je foto uploaden want het systeem heeft gedecteerd .. rot op man. Net zoals elke scheet die je zet word gezien als Spam, want het systeem heeft gedecteerd ... al zet je neer goedemorgen, 5 seconden later word het verwijderd want het systeem heeft gedecteerd dat dat spam is. Weet je wat facebook vlieg lekker naar de maan met je debiele systeem.
19-08-2018, 23:28 door Anoniem
Dit is voor facebook de weg naar de ondergang begin maar alvast om je eigen te verwijderen van deze grote k Website
we zijn er helemaal klaar mee mensen.
16-09-2018, 19:23 door Anoniem
Helemaal de wegkwijt mijn profiel ofline gezet ik moest een foto uploaden heb ik gedaan en nooit meer toegang gekregen tot facebook!
16-10-2018, 13:40 door Anoniem
Ik heb gisteren een nieuw account gemaakt en na een paar uren vroegen ze mij om een foto te uploaden, het moest persé van mijn gezicht zijn. Dat heb ik gedaan en ik kan nu al een hele dag niet inloggen, hoe lang duurt die controle? het is wel heel belachelijk vind ik
31-10-2018, 17:48 door Anoniem
Ik heb hetzelfde probleem. Ik kan al drie dagen Facebook niet in.
Iemand al een oplossing?
31-10-2018, 17:52 door jeroenjota
Ik heb drie dagen geleden ook dat verzoek gehad en kan nu nog steeds mijn account niet in. Ook niet mijn bedrijfspagina beheren. Dit is toch te gek?
Iemand al een oplossing gevonden?
09-11-2018, 13:58 door Anoniem
Door jeroenjota: Ik heb drie dagen geleden ook dat verzoek gehad en kan nu nog steeds mijn account niet in. Ook niet mijn bedrijfspagina beheren. Dit is toch te gek?
Iemand al een oplossing gevonden?

Ik heb hetzelfde probleem, heeft iemand al een oplossing?
27-11-2018, 13:12 door Anoniem
Toevallig ook bij mij. (Gewoon "zomaar"). Het lijkt erop of dat ze deze periode van november december hiermee bezig zijn. Ik vraag me af hoe lang deze teringstreek gaat duren.
03-12-2018, 08:58 door Anoniem
Iemand enige oplossingen hierop? Ik had ook een foto moeten uploaden en wacht nu al 2 dagen om in te kunnen loggen!
29-12-2018, 16:56 door Anoniem
Ik nu dus ook moest een foto uploaden en kan niet meer op fb
Enig idee hoe kang het duurt?
08-01-2019, 11:52 door Anoniem
Ik had deze reactie geplaatst als Anoniem op 27-11-2018:

"Toevallig ook bij mij. (Gewoon "zomaar"). Het lijkt erop of dat ze deze periode van november december hiermee bezig zijn. Ik vraag me af hoe lang deze teringstreek gaat duren."

Reeds heb ik van facebook ontvangen dat mijn account verwijderd is. Hierbij kan ik desondanks mijn gegevens downloaden, wat ik nu ook aan het doen ben. Duurt best wel enige tijd.

"Your file is being processed. We'll let you know when it's complete, so you can download it to your preferred device."

Goed, dat was het dan met facebook. Hoop dat dit de lezers hier wat aan hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.