image

Kinderen via pratende speelgoedvogel af te luisteren

zaterdag 2 december 2017, 07:03 door Redactie, 13 reacties

Een onveilige smart speelgoedvogel maakt het mogelijk voor aanvallers om kinderen op afstand af te luisteren en audiobestanden voor hen af te spelen. Het gaat om de Teksta Toucan die via een smartphone-app bediend kan worden. De communicatie tussen de vogel en app vindt plaats via bluetooth.

De Teksta Toucan kan kinderen grappen vertellen en allerlei andere dingen zeggen. De vogel is uitgerust met zowel een microfoon als speaker en beschikt over stemherkenningstechnologie. De speelgoedvogel heeft veel gemeen met de My Friend Cayla en i-Que Intelligent Robot. In dit speelgoed werden door de Noorse Consumentenbond Forbrukerrådet allerlei kwetsbaarheden aangetroffen, wat uiteindelijk tot een verbod in Duitsland leidde.

De Teksta Toucan bevat net als de Cayla en i-Que ook allerlei kwetsbaarheden. Zo is het eenvoudig om via bluetooth verbinding met het speelgoed te maken en audio af te spelen. Daarnaast kan een aanvaller van de microfoon gebruikmaken om de omgeving af te luisteren, aldus het Britse securitybedrijf Pen Test Partners. Het bedrijf is bezig om de Duitse telecomtoezichthouder te informeren, zodat die ook dit speelgoed kan verbieden. Daarnaast krijgen ouders het advies dergelijk speelgoed niet te kopen en anders terug naar de winkel te brengen.

Reacties (13)
02-12-2017, 12:28 door Anoniem
afluisteren is slecht. maar willekeurige audio afspelen? nog erger. je zou kinderen een verkeerde ideologie kunnen aanleren, of opdrachten geven om dingen te doen voor de aanvaller. denk aan deur openen, zeggen if iemand thuis is, en erger... brrrrr...
02-12-2017, 14:30 door Anoniem
Onbegrijpelijk waarom zulk speelgoed altijd meteen aan het internet moet hangen.
02-12-2017, 15:36 door Anoniem
Een vreemde vogel hoor.
02-12-2017, 15:43 door Anoniem
Ik denk dat ze nr 1, meer aandacht geven,om de lekken te dichten.
Kwetsbare software in speelgoed,en vooral natuurlijk omdat pedo-sexuelen hier
anders misbruik van kunnen maken.

1.Kinderporno-pedo (sexueel)
2.Criminelen en inbraak
3.Een verkeerde ideologie aanleren (geloofsleer)
4.NSA-AIVD-Interpol-Politie-OM (sleepnet)
5.Uwv-belastingdienst (bijstandwet - fraude geld)

Het is natuurlijk een technisch device (speelgoed) afluisterbaar in de woon-leefomgeving.

Jonas
02-12-2017, 17:07 door Anoniem
Handig.... dat scheelt in voorverkenning van de aan het intelligence complex gelieerde pedohunters. In de USA verdwijnen elk jaar 2 miljoen kinderen waarvan de helft van de Missing Children weer teruggevonden wordt.
03-12-2017, 11:52 door Anoniem
Veel baby intercoms zijn ook lek. Ooit gehoord van kinderen die een ideologie aangeleerd kregen via een gehackte intercom (of telefoon, of pc) ? Sommige suggesties hier lijken me vergezocht.
03-12-2017, 11:55 door Anoniem
Bereik bluetooth is gemiddeld < 10 meter. Aanvaller moet via bluetooth dus vlakbij zijn. In huis, of voor de deur
03-12-2017, 11:58 door Anoniem
Door Anoniem: Onbegrijpelijk waarom zulk speelgoed altijd meteen aan het internet moet hangen.

Je kent het verschil tussen bluetooth en tcp/ip ?
03-12-2017, 13:20 door Anoniem
Door Anoniem: Veel baby intercoms zijn ook lek. Ooit gehoord van kinderen die een ideologie aangeleerd kregen via een gehackte intercom (of telefoon, of pc) ? Sommige suggesties hier lijken me vergezocht.

Nee maar kleine kinderen zijn wel vatbaar voor verhalen en als iemand een kind inpalmt of bedreigt dan is het niet zo moeilijk om dat kind te overtuigen snachts de deur open te laten bijvoorbeeld.
Groningen is op afstand ook heel handig te doen, en ieder kind kent verhalen waarin een kind ineens uitverkoren wordt om de wereld te redden en een bijzondere metgezel krijgt waar anderen niet van mogen weten. Het is niet heel lastig om daarop in te spelen, je hoeft alleen maar gewetenloos te zijn.

Sommige mensen denken dat social engineering niet echt werkt omdat ze zelf niet goed zijn in liegen en bedriegen maar helaas zijn sommige anderen dat wel. En de meeste mensen, zeker kinderen, trappen daar gewoon in.

Ik zou liever niet mijn kind achter laten met een stuk speelgoed dat allerlei intieme dingen uitvraagt en hem of haar manipuleert of nare dingen vertelt. Dat gebeurt al genoeg op ander sociale media.
03-12-2017, 13:23 door Anoniem
Door Anoniem: Bereik bluetooth is gemiddeld < 10 meter. Aanvaller moet via bluetooth dus vlakbij zijn. In huis, of voor de deur

Je bedoelt: de aanvaller moet een Bluetooth Apparaatje in de buurt hebben. Hij hieft zelf niet in weer en wind in het schuurtje te gaan staan. Misschien is een apparaat in de buurt hacken ook al genoeg.

Ik mis wel wat informatie in het artikel, want als je contact legt via een app en de verbinding is via bluetooth, dan moet de ouder toch ook steeds in de buurt zijn?
03-12-2017, 15:27 door Anoniem
toch even opgezocht

nog steeds veel te veel, maar geen 2 miljoen
https://www.missingkids.org/keyfacts
04-12-2017, 11:14 door Anoniem
Misschien oud nieuws, maar zelfs ouderwetse analoge telefoons (TDK toestellen) konden afgeluisterd worden... en dan niet gesprekken, maar gewoon als de hoorn er op lag. Er was weliswaar fysiek een contact onderbroken naar de microfoon, maar door vanaf buiten een hoog-frequent signaal naar de telefoon te sturen ging het contact toch geleiden (zoals bij condensatoren), en door het terugkomende signaal weer van de hoogfrequent golf te ontdoen bleven de gesprekken in de kamer hoorbaar voor de afluisteraar...

Oh.. en nog ouder... een glas tegen de muur werkte ook!
05-12-2017, 13:20 door Anoniem
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat dan ook den ander niet.

En dat geldt ook voor deze afluistersch**tlijster.

Veel IoT, weg ermee! Zelf je Intel Management Tool kon meedoen.

De totale surveillance methoden hebben een spookachtige omvang gekregen op het wereldtoneel.

En over dat aanleren van verkeerde kennis aan kiddo's, wat doen scholen anders de hele dag,
of uw main frame nieuws of uw geschiedenisboek (the winner takes it all)?

Had Einstein schools geleerd, was ie nooit zo ver gekomen.

Waarom kindertjes zo vroeg in 'Spartaanse' crèches stoppen. Staan daar ook zulke vogels dan?

DNA verzamelen van Wit-Russische kindertjes, een idee misschien?

De wereld is totaal verrot en behalve schat ik 20% goede zielen zit er veel kwaad volk tussen.

Fijn Heerlijk Avondje allemaal.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.