image

Britse patiëntgegevens per ongeluk geüpload naar server in VS

vrijdag 8 december 2017, 11:18 door Redactie, 6 reacties

Gevoelige gegevens van Britse patiënten zijn per ongeluk naar een Amerikaanse server geüpload. Het ging om informatie van 56 patiënten van Gloucestershire Hospitals, waaronder gevoelige identificeerbare gegevens van 18 patiënten. De data was geüpload door een bedrijf dat het nieuwe elektronische patiëntendossier van het ziekenhuis verzorgt.

Volgens het ziekenhuis lag de oorzaak in een technische handeling waarbij een interne configuratie-instelling ervoor zorgde dat de verkeerde informatie werd doorgestuurd (pdf) . De gegevens stonden vier dagen op de Amerikaanse server voordat ze werden verwijderd, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis tegenover Gloucestershire Live. Er zijn aanpassingen aan het systeem doorgevoerd die herhaling moeten voorkomen. Tevens is de Britse privacytoezichthouder ICO geïnformeerd.

Reacties (6)
08-12-2017, 12:50 door SPer
Ja zo komen alle Europese persoonsgegevens op Amerikaanse servers , we uploaden ze gewoon "per ongeluk" .
08-12-2017, 18:12 door Anoniem
Wat willen we? Moet de Felix Leiters dan weer met microfische cameras de analoge dossiers kopieren?
Het electronisch patienten dossier is veel makkelijker en het is wachten tot de zorgverzekeraars via een glijdende schaal er meer inzage in krijgen.
08-12-2017, 20:04 door karma4
Wat googlen en kijken wat je hier over tegenkomt. Er lijken me ander zaken waar je meer prio aan moet geven dan dit "het zou kunnen dat" datalek verhaaltje of beter administratief indekken tegen "het zou kunnen dat"
09-12-2017, 14:07 door Anoniem
De pdf noemt het een code-base server van InterSystems, kennelijk degene aan wie ze de verwerking hebben uitbesteed. Wat doet patiëntdata op een plek waar de broncode van het systeem staat? Zijn er mensen of processen die toegang tot zowel de patiëntgegevens als de broncode hebben dan? Juist als je met gevoelige gegevens werkt moeten dat soort scheidingen angstvallig bewaakt worden, lijkt mij.
09-12-2017, 16:22 door Anoniem
blij dat de zwakke zorgbroeders met Brexit gaan ...
13-12-2017, 12:27 door Anoniem
Ik dacht dat we met z'n allen tegen een EPD gestemd hadden. Toch?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.