image

PO-Raad: Veel schoolsites wisselen geen persoonsgegevens uit

maandag 11 december 2017, 11:36 door Redactie, 0 reacties

Veel scholen wisselen via hun website geen persoonsgegevens uit, zo stelt de PO-Raad naar aanleiding van een onderzoek waaruit bleek dat 29 procent van de onderzochte schoolsites geen gebruikmaakt van een https-verbinding. Via een https-verbinding wordt het verkeer tussen de website en bezoeker beveiligd, zodat die niet kan worden onderschept of aangepast.

"Wanneer er geen gegevens via de website uitgewisseld worden, en de website uitsluitend bezocht wordt om informatie op te zoeken, dan kunnen er ook geen persoonsgegevens onderschept worden", aldus de PO-Raad. Volgens de vereniging, die de gemeenschappelijke belangen van schoolbesturen in het basisonderwijs behartigt, worden veel schoolsites alleen maar gebruikt voor het presenteren van openbare informatie over de school.

In het geval ouders en leerlingen wel op een schoolsite kunnen inloggen adviseert de PO-Raad om zo snel mogelijk een https-verbinding te regelen mocht die nog niet aanwezig zijn. Maar ook wanneer de school alleen maar informatie via de schoolwebsite toont is het volgens de PO-Raad raadzaam om een beveiligde verbinding aan te bieden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.