image

Opera voorziet browser van vernieuwde vpn-dienst

dinsdag 12 december 2017, 13:11 door Redactie, 4 reacties

De ontwikkelaars van de Opera-browser hebben een update uitgebracht die verschillende verbeteringen voor de ingebouwde vpn-dienst belooft. Opera is de eerste grote browserontwikkelaar die een vpn aan de browser toevoegde. Sinds de lancering in september vorig jaar is nu de eerste grote upgrade voor de vpn-dienst uitgerold. De grootste verandering is dat Opera de eigen datacentra voor het vpn-verkeer gaat gebruiken.

Voorheen maakte de ingebouwde vpn-dienst gebruik van de servers van SurfEasy, maar dit bedrijf is recentelijk door Symantec overgenomen. Aanleiding voor Opera om een alternatief te zoeken, wat uiteindelijk in de eigen datacentra werd gevonden. Een andere verandering is dat de vpn-servers per continent zijn ingedeeld in plaats van per land en dat de vpn-dienst standaard de meest optimale server zal zoeken. Gebruikers kunnen echter nog wel kiezen uit andere locaties. De vpn-upgrade is nu via Opera 49.0.2725.56 beschikbaar gemaakt. Opera heeft onder Nederlandse desktopgebruikers een marktaandeel van 5,7 procent. Wereldwijd is dit 2,2 procent

Reacties (4)
12-12-2017, 14:16 door Anoniem
"meest optimale server"... - meest optimaal bestaat niet. Iets is optimaal (dus al het beste wat mogelijk is) of het is niet optimaal.
12-12-2017, 20:54 door Anoniem
Maar zoekwoorden gaan niet langs de vpn. Dat hadden ze er toch wel eventjes mogen bijzeggen... Wat schuilt er nog allemaal achter zich?
12-12-2017, 23:57 door Anoniem
... en je provider voorziet het Chinese Opera weer van westerse mallware.
13-12-2017, 09:08 door Anoniem
De performance is een stuk lager dan voor de verandering. In de praktijk is de vpn voor mij nu niet werkbaar meer helaas. Hopelijk zijn dit kinderziektes.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.