Privacy - Wat niemand over je mag weten

kunnen adblockers geblokkeerd worden?

18-12-2017, 14:21 door [Account Verwijderd], 16 reacties
Hallo

Mijn idee is dat adblockers niet werken.
Ik ben er niet 100% zeker van, vandaar dat ik vragen heb.

Kan iemand uitleggen of het mogelijk is dat een website detecteert of adblockers bestaan en de bezoeker daarna doorstuurt naar een andere pagina? bv met het verzoek dan te betalen voor de content?

ik heb idee dat adblockers een tool zijn om te checken welke bezoekers ads willen blocken en dat deze gebruikers opgeslagen worden in een aparte database?
Reacties (16)
18-12-2017, 14:33 door Anoniem
Gebruik Anti-Adblock Killer | Reek

https://chrome.google.com/webstore/detail/anti-adblock-killer/opdlphenaggomkallpkfjgnbldjikedi
18-12-2017, 14:33 door Anoniem
Ga naar b.v. bild.de, installeer een adblocker en ga weer naar bild.de.

Het antwoord mag dan duidelijk zijn.
18-12-2017, 14:45 door Anoniem
https://www.detectadblock.com/
18-12-2017, 14:57 door Anoniem
een adblocker is eenvoudig te detecteren, en een website kan op basis daarvan je een alternatieve site laten zien, of je de toegang tot de site ontzeggen.
injecteer een reclameplaatje in een web-pagina, en javascript daarna of dat plaatje er wel staat.

je laatste alinea is onzin, omdat daarmee alle websites in de wereld moeten checken in die database wat jouw wens is, jou dus ook moeten kunnen identificeren, en zich dan ook nog eens aan jouw wens houden.

een adblocker is een ding op je pc dat allerlei reclame wegmaakt.
18-12-2017, 15:13 door Briolet
Een adblocker die echt voorkomt dat code geladen wordt is simpel te detecteren door te kijken of de reclame echt aanwezig is.

Een adblocker die de reclame wel laadt, maar voorkomt dat hij getoond wordt, is wat lastiger te detecteren. Dan moet de website al een profiel van die adblocker zelf hebben om die adblocker te herkennen. Zo'n soort adblocker die alleen het tonen tegenhoud, voorkomt echter niet dat je die onnodige data binnenhaalt.
18-12-2017, 15:58 door Anoniem
Door WesleyJ: Hallo

Mijn idee is dat adblockers niet werken.
Ik ben er niet 100% zeker van, vandaar dat ik vragen heb.

Serieus?!?! Hoe moeilijk is het om het te testen!

Tegenwoordig is testen er ook niet meer bij. Meteen roepen en/of berichten posten.
Het is zo veel meer bevredigend om zelf iets uit te zoeken en een antwoord te krijgen.
18-12-2017, 16:16 door Anoniem
Ik gebruik uBlock Origin en vrijwel alle sites met reclame detecteren 'm. Soms krijg ik alleen een waarschuwing en een verzoek 'm uit te zetten, soms blokkeert een deel van de site. Ik zal 'm nooit uitzetten, haal ik mijn info wel ergens anders.
18-12-2017, 20:15 door Anoniem
kunnen adblockers geblokkeerd worden?
Ja hoor, ik kan de mijne uitzetten zelfs gedeeltelijk of ik kan het helemaal deïnstalleren.
Krijg ik mogelijk wel meer advertenties...

Adblokkers werken door netwerkverkeer naar advertentie-websites die ze kennen te blokkeren.

Als een type adblokker terugrapporteert welke sites je allemaal hebt geblokkeerd, is er al snel een specialist die dat ontdekt en dan verschijnt het vast wel op security.nl. Ze hebben weinig kans om jarenlang persoonlijke informatie van geblokte sites terug te rapporteren om op te slaan. Je hebt geen vast IP-adres, dus ze zouden je provider moeten raadplegen en die gaat niet zomaar die informatie verstrekken. Ik zou ook niet weten waar ze het voor zouden gebruiken. Om bij adblokkergasten zwarte piet volgend jaar langs te laten gaan met de roe?
18-12-2017, 22:05 door Anoniem
Heb je al een bitcoin miner blocker, dat wordt de nieuwe rage, gevraagd en ongevraagd.
19-12-2017, 02:51 door beatnix - Bijgewerkt: 19-12-2017, 03:06
Adblockers kunnen heel gemakkelijk gecontroleerd worden, denk maar eens aan actieve webcontent checks waarbij zelfs met CSS grootteverschillen gemakkelijk teruggerapporteerd worden. En zo zijn er talloze andere mogelijkheden. Veel advertenties 'lopen' om die reden ook over meerdere domeinen, om te checken of uw browser ze wel uitleest/aanvraagt, bijvoorbeeld, is overigens wel een heel grove uit de tijd zijnde check.

Zowel direct als indirect wordt gebruik van adblockers bijgehouden. Voor zover mij bijstaat zijn er enkele adblockers waarvan gebruik niet direct wordt bijgehouden, dan gebeurd dat alsnog wel via content delivery stats of anders backbone metingen afgekocht bij kabelexploitant of diverse providers, netwerk schakelpunten, door meerdere partijen overigens en soms ook onder andere noemers, zoals security bijvoorbeeld.

Dat wil niet zeggen dat adblockers niet werken, de meeste werken redelijk, sommige prima.

Wilt u werkelijk van metingen en advertenties af? Gebruik dan een fatsoenlijk firewall/ids systeem en blokkeer advertentie, tracking en cdn domeinen, IPs en routes. Filter en/of manipuleer verzonden meta data als user agents (op die paar betrouwbare domeinen na die u dan 'whitelist' zoals dat heet) en wanneer u dan nog veiliger wil internetten, zorg dat uw firewall/ids systeem meerdere WAN aansluitingen heeft, liefst fysiek, en/of op zijn minst via een paar VPN's waar u uw out- en in-bound traffic overheen rouleert.

En als u dan ook nog wat noise generators tegenaan tettert (van die routines die vanalles willekeurig door uw internet gedrag heen aan zogenaamd internet gebruik genereren) dan wordt het al gauw een beetje lastig om te volgen wat u nu bent en doet en wat niet, alleen u valt dan wel een klein beetje op, dat dan weer wel.

Wanneer u dat laatste allemaal doet, waarbij u dan dus ook wel een beetje opvalt, is het handig wanneer u ook over een tuin beschikt en een beetje speciale kooi van Faraday bouwt waarbij penetraties/ variaties in t frequentie scherm gemeten worden en aan u gerapporteerd worden, want als u tegenwoordig al te professioneel opvalt komen ze al gauw heel professioneel ongemerkt op bezoek, even kijken waarom u zoveel moeite voor uw privacy doet en hoe.

Pas op dat u een breed frequentie scherm hebt, tegenwoordig gaat t wat verder dan standaard FM/AM zullen we maar zeggen.

En met autojammen op variaties behoort u iets op te passen, voor u t weet pleegt u eigenrichting en zend u op u onbehoorlijke en zelfs gevaarlijke wijze het agentschap telekom tegen u in t harnas of ontstaat onverhoeds gezondheidsrisicos voor anderen.
19-12-2017, 07:50 door Anoniem
Binnenkort gaat iedereen die melding krijgen, want ik krijg die melding (dat ik een add blocker gebruik) steeds vaker.

Waarschijnlijk omdat ze standaard ingebakken gaan worden, zoals al het geval is bij Opera.

Dus al die anti add-block sites hebben zich er alleen maar zelf mee.

Daarnaast is het kennelijk zo dat die sites alleen maar kijken of er een add-blocker aanwezig is, want die melding krijg ik ook als ik hem voor de website heb uitgezet.
19-12-2017, 10:45 door Anoniem
De narigheid is dat er bij het beheren van browsers al zoveel uit handen van de eindgebruiker is genomen
en dat gaat maar door.

Het advertentie lanceergeweld en nu ook bitcoin minen op de browser kan steeds meer problemen opleveren, omdat niemand weet wanneer men narigheid kan krijgen via malads of verhoogd CPU gebruik (minen). Daarom willen mensen het vaak liefst blokkeren en geef ze eens ongelijk.

Aan de andere kant wil men graag zo goed mogelijk bij je info, het moderne data-goud. Maar de verhoudingen raken toch meer en meer scheef op den duur. Op android is dat een probleem vanwege de Google monopolie supremacie.

Brave als browser met ingebouwde adblokkering en Disconnect browser met ingebouwde tor browser mogelijkheid kunnen in zo'n omgeving een aanrader zijn, anders kan je alleen nog via "rooten" het android spionneertoestel een beetje aan banden leggen. Een beetje , want volledig is al een hypothetisch verhaal geworden. Jammer, maar dat is en wordt steeds meer de wereld waar u en ik in leven. Zie hoe HTTPS opgedrongen moet worden vanwege het feit dat wifi inherent onveilig is en voor velen kan zijn. Dit omdat android en desktop beleving steeds meer naar elkaar toe groeien, ook op websites.
Sommigen vinden dat maar niks.

Jodocus Oyevaer
19-12-2017, 11:04 door Anoniem
Ga eens naar BoredPanda.com met een actieve adblocker. Het is een van de weinige sites die ik ken die erg extreem is. Deze site dwingt je om echt je adblocker uit te schakelen omdat je anders de melding krijgt: "Something interfererd with the website from loadiong. This may be bcause of an adblocker" en vragen je dan daarna om deze uit te schakelen. Doet men dit niet, dan pech, dan krijg je het artikel niet te zien. Ik schakel mijn adblocker niet uit, dus borendpanda.com is geen site waar ik dan regelmatig te zien zal zijn.
19-12-2017, 11:30 door Briolet
Door Anoniem: …anders kan je alleen nog via "rooten" het android spionneertoestel een beetje aan banden leggen.…

Er zijn echt wel andere manieren om android een 'beetje aan banden' te leggen. Ik gebruik b.v. een adblokker via mijn router. Op mijn eigen Wifi blokkeert het android toestel dan ook zonder te rooten.
19-12-2017, 13:49 door Anoniem
Door Briolet:
Door Anoniem: …anders kan je alleen nog via "rooten" het android spionneertoestel een beetje aan banden leggen.…

Er zijn echt wel andere manieren om android een 'beetje aan banden' te leggen. Ik gebruik b.v. een adblokker via mijn router. Op mijn eigen Wifi blokkeert het android toestel dan ook zonder te rooten.

Buiten de deur werkt dat dan weer niet.
Ik doe het net anders namelijk met een openvpn naar mijn eigen server en die openvpn server resolved voor de vpn connecties via een pihole. Binnenshuis resolved alles via die pihole en buitenshuis dus ook mits de vpn aan staat.
19-12-2017, 15:32 door Anoniem
Ik zie vooral veel sites die zeuren om je cookies aan te zetten.
Gezeur vanwege adblokker is mij nog niet zo opgevallen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.