image

Microsoft en Facebook verstoren malware-aanval van Lazarus-groep

woensdag 20 december 2017, 12:28 door Redactie, 1 reacties

Microsoft en Facebook hebben vorige week verschillende maatregelen genomen om gebruikers tegen malware van de Lazarus-groep te beschermen, een groep aanvallers die verantwoordelijk wordt gehouden voor de uitbraak van de WannaCry-ransomware. De acties van Facebook en Microsoft werden gisteren tijdens eens persconferentie van het Witte Huis genoemd, maar details ontbraken.

In een verklaring stelt Microsoft dat het heeft geholpen bij het verstoren van de malware waar de Lazarus-groep gebruik van maakt, besmette systemen van klanten heeft opgeschoond en accounts heeft uitgeschakeld waarmee cyberaanvallen werden uitgevoerd. Ook zou de beveiliging van Windows zijn versterkt om nieuwe infecties te voorkomen. Specifieke details worden niet door Microsoft gegeven, maar de softwaregigant zegt dat het de komende maanden meer informatie zal vrijgeven. Een van de genomen maatregelen is mogelijk het uitschakelen van de DDE-feature in Word. De feature werd bij gerichte aanvallen ingezet om doelwitten met malware te infecteren.

Microsoft-topman Brad Smith laat verder weten dat Microsoft blij is dat de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en Japan gisteren Noord-Korea als verantwoordelijke voor de WannaCry-ransomware hebben genoemd. "Om het groeiende aantal aanvallen van naties op burgers te stoppen moeten overheden bereid zijn om de landen te noemen die ze uitvoeren. De aankondiging van vandaag is een belangrijke stap van overheid en private sector om het internet veiliger te maken."

Reacties (1)
21-12-2017, 10:10 door Anoniem
Uitschakelen die hap!
https://docs.microsoft.com/en-us/security-updates/securityadvisories/2017/4053440
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.