image

Tor Project verbetert zoekmachine voor Tor-servers

vrijdag 22 december 2017, 09:25 door Redactie, 0 reacties

Het Tor Project heeft de zoekmachine verbeterd waarmee gebruikers informatie over Tor-servers kunnen zoeken. Via Relay Search kan er worden gezocht op fingerprint, nickname, land, instellingen en contactgegevens, waarna er informatie over bandbreedte, uptime, exit-beleid en andere zaken van de server worden weergegeven.

Een nieuwe optie maakt het nu mogelijk om geaggregeerde zoekopdrachten te geven. Vervolgens kan er aan de hand van bepaalde zoekcriteria verfijnder worden gezocht. Daarnaast zijn er verschillende andere verbeteringen doorgevoerd. Zo kunnen nu via een enkele zoekopdracht tot 2000 Tor-servers worden weergegeven en geeft het overzicht van de beste Tor-servers geen 10 servers weer, maar 250. Verder zijn er nu per individuele server meer gegevens te bekijken.

Dagelijks maken zo'n twee miljoen mensen gebruik van het Tor-netwerk om hun ip-adres en privacy te beschermen. Het Tor-netwerk bestaat uit allerlei servers van vrijwilligers die het verkeer van Tor-gebruikers verwerken. Dit verkeer loopt via meerdere servers om de identiteit van de gebruiker te maskeren. Zo is de eerste server de entry guard, die het verzoek van de Tor-gebruiker naar de relay-node doorstuurt. Vervolgens gaat het van deze server naar de exit-node, die het verzoek naar het internet stuurt.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.