image

Chinese vpn-aanbieder veroordeeld tot 5,5 jaar cel

vrijdag 22 december 2017, 10:24 door Redactie, 1 reacties

Een Chinese ondernemer die vpn-diensten in het land aanbood is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5,5 jaar en een boete van 64.000 euro, zo melden Chinese media. De man werd schuldig bevonden aan maken van vpn-servers zonder toestemming van de autoriteiten en het verkopen van vpn-diensten.

De man zou volgens de aanklacht van 2013 tot juni dit jaar duizenden vpn-routers en -software hebben verkocht. Via de vpn-diensten konden internetgebruikers in China allerlei gecensureerde websites bezoeken, zoals Facebook en Google. De ondernemer liet in maart van dit jaar nog via Twitter weten dat 8.000 buitenlanders en 5.000 bedrijven van zijn vpn-diensten gebruikmaakten. Eerder dit jaar besloot China alle ongeautoriseerde vpn-diensten in het land te verbieden, wat er toe leidde dat Apple alle vpn-apps uit de Chinese App Store verwijderde.

Reacties (1)
22-12-2017, 23:17 door beatnix
Ook de Chinezen zijn bij machte tot en met VPN verbindingen te lezen hoor, alleen moeten ze dan OF de sleutel via SSL ontsleutelen (van platformen van VPN aanbieders) te pakken krijgen, of fysiek, of met kraken van de aanbieders etc, in alle gevallen veel duurder en meer tijdrovend dan gewoon verbieden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.