image

Snowdens Haven-app maakt van smartphone bewakingscamera

zaterdag 23 december 2017, 13:47 door Redactie, 9 reacties

Klokkenluider Edward Snowden heeft een app genaamd Haven bedacht die Android-smartphones in een veilige en privacyvriendelijke bewakingscamera verandert, waarmee de omgeving op afstand kan worden gemonitord. De app is ontwikkeld door het Guardian Project en de Freedom of the Press Foundation, waar Snowden president van is.

Haven is bedoeld voor mensen die een smartphone over hebben en daarmee hun persoonlijke omgeving en bezittingen willen beschermen, zonder hun eigen privacy te compromitteren. De app gebruikt de sensoren van de smartphone om een fysieke ruimte te monitoren. Zodra er een verandering in de omgeving wordt waargenomen, zal de app een versleuteld bericht via Signal sturen. Ook start de app op de smartphone een webservice die via het Tor-netwerk toegankelijk is. Via deze webservice kunnen vervolgens de camerabeelden worden bekeken.

"We hebben onverwachts het krachtigste, veiligste en private babymonitorsysteem ooit ontwikkeld. Door via zelfontwikkelde software de sensoren en rekenkracht van deze apparaten te gebruiken kan het systeem vibraties voelen van iemand die binnenkomt, het schijnen van een zaklamp detecteren, het geluid van een opengaande deur horen of via de camera iemand zien binnenkomen. Al deze indringer-alerts worden op het apparaat opgenomen, zodat het slachtoffer bewijs van de ongenode gast heeft", aldus een van de ontwikkelaars.

Via de real-time waarschuwingen, die van geluid en beelden zijn voorzien, is het vervolgens mogelijk om maatregelen te treffen. Haven maakt geen gebruik van clouddiensten en verstuurt geen data waar derde partijen toegang toe hebben, tenzij de sms-functionaliteit is ingeschakeld voor situaties waar er geen dataverbinding of wifi beschikbaar is, zo laten de ontwikkelaars weten. De app is open source bevindt zich nog in de testfase. Downloaden kan via Google Play en F-Droid.

Image

Reacties (9)
23-12-2017, 22:48 door Anoniem
Hulde voor Snowden!
24-12-2017, 09:37 door Anoniem
Ik vind het nog altijd een vreemde combinatie, privacy en Google (Android/Playstore) in één zin.
In dit geval maakt de data transfer via Signal dan wel weer e.e.a. goed maar ik blijf altijd extra op mijn hoede als Google er op welke manier dan ook bij betrokken is.
24-12-2017, 11:31 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vind het nog altijd een vreemde combinatie, privacy en Google (Android/Playstore) in één zin.
In dit geval maakt de data transfer via Signal dan wel weer e.e.a. goed maar ik blijf altijd extra op mijn hoede als Google er op welke manier dan ook bij betrokken is.

Kijk goed, het is opensource en het is ten opzichte van nestcam en maakt geen gebruik van cloud
24-12-2017, 13:45 door karma4
Door Anoniem: Hulde voor Snowden!
Omdat hij de foute boel van PRISM in openbarheid gebracht heeft door bestanden te kopiëren zou hij daardoor de perfect ontwikkelaar zijn die voorkomt dat inhoud ongewenst gekopieerd wordt? Vreemde redenatie.
Het wachten is op de hack van het onbekende vergeten dingetje.
24-12-2017, 13:57 door Anoniem
Ok ok, even de andere kant op redeneren.

Snowden heeft de nsa niet verlaten;

- Heeft een app gemaakt waardoor de nsa bij nog meer interesante camera's kan.
- Tor net wordt gesaboteerd, door het te overbelasten met nuteloze videostreams?

PS. volgens mij is je telefoon toch gewoon oververhit na 24 uur?
24-12-2017, 16:49 door Briolet
Door Anoniem: Ik vind het nog altijd een vreemde combinatie, privacy en Google (Android/Playstore) in één zin.

Ik vind het nog vreemder dat je een baby anoniem bespiedt. Dat doe je niet bij een eigen kind, dus lijkt het me eerder een pervers persoon die andermans baby's anoniem wil bespieden.

En als het wel je eigen kind is ben je nog strafbaar ook. (Daarom misschien anoniem?) In elk geval is er geen reden om je eigen kind via het internet te bespieden als je zelf ook thuis bent. Die persoon laat de baby dus alleen thuis.

Volgens het artikel 255 van het wetboek van strafrecht is het verboden een kind in hulpeloze situatie alleen achter te laten. Dus fout op fout.
24-12-2017, 17:01 door abj61 - Bijgewerkt: 24-12-2017, 17:02
"Door via zelfontwikkelde software de sensoren en rekenkracht van deze apparaten te gebruiken kan het systeem vibraties voelen van iemand die binnenkomt, het schijnen van een zaklamp detecteren, het geluid van een opengaande deur horen of via de camera iemand zien binnenkomen. Al deze indringer-alerts worden op het apparaat opgenomen, zodat het slachtoffer bewijs van de ongenode gast heeft", aldus een van de ontwikkelaars."
Heeft dus niks met je baby bespieden te maken, hoewel de naam babymonitorsysteem niet slim gekozen is
27-12-2017, 12:31 door -karma4
Hij moet wat doen voor z'n verblijf in Rusland. Poetin zal een flinke vinger in de pap hebben (backdoors) bij die Haven app. Zou je kunnen vermoeden.
28-12-2017, 15:53 door Anoniem
Hoe zit dat precies met zo'n webservice via TOR? Moet je daarvoor port-forwards inschakelen, firewalls open zetten? En hoe werkt authenticatie op die service, hoe voorkom je dat anderen gaan meekijken? Username/password, of.. ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.