image

WeChat ontkent het opslaan van chatgesprekken van gebruikers

dinsdag 2 januari 2018, 09:54 door Redactie, 3 reacties

De populaire chatdienst WeChat ontkent dat het gesprekken van gebruikers monitort en opslaat, nadat een Chinese miljardair en zakentopman stelde dat dit wel gebeurde, zo meldt de South China Morning Post. Li Shufu, voorzitter van Geely Holdings en Volvo, liet in de Chinese media weten dat de voorzitter van Tencent, eigenaar van WeChat, gesprekken van gebruikers leest.

In een verklaring stelt de chatdienst dat het de chatgeschiedenis en inhoud van gesprekken niet opslaat. Die worden alleen op de apparaten van gebruikers bewaard. Ook verklaart WeChat dat het de inhoud van chatgesprekken niet voor big data-analyse gebruikt. "Omdat WeChat de inhoud van chatgesprekken niet opslaat of analyseert, zijn geruchten dat we elke dag naar je WeChat-gesprekken kijken een misverstand", zo laat de verklaring weten. Volgens WeChat is "het respect voor de privacy van gebruikers" één van de belangrijkste principes van de chatdienst. WeChat heeft meer dan 980 miljoen gebruikers en is vooral in China zeer populair.

Reacties (3)
03-01-2018, 09:12 door Anoniem
Wechat= internet in china, alles gaat via dit systeem inclusief bankzaken, waar je bent etc. Super handig, behalve dan dat privacy dingetje. Heel de opzet van WeChat + hoe china over privacy denkt , geloof ik er niet zo in. Wellicht slaat WeChat het niet op maar dan doet China dat vast wel.
03-01-2018, 13:56 door Anoniem
het erkennen en het doen zijn twee grote verschillende dingen.
04-01-2018, 13:33 door Anoniem
Door Anoniem: het erkennen en het doen zijn twee grote verschillende dingen.
Als je iets "laat doen", dan feitelijk gezien, doe jij het dus niet.

Zeg maar zoals ING: "wij verkopen niet uw gegevens" (maar geven ondertussen "betaald inzage").
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.