image

Chrome gaat bescherming tegen misleidende extensies uitbreiden

vrijdag 5 januari 2018, 10:00 door Redactie, 1 reacties

Google gaat de komende weken maatregelen in Chrome uitrollen om gebruikers tegen misleidende installaties van extensies te beschermen. Het gaat dan om extensies die van inline-installaties gebruikmaken. Extensies voor Google Chrome moeten in de Chrome Web Store worden gehost. Via een inline-installatie kan een website een Chrome-extensie aanbieden, zonder dat de gebruiker naar de Chrome Web Store moet om die te installeren.

In het verleden werd er veel misbruik van deze installatiemethode gemaakt. In 2015 besloot Google daarom om inline-installaties voor extensies die aan misleidende websites en advertenties waren gekoppeld uit te schakelen. Sindsdien is het aantal klachten van gebruikers met 65 procent afgenomen, zo laat Google weten. Minder dan 3 procent van de Chrome-extensies maakt nog steeds gebruik van deze installatiemethode, maar deze extensies zorgen voor gemiddeld 90 procent meer klachten dan de rest van de extensies in de Chrome Web Store.

Google gaat daarom de detectie van misleidende inline-installaties uitbreiden om sneller tegen dergelijke extensies te kunnen optreden. Daarnaast wordt er machine learning ingezet om elke inline-installatie op signalen van misleiding, verwarring of kwaadaardige advertenties of websites te controleren. Wanneer Google ziet dat het om een misleidende inline-installatie gaat worden gebruikers naar de extensie in de Chrome Web Store doorgestuurd.

Reacties (1)
05-01-2018, 15:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd door moderator]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.