image

Microsoft en Signal voorzien Skype van end-to-end-encryptie

donderdag 11 januari 2018, 17:21 door Redactie, 9 reacties

Microsoft heeft in samenwerking met Signal end-to-end-encryptie aan Skype toegevoegd. De voip-applicatie van Microsoft beschikt over een nieuwe feature genaamd Private Conversations die via het Signal Protocol end-to-end-encryptie biedt. Hetzelfde protocol wordt door WhatsApp en Signal gebruikt.

De end-to-end-encryptie zorgt ervoor dat de inhoud van chatgesprekken alleen toegankelijk is voor de zender en ontvanger. "Skype is één van de populairste applicaties in de wereld en we vinden het fantastisch dat Private Conversations in Skype ervoor zorgt dat meer gebruikers hun communicatie met de sterke encryptie van het Signal Protocol kunnen beveiligen", zegt Joshua Lund van Open Whisper Systems, de ontwikkelaar van het Signal Protocol. Private Conversations is nu in de testversie van Skype beschikbaar.

Reacties (9)
11-01-2018, 18:03 door Anoniem
Leuk, maar waarom niet alles standaard met e2e doen ipv nu kiezen voor private conversations, zelfde drama als bij Telegram en FB messenger
11-01-2018, 18:04 door Anoniem
Prima,maar waarom was microsoft hier niet eerder aan begonnen?
11-01-2018, 18:25 door Anoniem
Waarom die Aftapwet,als Whatsapp/Skype dankzij versleuteling niet af te tappen is ? Miljoenen Nederlanders gebruiken deze dagelijks,toch ?
11-01-2018, 18:31 door Anoniem
Microsoft patenteerde vlak voor de overname van Skype taptechniek voor het tappen van Voip applicaties.

En nu moeten wij geleuven dat dat bedrijf dat tot over zijn oren vervlochten is met de Amerikaanse overheid, ineens spulletjes gaat leveren die niet meer aftapbaar zijn?
Na het implementeren van meer privacy schendende techniek, met oa een uniek 'advertentie'- id in haar eigen OS? *

Gelukkig maar dat het door MS is gecentraliseerd, dus al het verkeer gaat via MS opdat in ieder geval massaal metadata kan worden vergaard en gedeeld.

Als je privacy wil kan je maar beter geen MS producten gebruiken.
Wat dan wel is weer een andere discussie en staat hier verder los van.

* Advertentie-Id, slim synoniem voor?
11-01-2018, 18:41 door Anoniem
Het analoge tijdperk,met pen en papier wellicht.

Alles is een wip-schommel in de ict-wereld,qua beveiliging en privacy en software,
dan weer veilig,en dan weer niet,dan weer veilig en dan weer compleet niet veilig.

Maar we zitten met zijn allen,al aan het systeem vast,indirect bedient door ambtenaren,goverment,justitie,nsa.aivd.

Massaal de ict-negeren,analoge tijdperk afdwingen,dat gebeurt helaas nog niet.
11-01-2018, 18:53 door Anoniem
Het aanbieden van een speciale mogelijkheid voor het privé communiceren met elkaar helpt bij het kleiner maken van de groep 'interessante' individuen. Hele bergen metadata doorspitten zit er gewoon niet altijd in, door deze mogelijkheid apart aan te bieden zal de berg metadata aanzienlijk kleiner worden. Inlichtingendiensten hoeven dan niet door de grote berg van 'normale' individuen heen te gaan of kunnen hier meer tijd voor nemen, omdat het risicoprofiel lager is voor deze groep. Zij kunnen zich dus beter richten op de metadata van deze personen die van de mogelijkheid gebruik maken, wat de efficiëntie van de diensten kan verbeteren.

De diensten hoeven niet alle informatie van ieder individu in te zien wat betreft Skype. Door informatie te combineren verkregen door de onbeveiligde gesprekken met personen of door informatie afkomstig uit andere producten of andere inlichtingendiensten is meestal alles gewoon te doen.
12-01-2018, 08:40 door Anoniem
Door Anoniem:Als je privacy wil kan je maar beter geen MS producten gebruiken.
Wat dan wel is weer een andere discussie en staat hier verder los van.

* Advertentie-Id, slim synoniem voor?

Ik neem aan, dat je dan ook geen google/android/chrome producten gebruikt?
12-01-2018, 12:50 door Anoniem
Ik neem aan, dat je dan ook geen google/android/chrome producten gebruikt?

Gebruik geen MS/Google/Facebook producten. Kan prima hoor.


"Frl"
12-01-2018, 13:00 door Anoniem
Waarom die Aftapwet,als Whatsapp/Skype dankzij versleuteling niet af te tappen is ? Miljoenen Nederlanders gebruiken deze dagelijks,toch ?

Denk je dat men, bij een aftap verzoek, deze encryptie niet kan uitschakelen of downgraden ? Verkijk je niet op de vraag of de E2E encryptie te kraken is; denk eerder na bij de vraag of men kan forceren dat je unencrypted communiceert in het geval van een tap.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.