image

Man aangeklaagd voor hacken van 250 Apple iCloud-accounts

vrijdag 12 januari 2018, 14:43 door Redactie, 1 reacties

In de Verenigde Staten is een 26-jarige man aangeklaagd voor het hacken van meer dan 250 Apple iCloud-accounts, waarvan een groot aantal van Hollywoodsterren was. De man heeft inmiddels een akkoord met het Amerikaanse Openbaar Ministerie gesloten waarin hij schuld bekend.

In zijn schuldbekentenis laat de man weten dat hij van april 2013 tot oktober 2014 phishingmails verstuurde die van Apple afkomstig leken. In de phishingmails werden slachtoffers gevraagd om hun gebruikersnaam en wachtwoord terug te sturen of die op een phishingsite in te vullen. De man gebruikte de gestolen inloggegevens om op de iCloud-accounts van zijn slachtoffers in te loggen.

Zo wist hij toegang tot gevoelige en private foto's en video's te krijgen. In sommige gevallen verhandelde de man de gestolen inloggegevens en foto's en video's met andere personen. De zaak tegen de man komt voort uit het onderzoek naar 'Celebgate' of 'The Fappening', waarbij allerlei naaktfoto's van beroemdheden werden gelekt. Het Amerikaanse ministerie van Justitie laat niet weten of de man hiervoor verantwoordelijk was.

Reacties (1)
12-01-2018, 14:49 door Anoniem
Het zou meteen tot het verleden behoren als je in staat bent een waarschuwingsmail vooraf te personaliseren. Hierdoor vallen alle valse mails voor wachtwoordreset meteen door de mand. Dus tech-reuzen, leest u even mee?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.